Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 00:34

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 poloosa š120l r.v.1988 
Autor Zpráva

Příspěvek poloosa š120l r.v.1988
mam taky problem ked idem na aute tak mi niečo bucha v bubne a čim idem rychlejšie tak sa aj tej zvuk zrichluje moze to biť vôla medzi bubnom a poloosov alebo to može biť v pere lebo som torozmontoval a pero bolo take otračene na jednej strane prosim vas poradte mi čo to mozem mať. a ešte ked chitim koleso a zamikam s nim tak tam na bubne nieco puka. Diky

6.8.06, 18:30
Pspvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
Muze to byt ozvykany kuzel poloosy takze buben pevne nedrzi, to je docela nebezpecne !!!
Nebo muze byt krivy buben a skrta o pakny.

Pokud mas poskozene pero, je pravdepodobnejsi prvni moznost - s takovym autem se nesmi jezdit !!!

Kdyz si driv nandaval buben, dotahoval si poradne matku?

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

6.8.06, 19:05
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek re
dobre som ho utiahol tak ak o bude s tou poloosov tak traba novu čo neda sa tam dať daky vymedzovaci pliešok či niečo podobne skusim dať druhe pero možno to bude s tym

6.8.06, 19:58
Hliník navždy.

Příspěvek 
Kdyz je ten kuzel v haji, tak to se neda nijak inteligentne opravit, to je na vymenu poloosy a mozna i bubnu jestli je taky poskozenej.
Pero ten spoj zas az tak nedrzi, uz starej Andrt rikal ze to drzi hlavne treni mezi bubnem a tim kuzelem ...

6.8.06, 20:01

Příspěvek re
tak ho skusim poriadne fest dotiahnuť čo da nemože sa stať ze ho moc dotiahnem a bude mi potom vražat do obloženie lebo nechcem to viac pokaziť ako to je a inač poloos vyzara na pohlad nepoškonena aj bubon len to pero je na tom zrazeni z boku trošku otlačene.

7.8.06, 11:30

Příspěvek re
ešte sa chcem spitat ci nahodov tam davam to pero dobre ja najprv nasuniem bubon a potom vlozim dnu pero tak abi bolo zarovno poloosi a nie hlbsie nemam ho tam dať na doraz alebo ho tam mam inač davať?

7.8.06, 11:42

Příspěvek 
Že to moc dotáhneš bych se nebál (pokud nestrhneš závit).

Jinak ten klín - citace Andrta

"Do hřídele vložte klín seříznutým koncem do výběhu drážky, krček hlavy potřete olejem, aby v těsnicím kroužku nedřel a nasuňte brzdový buben. Překontrolujte, zda se klín neposunul dále do hřídele (posuvem do výběhu drážky v hřídeli zvedl by se konec klínu a roztrhl by brzdový buben) a matici mírně dotáhněte. Ke konečnému dotažení je zapotřebí velké síly a provede se i se zajištěním až po zamontování ve voze."

7.8.06, 11:58

Příspěvek re
dnes som zistil od mojho deda že aj on mal to iste a nebolo to v poloosi ani v bubne ale niekde na lozisku nevie presne čo ale ze ten mechanik mu zmeral volu na bubne namontovanom a potom ho sundal dole a navliekol na poloos niejake kroužky zadpovedajuce tej vôly. poradte mi ake su to kruzky a čo by to asi tak mohlo biť please

7.8.06, 19:39
Hliník navždy.

Příspěvek 
Ted teda nevim o kterych krouzcich je rec :oops: ale proc mas teda ozvykany to pero :?:

PS: jakou skodu mel deda?

7.8.06, 19:51

Příspěvek 
ma staru 120š staršiu od mojej ja mam 1988 ma tam tieš mokru poloos ani mne nejde do hlavy ake kruzky nema sa nahodou bubon dotykať aj loziska lebo tie kruzky musia ist niekam na lozisko

7.8.06, 20:46

Příspěvek 
Nemáte na mysli kroužky (vymezovací podložky) které se v případě velké vůle dávaly mezi buben a tu středovou matici se závlačkou?

8.8.06, 07:08

Příspěvek re
ano presne to porad mi prosim ake kružky treba presne a to dostať a kde sa to presne dava misliš medzi tu maticu ktorou sa tritahuje bubon please porad

8.8.06, 14:47

Příspěvek Re: re
mrpichanda píše:
ano presne to porad mi prosim ake kružky treba presne a to dostať a kde sa to presne dava misliš medzi tu maticu ktorou sa tritahuje bubon please porad

Podle toho, co tu čtu, tak jde o vymezovací podložky. Jsou to podložky o síle 0,3mm a dávají se pod buben. Správně by se měli dávat při každém sundání bubnu, max. můžou být 3 ks.Jakmile by se měla dávat čtvrtá, tak je potřeba buď přelisovat kroužek na poloose nebo poloosu vyměnit.
Taky jsem měl problém s tlukotem zadního kola (za klidu stačilo, když jsem zahoupal zadkem auta a z kola se ozývaly docela strašidelné rány) a bylo to taky vůlí po výměně bubnu - po nasazení vymezovacích podložek byl klid (2ks). :)

9.8.06, 08:37
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Šemik píše:
Nemáte na mysli kroužky (vymezovací podložky) které se v případě velké vůle dávaly mezi buben a tu středovou matici se závlačkou?

Co já vím, tak se dávají pod buben na osazení poloosy, aby vymezily vůli mezi poloosou a bubnem a ne pod matici, tam vymezíš vůli pořádným dotažením :wink:

9.8.06, 09:17
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek re
je diky moc a tie kroužky si musim vyrobiť alebo dostat to kupiť bežne v obchode strasne moc diky zachranil si mi poloos už som ju chcel vymeniť hadam to bude dobre ked tam dam tie kružky .

9.8.06, 10:36
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další