Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 12:30

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 Přídavná dálková světla....ale kolik??? 
Autor Zpráva
Příspěvek Přídavná dálková světla....ale kolik???
Zdravim ve spolek.....potřeboval bych se zeptat, někoho kdo se vyzná hlavně v zákonech o provozu na pozemních komunikacích v ČR :D. Muj problém spočíva v tom, že bych si chtěl na auto připojit přídavný dálkový světla, ale nejsem si jistej, jestli si na osobní auto můžu namontovat víc než jeden pár dálkovejch světel, skrátka mi prosím napište, jakým počtem párů je to omezeno. Jezdím hlavně v noci a jak podkávám ty řidiče kamionů, kteří zřejmě mohou mít na svých kárách světel kolik se jim zlíbí, tak jim to závidim.......Díky moc za odpovědi

4.2.06, 20:31
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Pokud se něco nezměnilo, tak jsou povoleny dva páry, tj. 4 kusy dálkových světlometů.

4.2.06, 21:46
Profil Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek 
Dík moc za odpověď...
Mam ještě dotaz, někdo mi říkal, že přídavný světla nesměji přečuhovat přes nárazník?....je to opravdu, tak? Díky...

4.2.06, 22:11
Příspěvek 
To jako myslíš, že nesměji "prodloužit auto"???
Je to dobrá otázka, já mam 130ku a na nárazníku mam nahoře jeden pár dálkovek a dole jeden pár mlhovek. No a všechny tyhle přídavný světla mi nárazník přečuhujou asi o 2-3 cm. Zaskočil jsi mě..., taky mě budou zajímat odpovědi...uvidíme.. :D

4.2.06, 23:17
Moderátor

Příspěvek 
umístění směrem dopředu a dozadu není specifikováno a ohledně přídavných světlometů platí stále, že mohou být jeden pár dálkových a jeden pár mlhovek. Umístění je dáno od vnějších krajů, od spodu auta a nesmí být v profilu hlavních světlometů. Nebyla tam žádná změna v pedpisech, není k ní totiž důvod. Co mají náklďáky neřešte, je to jejich věc. A hlavněc - pokud si myslíte, že si další dvojicí dálkových pomůžete, tak zcela jistě ne, lépe neuvidíte a dál to nedosvítí tak jako tak.

6.2.06, 14:11

Příspěvek 
To bych tak kategoricky netvrdil. Pokud to jsou kvalitní světlomety, dobře umístěné a dobře seřízené, tak nějaká změna k lepšímu je vždy pozorovatelná. Samozřejmě, že to zlepšení zdaleka neodpovídá zvýšené spotřebě proudu a silnější žárovky něž 55W, co jsou i v hlavních světlech, by se dávat neměly, ale pořád se těží z toho, že ten světlomet je čistě dálkové konstrukce (žádné stínítko, žádné rozplytování paprsků do šířky a doprava, ...) a svítí do dálky lépe.

7.2.06, 01:42
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor

Příspěvek 
Jenže o moc dál nedosvítíš a při dnešním provozu si dálkovými ani moc nezasvítíš. Problém svícení je v tom, že málokteré auto má správně seřízené hlavní světlomety a za jízdy jsou často všechny špinavé. Potom jich můžeš mít klidně i dvacet a stejně neuvidíš nic. A když je mokro, tak akorát více oslňuješ, stejně lépe nevidíš...

7.2.06, 09:02
Příspěvek 
dalkovejma prece nemuzu oslnovat ani kdyby bagr, pac je pokud jede nekdo proti, mam povinnost je vypnout :) a s tim poctem svetel je to pravda. Mam 120 LS,tzn. ze dle puvodniho zapojeni, bych mel mit 2tlumene/4 dalkove( H4+H1), ale ja prekopal svetla tak, ze mam 2 tlumeny/ 2 tlumeny+2 dalkovy. Tzn. jako maj treba fabie dvojtou optiku, tak neco na ten zpusob. K tomu mam jeste jedny pridavny dalkovy, ktery nemam potrebu pouzivat porad, pac seriovy svetla s mym prepojenim a 4*H4 xenon white mi navodej dokonalou svetelnou pohodu.Ty pridavny mam vytoceny do stran a pouzivam je kdyz jedu lesem, mezi polema atd...proste abych videl srny... a policajti??? jednou me zastavil, pac me videl, jak tim svitim a chvilku sme se o svetlech a jejich poctu bavil, potom zjistil, ze studuju elektro a tak me poslal dal na cestu :)

13.2.06, 19:00
Moderátor

Příspěvek 
A jak jsi to překopal, jsem-li tak smělý? Jako pořád svítí tlumená a k tomu dálková? Toto řešení je možné, protože žádný předpis nestanoví, že tlumená musí při použití dálkových světel zhasnout. Nebo jsi tam dal dvě stejné paraboly a k tomu přídavná dálková? To už je proti předpisům...

13.2.06, 19:36
Příspěvek 
mám jak vnejsi, tak vnitrni paraboly na zarovku H4, Chtel jsem nova svetla( to je zaklad) a nove paraboly pro H1 nebyly k sehnani. No a ktomu mam jeste pridavna dalkova. No a ty potkavaci zustanou svitit diky tyristoru ze sedme tridy z diskuze http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=124 a v te zarovce kde zustava svitit tlumena je samozrejme dalkove vlakno odpojene, aby zarovajzna neprdla .. takze mi vne zustane svitit tlumena a uprostred se prisviti dalkova. Pridavne dalkove spinam navic pres spinac na palubce( abych je nemusel pouzivat porad)...Takze abyste mel klid na srdci, tak moje pridavna dalkova ( male obdelnicky pod naraznikem) jsou PROTI predpisum..a ja to vim a proto je uzivam jen zridka..a proti srnkam :lol:

13.2.06, 20:05
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]