| Autor |
Zpráva |
|
Jiri
Registrován: 18.3.07, 20:23 Příspěvky: 4146 Bydliště: okres svitavy,West Yorkshire
|
No ja k tomu napsiu ze olej bych taky menil kazdy rok.. nerikam ze nevydrzi dele zalezi to na podminkach kde to jezdi a jak to jezdi.... kilometry jsou jasne a casove je to take lepsi proste 15000 nebo rok.. a jinak vrazit do auta.. cca za 200...250.. tis Kc jednou za rok 2000kc za garancku ktera neni zdaleka jen o vymene oleje to ti pripada moc...
|
| 14.2.08, 20:59 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
deekay píše: to bude skor za 5 litrov... 500 za liter je strasne vela...
do našeho stojí taky tak nějak plná syntetika od shelu 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 14.2.08, 22:24 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
500 za 5 litrů je zase málo  Jinak garančka za 1800,- to je za pusu, matka v 90-tých letech platila za garančky na Formana víc, ale nevím přesně kolik.
Deekay: S tou spolehlivostí nemáš tak úplně pravdu, navíc vím o lidech kteří koupili nové auto (např. prodali Favorita a koupili potkana) tak dnes nadávají jak je to nespolehlivé a že je to pořád v servisu, jak píše Drak, těch výrobních vad tam bývá dost a mj. i různé konstrukční takže nejsou výjimkou kusy které jsou v servisu každé 2 měsíce. Co vím tak nejvíc pláčou majitelé žabožroutů (typicky Peugeot). Takže můžu ti říct že podle toho co vím já tak konkrétně Favority i přes ten věk jsou co se týče spolehlivosti minimálně průměrné.
|
| 15.2.08, 01:42 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Výrobce ty garančky a výměny nedělá pro prdel, oni vědí proč to tak je, smiř se s novým olejem každej rok a neřež to. Pokud za ten rok najedeš 4000km tak jednak je takovýho auta pro takové ježdění skoro i škoda a za druhé si myslím že těch 4000km najedeš z 90ti % na studenej motor takže ten olej dostává trošku zabrat.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 15.2.08, 20:43 |
|
 |
|
patrik-hp
Registrován: 28.6.06, 20:54 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
 Re: Garanční kontrola?
Jirka.cz píše: Zdarec, v roce 2006 jsem si koupil nové auto - Škodu Fabii. Po předání vozidla jsem byl seznámen s tím, že do 1 roku nebo do najetí 15 000 Km, záleží na tom co nastane dřív - musím přijet s vozidlem na garanční kontrolu. Samozřejmě jsem 15 000 Km nenajel - po roce jsem tedy šel na "garančku" - vyměnili mi olej atd. Opět po roce se mi na palubovce úkázal značka pro garanční kontrolu. Mě to ale příjde zbytečné - budou mi určitě vyměňovat olej. To je ale plýtvání pěnězma, když jsem na ten olej najel jen 4 000 Km. Když jsem to řekl v servise - řekli mi auto jste dostal ve slevě a máte ho v záruce, tak se to musí měnit. Takže na karoserii mám záruku 10 let, tak čekám že každý rok budu měnit olej.
1) Co když na tu garančku nepůjdu a olej nevyměním? Padne záruka? 2) Můžu jim říct aby mi tam nenahrávali servisní interval -tj. že se mi tak po roce objeví značka pro garanční opravu? 3) Má servis právo odmítnout "mé přání",aby olej neměnily?
Poraďte mi.
PS: Letos mě tahle kontrola stála 1 800 Kč. To co na tom prováděli jsou docela zbytečnosti. To nemůže bejt na autu s 7 000Km opoužívaný.
jirko...Hele...Člověče....koupil sis auto...To auto někdo vyrobil a odzkoušel...Ví,že když nebudeš dělat to,co píše,a půjdeš svojí cestou,kterých je nepřeberný množství,jako neuvěřitelnejch rad a nápadů všech možnejch lidí různých oborů,tak to sice můžeš,ale bude to cesta na opačnou stranu!.....Olejů je dnes tolik,že nemusíš kupovat jejich....kup si sám?....A klidně si ho i vyměň,ale vyměň ho po roce!!!,Olej na vzduchu stárne...jestli si myslíš,že když má motor zátku tak ti říkám,že není tak těsná jako na lahvi...motor je odvětráván,musí být...nafouk by se jako žába....a tím tam jde vzduch z okolí........Neřeš kolik vydrží olej,nevíš to....Netahej sem bussines...ten zrušíš,když jim nahlásíš že máš olej svůj...Tu prohlídku musíš podstoupit,ručí ti za káru....Kdo tu píše že olej je i na 30tisíc...km tak má pravdu,ale ten stojí cca 700,- 1 litr...a ano,vydrží cca 2 roky....Ale to když jedeš po dálnici a nestartuješ a nejezdíš po semaforech...A stejně je dokázáno že je lepší ho měnit po roce....Hlavně HTP 1.2 je na to alergickej...tam by se měl dokonce po deseti tisících km....co se ví z fabriky...Ale nikdo to moc neví...Motor není šicí stroj nebo převodovka u soustruhu....Olej musí vydržet teplotní rázy od mínusu k plusu a zároveň mazat a čistit popřípadě odvádět nečistoty do filtru.....je to krev motoru....A tys asi né moc zdatný motorista viď?Bez zkušenností....Motorový olej je rok a nebo 15000.... a to už pěknou řádku let.Buď rád,že máš v převodovce sintetiku,kterou ti nikdo nikdy měnit nebude... 
|
| 16.2.08, 02:57 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nechci kecat ale ve strářnici se platí 3800 kč, to mám od kamaráda má pikapa feldu a fábku, že se starou jezdí jen s pikapem že tam dá kola a jedou na výlet a s fábkou jezdí jen po garančkách a nemohu jmenovat jeden si tu koupil fábku, vymaloval garáž a jezdí se svou užovkou tu má odnova jako novou najeto asi 50.000 km, v našem kraji je naprosto běžné že lidi jezdí jen v neděli před garáž aby bylo vidět ...... miloš
|
| 16.2.08, 09:04 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
slovacek.milos: jj....svéráz jižní Moravy  :D:D celoživotní úspory utratí za auto které akorát v neděli vytáhne před garáž 
|
| 16.2.08, 14:00 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: slovacek.milos: jj....svéráz jižní Moravy  :D:D celoživotní úspory utratí za auto které akorát v neděli vytáhne před garáž 
jsem tu jednou psal v blatnici pod svatým antonínkem favorit 88 najeto 13500 km vevnitř voní novotou i tak je to úctyhodný výkon za 20 let na STK to má 30 km to dělám já a před garáž a zpět ujede 10 metrů jinak nikam nejezdí protože by spálil benzín a ten je dnes drahý miloš
|
| 16.2.08, 14:40 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
jj to znám auto jenom pře garáž přeleštit a zase zaparkovat  dělá to chlápek z vedlejší garáže
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 16.2.08, 14:42 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |