Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.6.26, 23:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Studené starty - diskuse 
Autor Zpráva

Příspěvek Studené starty - diskuse
Soused naproti v baráku, kterému je 80roků, má Favorita ještě celkem v dobrém stavu. Jenže vzhledem ke svému stáří už se bojí jezdit, a tak si jenom sedne do auta, pustí motor a tak 10minut posedí v autě a zavzpomíná na staré časy, pak motor vypne a jde domů. Podle mého názoru toto motoru ani trochu nedělá dobře, neboť právě při studeném motoru dochází k jeho největšímu opotřebení, proto je žádoucí motor co nejdříve zahřát na provozní teplotu mírnou jízdou kdy nevyužíváme plný výkon motoru a teprve po zahřátí jsou vůle mezi navzájem se pohybujícími se součástkami optimální - tohle mě učili na strojárně a tohle se dočtu i v návodu k obsluze. Já jsem uvažoval o koupi jeho vozu pro svoji drahou polovičku, jenže nevím kolik roků takto svoje auto provozuje (i za mrazu pouze nastartovat, zahřát na volnoběh a vypnout), takže si myslím že minimálně komprese půjde do háje. Navíc občas má pocit, že musí vybít baterku až do nuly, takže drží klíček až do úplného zastavení startéru. :shock: Chápu, že je to starý člověk a to autíčko je jeho jediná radost. Takže se ptám, jak byste čistě z teoretického hlediska ohodnotili takovéto zacházení s vozem.

11.2.08, 08:43
Příspěvek Reklama

Pan Kapitán

Příspěvek Re: Studené starty - diskuse
alda píše:
Takže se ptám, jak byste čistě z teoretického hlediska ohodnotili takovéto zacházení s vozem.

Je to pitomec, ale myslim ze to auto to prezije lip nez kdyby stalo uplne. Pokud ja vim, tak zbytky po spalovani na studenym motoru jsou nejak agresivni, takze chcipnout ho po 10 minutak\ch mu nemusi delat dobre, ale u Fava bych se toho tolik nebal, ma podstatne odolnejsi motor nez 120ka.

Cvokárium: Youtube Instagram

11.2.08, 09:04
Profil ICQ YIM
Mistr mechanik

Příspěvek Re: Studené starty - diskuse
alda píše:
Soused naproti v baráku, kterému je 80roků, má Favorita ještě celkem v dobrém stavu. Jenže vzhledem ke svému stáří už se bojí jezdit, a tak si jenom sedne do auta, pustí motor a tak 10minut posedí v autě a zavzpomíná na staré časy, pak motor vypne a jde domů. Podle mého názoru toto motoru ani trochu nedělá dobře, neboť právě při studeném motoru dochází k jeho největšímu opotřebení, proto je žádoucí motor co nejdříve zahřát na provozní teplotu mírnou jízdou kdy nevyužíváme plný výkon motoru a teprve po zahřátí jsou vůle mezi navzájem se pohybujícími se součástkami optimální - tohle mě učili na strojárně a tohle se dočtu i v návodu k obsluze. Já jsem uvažoval o koupi jeho vozu pro svoji drahou polovičku, jenže nevím kolik roků takto svoje auto provozuje (i za mrazu pouze nastartovat, zahřát na volnoběh a vypnout), takže si myslím že minimálně komprese půjde do háje. Navíc občas má pocit, že musí vybít baterku až do nuly, takže drží klíček až do úplného zastavení startéru. :shock: Chápu, že je to starý člověk a to autíčko je jeho jediná radost. Takže se ptám, jak byste čistě z teoretického hlediska ohodnotili takovéto zacházení s vozem.

tomu motoru to neublíží, a když odejde starter dáš druhý, to fáčko nestartuje určitě desetkrát denně miloš

11.2.08, 09:54

Příspěvek 
Dopřej mu radost :wink: .....Neřeš materiální věci,který tomu člověku jsou k prdu....Svez ho tím jeho Fávem.... :wink: Je to motorista,kterej asi ví,že už to nezvládne.... :cry: Pokud to bude chtít prodat aby tvoje drahá polovička mohla jezdit...Kup to...Ale neřeš co si se svým autem dělá.Nehodnoť :oops: ....Auto není důležitější,než jakákoliv radost,která pomůže člověku...Vzpomínky jsou někdy už to jediné a jeho auto mu je připomíná...tady to je jiný úhel pohledu...motor se dá udělat znovu,když na to přijde...Ale životní vzpomínky osob nikoliv....

11.2.08, 19:51

Příspěvek 
Neřešil bych to, motor Favorita je na tohle dost odolný. Kdyby to byl ropák tak bude za chvilku po smrti, ale favorit tohle vydrží roky.

11.2.08, 21:14
Profil ICQ

Příspěvek 
Jedno na tom autě trpí určitě a na fávech a feldách to je jedna z velikých bolestí a to je převodovka. Už jsem to tady psal jak a proč. Jen opakuji že může dojít k tomu že se ta převodovka při takovém vrčení na místě může až zakousnout a auto se svévolně dá do pohybu. Stačilo by tomu ujet cca 100m a pak si můžeš stát na místě třeba půl hodiny ale pokud to celej tejden stojí a on do toho sedne na místě to natočí a ani s tím nepopojede tak to pro tuto převodovku není dobré.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

11.2.08, 21:33

Příspěvek 
já bych to neřešil....spíš mu řekni, jestli se nechce svíst a svez ho....uvidíš že ti bude vděčnej...motor přežije a aspoň se na válce dostane volej...lepší, než aby to půl roku stálo...viděl sem po roce stání vložky z motoru(120M)....koroduje tupci :D:D:D

11.2.08, 21:44
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Kámoš s favem měl ve zvyku nastartovat a ještě se studeným motorem šlápnout na plyn až na podlahu. Motor to nějak přežil. Takže bych to startování neviděl zas tak tragicky...

11.2.08, 22:06
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
fatal píše:
Kámoš s favem měl ve zvyku nastartovat a ještě se studeným motorem šlápnout na plyn až na podlahu. Motor to nějak přežil. Takže bych to startování neviděl zas tak tragicky...

jo...takhle prej (řikal mi to fotřik, já už si dědu bohužel nepamatuju) startoval děda polskýho fiata a když si koupil rapida (mrtě mě sere že se prodal....po dědictví šel prej do německa-136) tak to taky tak dělal...rapid měl najeto 5000 a GO-takže tomu bych moc nevěřil...

11.2.08, 23:11
Profil ICQ

Příspěvek 
Můj šéf takhle startuje Avii protože to normálně neumí, motor už chudák žere víc oleje než nafty a vůbec nejede, to pamatuju dobu kdy vytáhla 120.

11.2.08, 23:18
Profil ICQ
Moderátor

Příspěvek 
urcite to neni pro motor dobry, studenej motor ma bohatou smes, benzin stejka po stenach, smejva olejovej film...nic moc..a nechat behat auto na volnobeh je uplne blby, volobeh neni pro motor provozni rezim, je stavenej na vyssi otacky...kdyby jezdil na dojku okolo garaze, ohreje rychlejs,projede,udela lip..

http://kachnis.techsajt.cz

12.2.08, 11:48
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
kachnis píše:
urcite to neni pro motor dobry, studenej motor ma bohatou smes, benzin stejka po stenach, smejva olejovej film...nic moc..a nechat behat auto na volnobeh je uplne blby, volobeh neni pro motor provozni rezim, je stavenej na vyssi otacky...kdyby jezdil na dojku okolo garaze, ohreje rychlejs,projede,udela lip..

Ja kdyz mam rano totalne zmrzle auto a chci oskrabat skla, tak to nakopnu a necham bezet na miste a skrabu okna...to jako teda delam blbe jo? Ja myslel ze to je prave pro ten motor dobre aby se zahral nez vlastne pojedu, pripada mi ze pak i mene zere a necuka se...takze jak to teda je?

12.2.08, 11:57
Profil ICQ

Příspěvek 
se ti ohřívá jen motor, nic jiného. A na místě se motor ohřívá hůř, než za jízdy. Oškrábu, nastartuju, jedu

12.2.08, 12:00
Moderátor

Příspěvek 
no dobre a nedobre....motor se Ti ohreje,ale co prevdovka?? je studena... ty se rozjedes a s dojmem ze mas teplej motor vyrazis na cestu,ale prevodovka ma porad teplotu treba -5st a jeji olej je hustej, studenej, moc nemaze...proto je lepsi se rozjet hned po tom, co motor bezi trochu rozumne, u strikacet si myslim, ze po pul minute muzes vyrazit... ja rano prijdu k autu, otocim starterem na sytic, zatocim, auto nechytne,chyta na potreti, vystoupim, oskrabu, nastoupim, nastartuju, napisu si kikometry z druhyho dne, ubehne zhruba minuta, odjizdim...kdyz teplota vyroste na 80 tak pred prvnim otevrenim termostatu oteviram topeni (1,5km),po dalsim kilometru prepinam na lpg..kazdy rano stejne...

http://kachnis.techsajt.cz

12.2.08, 12:02
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky
rejpal

Příspěvek 
MATTESS píše:
se ti ohřívá jen motor, nic jiného. A na místě se motor ohřívá hůř, než za jízdy. Oškrábu, nastartuju, jedu

Tak je to nejlepší, kromě již zmíněných výhod se tak sníží i spotřeba.
Tento postup má ovšem jednu malou nevýhodu. Může se stát, že oškrábeš, ale nenastartuješ a nejedeš. :wink:

12.2.08, 12:46
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další