Autor |
Zpráva |
Šemik
|
Veterán... :)
Víte někdo jak je to s přihlášením auta na veteránské SPZ, tedy i s malým povinným ručením? V pondělí mám jednání s pojišťovnou, zase mi končí nějaká pojistka a bylo mi bez záruky sděleno že to bude minimálně 10 000kč (přesně se dozvím v pondělí). Pokud by tomu tak skutečně bylo, a bylo by možno abych měl vozidlo zaparkované u Hanse ve stodole vedle Sáry, jsem pevně rozhodnut že koupím další, v pořadí již třetí škodovku jako veterána a leštěnku na srazy TW
Chci tohle http://www.sauto.cz/car_detail.php?filt ... id=6162230
Je to 1980, originální jako pán, takže veteránská SPZ by snad byla možná.. Víte o tom někdo něco bližšího jak postupovat při (po) koupi?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
16.2.08, 12:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Re: Veterán... :)
Šemik píše: ... bylo mi bez záruky sděleno že to bude minimálně 10 000kč...
Za co?
Pro status veterána potřebuješ papír o testaci od nějakého klubu, který veteránské testace může provádět. Pak s tím papírem naběhneš do pojišťovny. Co vím, jsou dvě úrovně, můžeš mít normální značky a nebo veteránské značky.
Auto je moc pěkné!
|
16.2.08, 12:25 |
|
|
McLukas
|
Šemik píše: Víte někdo jak je to s přihlášením auta na veteránské SPZ, tedy i s malým povinným ručením? V pondělí mám jednání s pojišťovnou, zase mi končí nějaká pojistka a bylo mi bez záruky sděleno že to bude minimálně 10 000kč (přesně se dozvím v pondělí). Pokud by tomu tak skutečně bylo, a bylo by možno abych měl vozidlo zaparkované u Hanse ve stodole vedle Sáry, jsem pevně rozhodnut že koupím další, v pořadí již třetí škodovku jako veterána a leštěnku na srazy TW Chci tohle http://www.sauto.cz/car_detail.php?filt ... id=6162230Je to 1980, originální jako pán, takže veteránská SPZ by snad byla možná.. Víte o tom někdo něco bližšího jak postupovat při (po) koupi?
Zavolej Hansovi,teď právě to řeší s jedním chlapíkem,co do teho dělá.
_________________ McLukas,Kralewitz Jader
Škoda 120L - Rozárka
Škoda 105L - Vendelín ( od února 2009 ve službách lesů ČR)
Škoda Felicie 1,3MPi r.v. 2001 - Sněženka
Jawa 250 "kejvačka" - Zuzka
Jaweta Sport 50 - Metoděj
Škoda 742 Forever Team
|
16.2.08, 12:32 |
|
|
Šemik
|
McLukas píše: Šemik píše: Víte někdo jak je to s přihlášením auta na veteránské SPZ, tedy i s malým povinným ručením? V pondělí mám jednání s pojišťovnou, zase mi končí nějaká pojistka a bylo mi bez záruky sděleno že to bude minimálně 10 000kč (přesně se dozvím v pondělí). Pokud by tomu tak skutečně bylo, a bylo by možno abych měl vozidlo zaparkované u Hanse ve stodole vedle Sáry, jsem pevně rozhodnut že koupím další, v pořadí již třetí škodovku jako veterána a leštěnku na srazy TW Chci tohle http://www.sauto.cz/car_detail.php?filt ... id=6162230Je to 1980, originální jako pán, takže veteránská SPZ by snad byla možná.. Víte o tom někdo něco bližšího jak postupovat při (po) koupi? Zavolej Hansovi,teď právě to řeší s jedním chlapíkem,co do teho dělá.
Ok, dík, já s nim budu večer mluvit přes icq určitě Jo, mám pro Rosemary od Bukaje startér z Å
|
16.2.08, 12:35 |
|
|
McLukas
|
Škoda 120L - Rozárka
Škoda 742 Forever Team
|
16.2.08, 12:37 |
|
|
Šemik
|
No jak jsi řešil že Rosemary špatně startuje když dlouho stojí, a bylo tam pak odpovězeno že by to mohl být startér, tak jsem včera když jsem byl v Praze a Bukaj měnil motor i se startérem tak ten starý jsem ti vzal.. Je plně funkční
|
16.2.08, 12:38 |
|
|
McLukas
|
Re
Hans bude vědět určitě víc,likvidoval sklo chlapíkovi,co dělá veterány a ten snad i pořádá Křivonosku a vím,že spolu řešili právě Sarah.Chceme za ním vyrazit.
(myslím,že Tvůj vzrůstající vozový park starter uživý,ne?)
Škoda 120L - Rozárka
Škoda 742 Forever Team
|
16.2.08, 12:39 |
|
|
Martin91
|
_________________ Š 100L http://martin91.rajce.idnes.cz/S100_-_Stovecka Š 110R http://martin91.rajce.idnes.cz/Skoda_110R_,,eRko Š 136GL http://martin91.rajce.idnes.cz/Smoula/ Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.
|
16.2.08, 12:54 |
|
|
Šemik
|
fatal píše: Šemik píše: ... bylo mi bez záruky sděleno že to bude minimálně 10 000kč... Za co? Pro status veterána potřebuješ papír o testaci od nějakého klubu, který veteránské testace může provádět. Pak s tím papírem naběhneš do pojišťovny. Co vím, jsou dvě úrovně, můžeš mít normální značky a nebo veteránské značky. Auto je moc pěkné!
Upřímně ani netuším, o jakou pojistku se jedná že by nějaká životní když mi bylo 18? Jedna už byla, no co je tahle nevím, ale hlavně aby bylo na GLSku
|
16.2.08, 12:58 |
|
|
McLukas
|
Šemik píše: Upřímně ani netuším, o jakou pojistku se jedná že by nějaká životní když mi bylo 18? Jedna už byla, no co je tahle nevím, ale hlavně aby bylo na GLSku
Nevím,jestli to není jinak,ale ten chlapík Hansovi říkal něco v tom smyslu,že když jsi v tom spolku veteránů,tak platíš zákonnou pojistku snad 300,- Kč ročně a když Tě někdo trefí-udělá Ti škodu,tak na základě toho atestu Ti opraví auto do původního stavu.Tedy do stavu veterána.
Když si budeš platit klasický Povko a někdo Tě trefí,tak dostaneš 1000,- a budeš rád .
Škoda 120L - Rozárka
Škoda 742 Forever Team
|
16.2.08, 13:11 |
|
|
Šemik
|
Jasný no Obyčejná SPZka se nevyplatí, je to plánované jako Sára - uvidí silnici tak 5x do roka, samozřejmě jen v létě
|
16.2.08, 13:32 |
|
|
fatal
rejpal
|
Šemik píše: Jasný no Obyčejná SPZka se nevyplatí, je to plánované jako Sára - uvidí silnici tak 5x do roka, samozřejmě jen v létě
Obyčejná SPZ může zůstat, jde o ten papír s testací. Plánuju totéž.
|
16.2.08, 13:33 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nebo jde udělat pojistka na měsíc u ČPP, to jen u nás potřebují dostat ty pojištovny po tlamách, venku je naprosto běžné že když máš třeba pět motorek uděláš si jedno předělávací číslo a jezdíš, u nás je jen zelená značka musíš mít firmu a dá se to stáhnout na 2500 ročně miloš
|
16.2.08, 13:48 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Po konzultaci s veteránistou vím následující:
Jak už tady někdo psal, jsou dvě možnosti - nechat si běžné SPZky, nebo dnes správně registrační značky, a nechat si udělat veteránskou atestaci; nebo následně po tomhle ještě dostat auto na veteránský značky.
Atestace spočívá zjednodušeně jenom v tom, že auto prohlídnou, jestli není prohnilý, nabouraný, jestli není svařený ze tří jiných aut...prostě jestli je to originál stav, samozřejmě zachovalý. O atestaci se nechá žádat u vozidel nad 25 let věku, stojí cca 2 500 Kč, udělají ji buď na veteránským srazu, nebo po domluvě kdykoliv a kdekoliv.
Její hlavní výhody jsou levné povinné ručení - cca 300-400 Kč ročně a navíc již zmiňované plné hrazení nákladů na opravu vozidla po případné nehodě, způsobené jiným vozidlem. Protože ať je to jak chce, žádná pojišťovna nedá za obyčejnou škodovku víc jak 2 000 korun... Navíc je určitě i příjemný pocit, mít auto s atestací
Získání veteránských značek už je složitější, je třeba splnit víc požadavků, navíc i jejich používání je trochu odlišné, každopádně ale obě výše zmiňované výhody zůstávají.
Kdyby o tom někdo chtěl vědět víc, u mě v garáži Sarah je odkaz od Víta Širokého na veteránské stránky.
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
16.2.08, 18:07 |
|
|
Drak
|
Až si pro to pojedeš, tak se stav v tom našem hampejzu, ať taky víš, do čeho chceš jít...
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
16.2.08, 18:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|