Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 18:19

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Automatická klimatizace, nebo klasika? Aneb zima jak v řiti. 
Autor Zpráva
>>Ing. Ředitel Zeměkoule<<

Příspěvek Automatická klimatizace, nebo klasika? Aneb zima jak v řiti.
Zdravím! Je lepší podle Vás lepší automatická klima, nebo normální? Rozdíly jsem si nějak přečetl.. a snad jim i porozuměl... Jde o to, že v autoklimě nastavím na panelu teplotu a tu mi to udržuje... u obyč si to musim regulovat sám (jako topení 8) ). Ale zase ten rozsah teplot u tý autoklimy.. .no nevim teda. Cca 18-23. Ta 18 mi příjde jako dost vysoká. Rád bych si v létě v autě i zabruslil... :lol: Ale zase nevím, jak moc to vychladí klasika... Jestli mi přimrznou ruce k volantu, nebo to bude slabota stejná... Co myslíte?

Obrázek

4.2.08, 02:51
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Metal (urg)

Příspěvek 
No ruce ti kvolantu asi nepřimrznou, ale na solidní angínu si tak zaděláš naprosto spolehlivě...

Obrázek
Škoda 742 Forever Team

4.2.08, 07:22

Příspěvek 
chladici vykon klimatizace prece neni zavislej na jeji regulaci, nezalezi na tom jestli je to manual a nebo automatika ale spis na kompresoru a celkovejch parametrech obehu.

4.2.08, 07:32
Profil ICQ
Voditelj brodice

Příspěvek 
u kazdej klimatizacie ide o to ze teplota ktoru dokaze vytvorit v aute nezavisi len od toho co si nastavis ale aj od vonkajsej, pac klima dokaze znizit teplotu len o niekolko stupnov oproti vonkajsku, to znamena ze ked je vonku 45, tak budes rad ak sa ti podari vychladit na 28...
dalsia vec: automaticka klima si vie regulovat vykon to znamena ze setri benzin, na rozdiel od manualnej ktora ked je zapnuta ide na plny vykon stale....
a je to stokrat pohodlnejsie nastavit si teplotu ako sa furt srat s tym ovladanim a aj tak to nenastavis poriadne....
ked chces lacne tak manual, ale dnes uz to taky cenovy rozdiel nie je. ja lutujem ze sme nekupili automaticku
takze moja rada: jednoznacne automat ale teplotne rekordy necakaj od ziadnej klimy, a tych 18 tam realne nedosiahnes!!

Naposledy upravil deekay dne 4.2.08, 09:37, celkově upraveno 1

4.2.08, 09:28
Hluchoň

Příspěvek 
budeš dávat klimu do škodovky jo?

4.2.08, 09:34
Profil ICQ

Příspěvek 
hlavně to chce v létě chladit rozumně, nedoporučuje se rozdíl teplot víc jak 5°C. Pokud se hodně chladí na dlouhou trasu, tak ke konci navyšovat teplotu, aby pak nebyl teplotní šok.
A určitě automatickou

4.2.08, 10:19

Příspěvek 
Mam automaticku a este sa nestalo, aby som nemal teplotu aku chcem. Prevodovka ma byt manualna, ale klima je lepsia automaticka. Jazdil som aj na okte s poloautomatickou klimou a ta je sice tiez dobra, predsa len vyzaduje castejsie korekcie. A ked chces riadnu zimu, mozes si klimu nastavit na "Lo" a potom chladi z celej sily. Majitelia manualnej klimy si skor stazuju, ze to nevedia korektne vyregulovat. A chladit v lete auto na 18 stupnov - to tam chces sediet v kozuchu?

4.2.08, 11:12

Příspěvek 
Kdyz klimu tak jedine automatickou!!!!!!! Zadne starosti s nastavovanim ... Zas ale z druhe stranky na te manualni je min veci co se muze pokazit. Ja bych chtel auto jedine s automat. klimou :wink: :idea:

4.2.08, 23:48

Příspěvek 
Nejen na angínu, dlouhá cesta s klimou naplno, ideálně ještě s vnitřním okruhem je tak na zápal plic ale hlavně na pořádné revma když to budeš dělat často. Kámšo to dělal takto jednu sezónu a pořád byl nemocný.....v tom autě bylo jak ve sklepě kvůli tomu vnitřnímu okruhu, sedl jsem tam na 15-minutovou cestu a potom jsem 3 dny marodil. Ale též se přikláním k automatu.

5.2.08, 08:33
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
když jedu s tátovým autem, mám klimatizaci puštěnou furt, tj celý léto a v životě jsem ani kašel nedostal...

vždycky jsem jel s ručně ovládanou klimatizací a je fakt, že automat bych bral taky víc

5.2.08, 09:12
Profil ICQ
Pan Kapitán

Příspěvek 
DRYVER píše:
Kdyz klimu tak jedine automatickou!!!!!!! Zadne starosti s nastavovanim ... Zas ale z druhe stranky na te manualni je min veci co se muze pokazit. Ja bych chtel auto jedine s automat. klimou :wink: :idea:

Automatickou nemam rad. Stejne sem se nevyhnul ladeni teploty podle slunicka a uplne nesnasim, kdyz mi to fouka studenej vzduch do xichtu. Poloautomat ma nastaveny aby foukal malo a kam chci, sice to zere vic benalu, ale aspon nejsem nastydlej. :-)

Cvokárium: Youtube Instagram

5.2.08, 12:20
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
Viky píše:
Automatickou nemam rad. Stejne sem se nevyhnul ladeni teploty podle slunicka a uplne nesnasim, kdyz mi to fouka studenej vzduch do xichtu. Poloautomat ma nastaveny aby foukal malo a kam chci, sice to zere vic benalu, ale aspon nejsem nastydlej. :-)

I na te automaticke si muzes nastavit aby ti to nefoukalo do xichtu a aby to foukalo malo a kam chces. Jsou tam na to tlacitka :wink:

5.2.08, 12:33

Příspěvek 
Tak asi ji používáš s rozumem. Tenhle člověk měl zapnutou klimu, větrák v poloze 4 a vnitřní okruh.

5.2.08, 13:21
Profil ICQ
Pan Kapitán

Příspěvek 
DRYVER píše:
Viky píše:

I na te automaticke si muzes nastavit aby ti to nefoukalo do xichtu a aby to foukalo malo a kam chces. Jsou tam na to tlacitka :wink:

Jak kde.... v Honde Accord sem se z toho malem posral.

Cvokárium: Youtube Instagram

5.2.08, 13:52
Profil ICQ YIM

Příspěvek Klimatizace u vozu Octavia I
Může mi někdo poradit jak čistit a dezinfikovat klimatizaci u Octavie I generace (Tour). Je možné zaslat postup jak a kam stříkat čistící médium ( a které je nejlepší ). Díky za podrobný popis svépomocného vyčištění Klima. Předem díky Hama.

4.5.08, 20:55
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další