Zvýšení účinnosti zadních brzd?
| Autor |
Zpráva |
|
Jura
|
 Zvýšení účinnosti zadních brzd?
Občas jak jezdím ve felince kombíku, tak si zatáhnu trošinku ručku a pak zabrzdím no a brzdí to opravdu lépe. Jinak normálně vlastně brzdí jen předek skoro... Myslíte, že by tohle šlo nějak poštelovat? Se chystám seštelovat ručku, tak aby když je položená, tak aby ty pakny byli co nejblíž, ale nedotýkali se...nebo nějak seštelovat samostavy? Nebo možná vyměnit regulátory tlaku zadních brzd za nějaké z jiného auta? Ale zase bych nechtěl, aby ten zadek brzdil na plne a ně kde mě předbíhal zadek a to nemluvím o brždění v zatáčkách na sněhu.... ale v létě by to zase mělo být bez problému.... No poradíte někdo co by s tím šlo udělat?
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 27.1.08, 13:30 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
shodil bych buden a rozhejbal + namazal samostavy
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 27.1.08, 13:31 |
|
 |
|
Jura
|
Mám kopmlet vnitřek novej (asi cca. 4-5 měsíců) prasátka samostavy pakny prostě všechno co tam najde je nové pohyblivé atd... Takže v tomhle bych problém neviděl... plus novej brzdovej válec a brzdovka...prostě to auto už od přírody brzdí blbě a hlavně předek mě jde o to jak to udělat, aby ten zadek brzdil ptstě víc, ale ne naplno, abych se nezabil někde...
|
| 27.1.08, 13:35 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Jura píše: Mám kopmlet vnitřek novej (asi cca. 4-5 měsíců) prasátka samostavy pakny prostě všechno co tam najde je nové pohyblivé atd... Takže v tomhle bych problém neviděl... plus novej brzdovej válec a brzdovka...prostě to auto už od přírody brzdí blbě a hlavně předek mě jde o to jak to udělat, aby ten zadek brzdil ptstě víc, ale ne naplno, abych se nezabil někde...
samostavy jsou samostavy a realita je realita, jestli to chceě mít na sto pro tak obě kola zadní na špalky, přitahuj souměrně až budeš cítit obložení na bubnu u obou kol a mírně povol, dbej aby ta páka na které jsou lanovody byla v pravém úhlu oproti tomu táhlu
|
| 27.1.08, 15:46 |
|
 |
|
Jura
|
slovacek.milos píše: Jura píše: Mám kopmlet vnitřek novej (asi cca. 4-5 měsíců) prasátka samostavy pakny prostě všechno co tam najde je nové pohyblivé atd... Takže v tomhle bych problém neviděl... plus novej brzdovej válec a brzdovka...prostě to auto už od přírody brzdí blbě a hlavně předek mě jde o to jak to udělat, aby ten zadek brzdil ptstě víc, ale ne naplno, abych se nezabil někde... samostavy jsou samostavy a realita je realita, jestli to chceě mít na sto pro tak obě kola zadní na špalky, přitahuj souměrně až budeš cítit obložení na bubnu u obou kol a mírně povol, dbej aby ta páka na které jsou lanovody byla v pravém úhlu oproti tomu táhlu
Myslíš tu věc co by se teoreticky měla pohybovat a vyrovnávat, tak aby byla rovně jo? Pokusím se.... za týden du na to, tak snad to bude ok a zlepší se to, ale možná by nebylo od věci vyměnit ty regulátory tlaku na zadní kola třeba z pickapa?
|
| 27.1.08, 15:57 |
|
 |
|
Neex
|
slovacek.milos píše: Jura píše: Mám kopmlet vnitřek novej (asi cca. 4-5 měsíců) prasátka samostavy pakny prostě všechno co tam najde je nové pohyblivé atd... Takže v tomhle bych problém neviděl... plus novej brzdovej válec a brzdovka...prostě to auto už od přírody brzdí blbě a hlavně předek mě jde o to jak to udělat, aby ten zadek brzdil ptstě víc, ale ne naplno, abych se nezabil někde... samostavy jsou samostavy a realita je realita, jestli to chceě mít na sto pro tak obě kola zadní na špalky, přitahuj souměrně až budeš cítit obložení na bubnu u obou kol a mírně povol, dbej aby ta páka na které jsou lanovody byla v pravém úhlu oproti tomu táhlu
miloši myslíš vahadlo oproti páce ruční brzdy? to platí jen když jsou lana stejně vytažená ne? pokud budu mít jedno vytahané míň a druhé víc tak zákonitě nikdy nebudu moct mít vahadlo kolmo k páce ruční brzdy jinak by kola brzdili nerovnoměrně. třeba to myslíš jinak jen se ptám 
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
| 27.1.08, 17:01 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Neex píše: slovacek.milos píše: Jura píše: Mám kopmlet vnitřek novej (asi cca. 4-5 měsíců) prasátka samostavy pakny prostě všechno co tam najde je nové pohyblivé atd... Takže v tomhle bych problém neviděl... plus novej brzdovej válec a brzdovka...prostě to auto už od přírody brzdí blbě a hlavně předek mě jde o to jak to udělat, aby ten zadek brzdil ptstě víc, ale ne naplno, abych se nezabil někde... samostavy jsou samostavy a realita je realita, jestli to chceě mít na sto pro tak obě kola zadní na špalky, přitahuj souměrně až budeš cítit obložení na bubnu u obou kol a mírně povol, dbej aby ta páka na které jsou lanovody byla v pravém úhlu oproti tomu táhlu miloši myslíš vahadlo oproti páce ruční brzdy? to platí jen když jsou lana stejně vytažená ne? pokud budu mít jedno vytahané míň a druhé víc tak zákonitě nikdy nebudu moct mít vahadlo kolmo k páce ruční brzdy jinak by kola brzdili nerovnoměrně. třeba to myslíš jinak jen se ptám 
uvidíš někdy sám, někdy to brzdí OK a nekdy musíš ten vytahanější lanovot přitáhnout tak aby to vahadlo při zatažení bylo co nejvíc v pravém úhlu k páce, prověřeno na STK když tam zrovna nemají frmol tak to doladuji přitažením lanovodů a pak to ještě doma kontroluji zda to nedře, dělám poctivě úplatky nedávám, brzdy jsou ale věda tak se nedá říct univerzální návod na opravu a seřízení, na stk to mám pořád dokola převodovka motor těsnost, budka řidiče stav, přední světlomety stav, a jedu miloš
|
| 28.1.08, 10:32 |
|
 |
|
Jura
|
nojo...si pučím druhej hever a budu štelovat:) Akorát je blbý, že tam mám kolem plasty od středovýho tunelu a de to dost blbě oddělat a dostat se k těm matkám...piplačka prostě
|
| 28.1.08, 13:18 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
mám pro tebe řešení....kotouče z golfa...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 28.1.08, 21:45 |
|
 |
|
Jura
|
Ondras83 píše: mám pro tebe řešení....kotouče z golfa...
Dopředu? To by chtělo ale asi nějaký úpravy ne? Nebo jak to myslíš?
|
| 28.1.08, 21:49 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Jura píše: Ondras83 píše: mám pro tebe řešení....kotouče z golfa... Dopředu? To by chtělo ale asi nějaký úpravy ne? Nebo jak to myslíš?
dozadu 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 28.1.08, 21:54 |
|
 |
|
Jura
|
Sadra17 píše: Jura píše: Ondras83 píše: mám pro tebe řešení....kotouče z golfa... Dopředu? To by chtělo ale asi nějaký úpravy ne? Nebo jak to myslíš? dozadu 
Tak to je na mě moc:) To bych asi nezvládl a ani bych na to neměl prachy.....
|
| 28.1.08, 22:19 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Myslíš, že buben brzdí málo jo? Zkus vyřadit ty omezovací ventily a zapojit to přímo, uvidíš, jak to brzdí.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 28.1.08, 23:23 |
|
 |
|
Jura
|
Nepér píše: Myslíš, že buben brzdí málo jo? Zkus vyřadit ty omezovací ventily a zapojit to přímo, uvidíš, jak to brzdí.
No to by podle mě bylo zase dost na zabití hlavně na mokru brždění v zatáčkách a to už ani nemluvím o sněhu v zimě atd.... Bych se asi hnedle někde vysekal.... Na feliciích to prostě brzdí hlavně předek ten zadek skoro nic... chci to jen zvýšit tu účinnost a ne vyrovnat, aby mi zadek brzdil stejně jako předek. Nejradši bych vyměnil ty omezovací ventily zajine, které to tolik neomezují nebo jak bych to řekl... Ale otázka je za jaké??????
|
| 28.1.08, 23:47 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Chtěl jsem tím jen naznačit, že si myslím, že je zbytečný tam cpát kotouče, když to buben umí dostat do smyku.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 29.1.08, 00:07 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|