| Autor |
Zpráva |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
Pravda...2 roky jsem taky kdesi slyšel že se to může nechat
|
| 14.2.08, 14:45 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 14.2.08, 15:29 |
|
 |
|
Dusche
Registrován: 27.1.06, 08:19 Příspěvky: 602 Bydliště: Praha-Zizkov
|
DRYVER > jaktoze v jinejch autech ten samej olej starne pomaleji? Rikas menit kazdej rok, ale ze ten tvuj olej lezel treba pul roku nekde ve skladu a pak v regalu nevadi?
Jasne ze olej meni sve vlastnosti, pac se do nej dostavaj ruzne latky vznikajici pri spalovani v motoru, ale pokud nejezdim tak se do oleje nedostanou zadne svinstva co by ho degradovali. Je to stejne mameni jako z vice oktanovym benzinem, taky to normalnimu uzivateli neprinese nic ale znam spoustu lidi co ho kupujou do sveho auta ze slovy, delam pro sve auto to nelepsi, he he (O:
|
| 14.2.08, 15:42 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Dusche píše: DRYVER > jaktoze v jinejch autech ten samej olej starne pomaleji? Rikas menit kazdej rok, ale ze ten tvuj olej lezel treba pul roku nekde ve skladu a pak v regalu nevadi?
Kdyz je olej v uzavrene nadobe, jeste neotevrene, tak se k nemu nedostane cerstvy vzuch a olej nestarne tak jako by byl v motore. Pokud ale kanistr otevres a odlijes jen deci, tak uz bych ho taky dlouho neskladoval 
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 14.2.08, 15:58 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Já se držím 10 000, což u mně nastane zhruba po roce a půl až dvou letech.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 14.2.08, 16:11 |
|
 |
|
Neex
|
Řeknu vám to tak že jsem měl olej rok a půl, protože jsem měl i jiné auto k dispozici a na motoru to nezanechalo žádné následky ...Takže stou výslovnou lhůtou jednoho roku bych nebyl zase tak striktní. 
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
| 14.2.08, 16:26 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
michalkatka píše: MATTESS píše: 3 roky olej??? Já měním v Rapidu každý rok (jinak bych ho tam měl možná 4 roky  ) ja kôli kilometrom mením olej 2 - 3 krát do roka.... aj teraz mi chýba do výmeny cca 500km...
Ja leju olej vzdycky kdyz menim motor, tzn. tak kazdych 10 mesicu.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
| 14.2.08, 17:38 |
|
 |
|
kwiko
Registrován: 10.1.06, 13:21 Příspěvky: 5194 Bydliště: Pééétržka a Horne Saliby
|
A ako je to ked ma auto predlzeny servisny interval , teda mam na mysli japoncov a nove auta?
Tam sa meni olej kazde dva roky?
Viky píše: Ja leju olej vzdycky kdyz menim motor, tzn. tak kazdych 10 mesicu.

_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
| 14.2.08, 18:24 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10612 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
hm , Vikiho hlasky nikdy nezklamou:) ja menim olej po 4mesicich  takze se mi tezko zkazi 
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 14.2.08, 18:45 |
|
 |
|
Luboš
|
To tam dávají nějaký levný olej za 500... To je HTP?
Ale těžko radit, moc lidí, co si pořídí nové auto a pak s ním najedou čtyři tisíce ročně ani nebude. Já bych se zeptal přímo v servisu, jak by to šlo řešit. Olej samozřejmě vydrží v motoru mnohem déle než jeden rok, ale i ten servis chce z něčeho těžit velký prachy...
|
| 14.2.08, 19:02 |
|
 |
|
Drak
|
 Re: Garanční kontrola?
Citace: 1) Co když na tu garančku nepůjdu a olej nevyměním? Padne záruka? 2) Můžu jim říct aby mi tam nenahrávali servisní interval -tj. že se mi tak po roce objeví značka pro garanční opravu? 3) Má servis právo odmítnout "mé přání",aby olej neměnily?
Poraďte mi.
PS: Letos mě tahle kontrola stála 1 800 Kč. To co na tom prováděli jsou docela zbytečnosti. To nemůže bejt na autu s 7 000Km opoužívaný.
Garančky bych nepodceňoval, 1800 není zas tak moc za odhalení třeba skrytých závad, jako jsouu špatně dotažený šrouby na konstrukčních částech, auta pořád skládají lidi a není vzácnost, že něco nedotáhnou, nebo zapomenou, při tom množství, co jim projde denně pod rukama se ani není čemu divit. Co sme dělali garančky na Aviích, tak se toho v záruční době našlo požehnaně, nehledě třeba na konstrukční chyby, nebo vadnou sérii komponent, kterou ti bezplatně v rámci záruky odstraní.
1) Když na tu garančku nepůjdeš a stane se ti závada na autě, která by třeba nepřímo souvisela s některým bodem garanční prohlídky, tak samozřejmě nemůžeš uplatňovat záruku, jelikožs nedodržel výrobcovy podmínky o poskytnutí záruky.
2)říct jim to můžeš, ale následky ad 1)
3)servis nemá právo dělat něco, co si nepřeješ, ale následky ad 1)
Každopádně máš právo na výběr servisu, nemusíš dokonce ani navštívit servis autorizovaný, aniž bys pozbyl platnosti záruky, pokud servis, kde byla garančka provedena může doložit, co kontroloval, ale myslím si,, že vzhledem k tomu, žes platil 500 za olej a 1800 za prohlídku bečíš zcela neoprávněně, protože ve většině ostatních servisů koncernu bys zaplatil minimálně trojnásobek ceny. Pokud ti přijde, že některá součástka byla vyměněna neoprávněně, tak si samosebou tu součást můžeš nechat prověřit jinde a zreklamovat to.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 14.2.08, 20:20 |
|
 |
|
zokot
Registrován: 10.1.06, 08:19 Příspěvky: 1311 Bydliště: okres Žďár nad Sázavou
|
Luboš píše: To tam dávají nějaký levný olej za 500....
Za 500 litr to jde ne?
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi Fiat GP 1.9 JTD Škoda Roomster 1,2 TSI
|
| 14.2.08, 20:22 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
Šemik píše: 3 roky jsou na olej dost, měly by se měnit po roce, i když je kilometrový průběh v pořádku. Nebylo by lepší kdybys Fóbii prodal a koupil si Š120/favorit? Spolehlivost bude na vyšší úrovni než má fóbie a např. za výměnu oleje dáš i s filtrem okolo 350-400kč, nebudeš muset pořád na opravy do servisu kde stejně nevíš co ti s tím autem dělají, případné opravy by sis snadno a levně udělal sám 
šemik, ty sa mi pacis s tym: hocico mate, predajte to a kupte favo/120
povedzme si otvorene, ked sa nebudes o novu fabiu vobec starat 5 rokov tak sa ti bude kazit menej ako 120 ci favo, lebo je to nove auto. a to ticho v aute, mensia spotreba, vacsia bezpecnost, atd.
my co mame tychto deduskov, tak sme do toho zazrati, a je super ze na tom vsetko ide opravit a bavi nas to,
ale napr, mojho otca co si ani koleso nevie vymenit by porazilo  on chce sandut, nastartovat a ist, servis auta = umyvanie
vacsina ludi chce sadnut a ist, jedine stastie novych aut je ze sa DOZADUJU servisu same, takze je o ne lepsie postarane. favo a 120 ti nic nekazali, a tak to vyzeralo... vacsina na opravy, ci prehliadky kaslala, vratane nasho fava  a teraz ked sa to snazim napravit tak to stoji tazke prachy, lebo vsetkemu konci zivotnost.
ale k veci, olej udajne zacne stracat svoje mazacie vlastnosti po roku co je podla akurat doba pocas ktorej ten olej musi byt 100 percentne OK aj keby si ho zatazoval na max cely cas (teplo, pretazovanie atd)
po tomto cas je samozrejme tiez ok ale vyrobca za to uz neruci, to mas ako s niektorymi potravinami, ked padne zaruka tak nie su hned pokazene
my sme mavali aj 4 roky olej a v poho, motoru sa nic nestalo (je pravda ze za tie 4 roky sa preslo mozno 10 000 km)
teraz by som mal tiez menit kazdy rok alebo 10 tisic ale ja mam po roku tak 2000km a zda sa mi zbytocne to menit
ale dlhsie ako 2 roky tam olej nemam, priemerne tak rok aj daco.
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 14.2.08, 20:48 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
zokot píše: Luboš píše: To tam dávají nějaký levný olej za 500.... Za 500 litr to jde ne?
to bude skor za 5 litrov...
500 za liter je strasne vela...
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 14.2.08, 20:50 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
ozaj a som zabudol
1800 je velmi malo, mi platime za garancku na renaulte cca 5000 Sk!
|
| 14.2.08, 20:51 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |