Autor |
Zpráva |
Nepér
|
Stroboskop z LED
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
9.2.08, 23:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
bany.xf.cz
|
Re: Stroboskop z LED
Nepér píše: Nejde o tunerskej stroboskop do světel, ale o stroboskop na seřízení předstihu zážehových motorů. Zatím je to ve stádiu vývoje, ale podařilo se mi změřit, že mám základní předstih 0° . Tady pár obrázků z vývoje, TOP SECRET!
Panejo, a měří to přesně jo? Jak si to udělal? Já si to chci taky udělat.
_________________ http://fb.com/BJpolepy
|
9.2.08, 23:29 |
|
|
Nepér
|
Bohužel případ je v šetření a nemohu vám poskytnout další informace.
|
9.2.08, 23:33 |
|
|
bany.xf.cz
|
Nepér píše: Bohužel případ je v šetření a nemohu vám poskytnout další informace.
Škoda
EDIT: ale šikovnej. Přeju hodně úspěchu v dořešení případu.
_________________ http://fb.com/BJpolepy
|
9.2.08, 23:34 |
|
|
Nepér
|
Jediný co můžu prozradit, že to není taková šílenost, jako zapojení z Lada klubu, není v tom žádnej JFET ani podobný voloviny, přesto je snímání kapacitní a má to minimum součástek. Jen to zatím není moc vidět, musím pořídit ledky. Nějaký rychlý, zkuste někdo spočítat, jak dlouho má ledka svítit, když má řemenice otáčky 5000 za minutu a zářez má šířku cca 2 mm. Kolik je obvodovej průměr tý řemenice na klice?
|
9.2.08, 23:50 |
|
|
Nepér
|
No, podle hodnot součástek a experimentování mi to vychází asi na 200 uS. Otáček bych počítal 4000/min a zářez bude mít tak 3 mm.
|
9.2.08, 23:58 |
|
|
Jakub_Simir
|
Ahoj koukam na tvuj zlepsovak odvodu splodin z garaze a zaujali me ty vrata. Jsou v elektrice a na dalku?? Jestli jo tak na kolik prijdou? Dikes
_________________ Škoda 120L 1983 / Fa 136 prostě "UŽOVKA" Škoda 110R 1974 - viewtopic.php?f=19&t=7102 Škoda 110R 1980 Škoda felicia 1.6 GLX 1995
Zakladatel Coupé clubu TW Škoda 742 a 718K Forever Team
|
10.2.08, 00:05 |
|
|
Nepér
|
Jakub_Simir píše: Jestli jo tak na kolik prijdou? Dikes To se ptáš špatnýho člověka, já si tam zajedu, jen když neni někdo z rodičů doma . Jsou na dálku, s motorem.
|
10.2.08, 00:36 |
|
|
michalkatka
|
ja ho mám spravený s toho ladaklubu, nieje to nič náročné, akurát je to veľmi citlivé, ale postupne to tiež dolaďujem vhodnou sondou (štipcom) na VN kábel....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
10.2.08, 11:32 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
pak si to zkus různě točit s rozdělovačem a dívej se na předstih a poslouchej otáčky, já už stroboskop moc nepoužívám nastavím rukou a uchem přesně, protože 90% škodovek má špatné rozvody a vylítaný rozdělovač miloš
|
10.2.08, 11:33 |
|
|
p20k
|
Miloš píše: pak si to zkus různě točit s rozdělovačem a dívej se na předstih a poslouchej otáčky, já už stroboskop moc nepoužívám nastavím rukou a uchem přesně, protože 90% škodovek má špatné rozvody a vylítaný rozdělovač miloš
A když mám docela v háji rozvody a seřídí se to podle stroboskopu na nějaké 2-3°(nevím kolik tam přesně je) a volnoběh trochu vynechává a když budu zvětšovat předstih a bude to kolísat mezi 5-8° ale volnoběh půjde pravidelně tak je to lepší a nebo radši nechat ten menší předstih a kolísání otáček zatím neřešit?Co je lepší pro ten motor? A když se hodně zvětší předstih třeba na 10° tak se to začne dusit?
_________________ Favorit 135L rok výroby 1991.
|
10.2.08, 12:43 |
|
|
Nepér
|
slovacek.milos píše: pak si to zkus různě točit s rozdělovačem a dívej se na předstih a poslouchej otáčky, já už stroboskop moc nepoužívám nastavím rukou a uchem přesně, protože 90% škodovek má špatné rozvody a vylítaný rozdělovač miloš A je nějaká jiná souvislost mezi předstihem a otáčkami, než přímá úměra - větší předstih, víc otáček?
|
10.2.08, 13:03 |
|
|
p20k
|
Nepér píše: slovacek.milos píše: pak si to zkus různě točit s rozdělovačem a dívej se na předstih a poslouchej otáčky, já už stroboskop moc nepoužívám nastavím rukou a uchem přesně, protože 90% škodovek má špatné rozvody a vylítaný rozdělovač miloš A je nějaká jiná souvislost mezi předstihem a otáčkami, než přímá úměra - větší předstih, víc otáček?
To sice není ale když zvednu předstih a bude méně kolísat na třeba 1000ot tak jestli je to lepší a nebo ne.
|
10.2.08, 13:10 |
|
|
Nepér
|
Když ti to nebude klepat na dálnici jako mně tak asi jo.
|
10.2.08, 13:22 |
|
|
p20k
|
Nepér píše: Když ti to nebude klepat na dálnici jako mně tak asi jo.
Tak díky.
|
10.2.08, 13:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|