|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Výměna ložisek předních kol - Fa
| Autor |
Zpráva |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
 Výměna ložisek předních kol - Fa
Jde to vůbec v "domácích" podmínkách?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 30.1.08, 00:44 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Drak
|
Jde, ale pro kulturní výměnu potřebuješ lis, kladivem to ložisko dycky trochu nakurvíš, ať z toho máš sebelepší pocit, nejrozumější asi je vzít náboje pod pažu a navštívit nějaký zámečnictví, nebo dílnu, kde lis vlastní a za kilo nebo dvě ti to přelisujou.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 30.1.08, 07:47 |
|
 |
|
krysolet007
Registrován: 23.7.07, 16:19 Příspěvky: 597 Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
|
Citace: Jde, ale pro kulturní výměnu potřebuješ lis, kladivem to ložisko dycky trochu nakurvíš, ať z toho máš sebelepší pocit, nejrozumější asi je vzít náboje pod pažu a navštívit nějaký zámečnictví, nebo dílnu, kde lis vlastní a za kilo nebo dvě ti to přelisujou.
přesně tak sem to udělal taky, za stovku v servisu mi to přelisoval...
_________________ Favorit 136L r.v. 1990, červená apollo 8302
|
| 30.1.08, 10:44 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
 Re: Výměna ložisek předních kol - Fa
Nepér píše: Jde to vůbec v "domácích" podmínkách?
jde to ale skurvit ho není problém, mám lis, ale dělám to pořád ve svěráku york 150, náboj vyrazím bim, sdělám segrovku ložisko bim, co mi na náboji zbyde kus ložiska tak stáhnu stahovákem, a při tom lisování se lisuje do půlky a pak se musí ta druhá půlka podepřít jinak dojde ke zničení lořiska, ložisko mrazím a těhlici přihřeju, doporučuji to zavézt do servisu kde to přelisují ryziko skurvení napoprve je vysoké miloš
|
| 31.1.08, 19:52 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Jo, to bude asi nejlepší. Mám na něm trošičku vůli, tak jsem chtěl znát možnosti, díky.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 31.1.08, 20:45 |
|
 |
|
Neex
|
jasně vezmi těhlice s náboji a šup s nimi pod lis... samodomo zrovna na tohle není moc dobrý.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
Naposledy upravil Neex dne 2.2.08, 00:09, celkově upraveno 1
|
| 31.1.08, 21:25 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Nepér píše: Jde to vůbec v "domácích" podmínkách?
Doma si muzes akorat sam vyrazit ty stare loziska a pak to vezmes k nejakemu kutilovi s lisem aby to jen nalisoval. Tim mu usetris praci a sobe penize 
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 1.2.08, 23:17 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
DRYVER píše: Nepér píše: Jde to vůbec v "domácích" podmínkách? Doma si muzes akorat sam vyrazit ty stare loziska a pak to vezmes k nejakemu kutilovi s lisem aby to jen nalisoval. Tim mu usetris praci a sobe penize 
ještě jednou upozornuji na toho kutila jak lisuješ ten náboj na kterém drží kolo tak se musí dole podepřít ta zadní část ložiska jinak ho vytlačíš a ložisko se zničí, kutil ti ho natlačí spátky, ale to gufírko už nikdy nebude těsnit a za měsíc hučíš a všechno znova miloš
|
| 2.2.08, 10:32 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
slovacek.milos píše: ještě jednou upozornuji na toho kutila jak lisuješ ten náboj na kterém drží kolo tak se musí dole podepřít ta zadní část ložiska jinak ho vytlačíš a ložisko se zničí, kutil ti ho natlačí spátky, ale to gufírko už nikdy nebude těsnit a za měsíc hučíš a všechno znova miloš
Tou zadni casti loziska myslis stredovy krouzek loziska aby byl podepren nebo ne??
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 3.2.08, 00:26 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |