Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 21:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 4 pístky špatně brzdí 
Autor Zpráva

Příspěvek 4 pístky špatně brzdí
Na svou 125m jsem namontoval 4pístky.Chtěl bych se poradit o účinnosti.Jsou tam nové trubky,hadice,kotouče,novej brzd.válec,třmeny jsou po go(pístky,odvzduš.,gumky) a taky kostky.Předek mám zapojený zvlášť na spodní vývod a zadek na horní vývod na válci.Moc mi to nebrzdí.Pedál jde moc dolů.Jeden kolega mi poradil odvzdušnit při nastartovaném motoru.Druhý že musím nádobku natlakovat kompresorem a odvzdušňovat.Mě se to nezdá.Jo zapoměl jsem dopsat.Zadek zustal po staru.Kromě lanek ručky.Ručka je funkční ze 40procent.Pomůže někdo?Jsem z Ostravy

12.8.06, 23:36
Příspěvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
Dyk takhle se 4 pisty nezapojujou. Jeden okruh je predek+zadek a druhy okruh predek ne :?:

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

13.8.06, 16:26
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek Re:
Ale mělo by to i tak fungovat.

13.8.06, 19:54
Pan Kapitán

Příspěvek Re:
Dejv píše:
Ale mělo by to i tak fungovat.

Takhle se to zapojuje u 130L/A, ale ty maji mit na kazdy okruh extra valec brzd (jednookruhovy) a ovladany maji byt od pedalu pres vahadlo. Asi mas problem s malym mnozstvim kapaliny pro predni okruh.

Cvokárium: Youtube Instagram

13.8.06, 20:16
Profil ICQ YIM
Hliník navždy.

Příspěvek 
Podle me sou 4 pisty na dve veci, jediny plus je spolehlivost.
Me 125L nebrzdila, teda brzdila ale nic moc. Vymenil sem vsechny trubky a hadice na predku, novy gumicky do brzdicu, trmeny sem oskrabal zevnitr aby se desticky volne pohybovaly, novy prasata dozadu. Ted staci lehce seslapnout pedal a zacne to hned intenzivne brzdit - driv se muselo brzdit silou a stejne to nebylo ono.

Este bych chtel zrepasovat THV

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

13.8.06, 20:57
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Ako ti to brzdilo predtým? Vyššie?
A aj ke´d brzdia brzdy až keď viac stlačíš pedál, brzdia dobre (= zablokujú sa najpr predné kolesá a potom aj zadné)? Problém je iba v tom, že ide pedál príliš nízko? A čo je to nízko?
Ak to máš dobre zapojené (A=užovka, B=Mko,C=4 piestiky):

Obrázek[img]

a aj dobre odvzdušnené (a dobre to brzdí iba nízko) tak tipujem na problém so zadnými brzdami (vydraté pakne, resp. aj enormne vydraté bubny) - tomu by nasvedčovala aj 40% ná ručná[/img]

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

13.8.06, 21:02

Příspěvek 
Kukni, ešte toto. Tu kolegovia píšu, že po výmene všetkého bývajú brzdy nejaké tie kilometre mäkké.

http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=1315

Ale, žeby to brzdilo až na spodku?

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

16.8.06, 21:19

Příspěvek 
Hoši hoši proč se serete do něčeho o čem nemáte ani tucha.tohle jsou BRZDY a ne motorek stěračů!!!Myslíte že jste automechanici když si vyměníte žárovku nebo kolo??? :?: :?:

17.8.06, 01:29

Příspěvek 
Yara píše:
Hoši hoši proč se serete do něčeho o čem nemáte ani tucha.tohle jsou BRZDY a ne motorek stěračů!!!Myslíte že jste automechanici když si vyměníte žárovku nebo kolo??? :?: :?:

Co tím chceš říci? Že jsme všichni idioti kteří si neumí opravit brzdy?

17.8.06, 08:43

Příspěvek 
Ja bych taky tak nekritizoval, normalni auto s kterym jedu jednou za rok na garancku si umi poridit kazdej , ale naucit se co a jak kde do posledniho sroubku je neco jinyho. Chci jenom rict ze se kazdej porad ucime a tohle forum je od toho aby sme si pomohli a ne si tady nadavali... :evil:

17.8.06, 09:09

Příspěvek 
driver.rapid píše:
Ja bych taky tak nekritizoval, normalni auto s kterym jedu jednou za rok na garancku si umi poridit kazdej , ale naucit se co a jak kde do posledniho sroubku je neco jinyho. Chci jenom rict ze se kazdej porad ucime a tohle forum je od toho aby sme si pomohli a ne si tady nadavali... :evil:

Tak tak, nevyjádřil bych to lépe...

17.8.06, 09:15

Příspěvek 
Na, je to pekné, že sa snažíš ale to sú brzdy !!!! Bacha na to .

Najprv zisti akeho priemeru je : HL brzdový valec
zadné valce

zožeň si knižku kde máš napísané zámennosť dielov, porovnaj to, že na požadované zapojenie čo ti chýba a potom začni robit.

Ak máš pochybnosti tak sa spýtaj automechanika alebo zajdi za ním s tou výmenou.

A daj do poriadku ručnú brzdu/ škodovka so zadrhnutou ručnou nikdy nebude normalne brzdit /

17.8.06, 14:19

Příspěvek 
Ne ne jsem mechanik ale máš pravdu učíme se celej život-já taky rád poradím, taky jsem se učil ale že bych fušoval a dělal pokusy s brzdama no nevim!Každopádně vám fandím a držím palce!

18.8.06, 00:35

Příspěvek 
jednou jsem resil stejny problem na Peugeotu. Porad to neslo odvzdusnit a kdyz uz jsem koupil vsechnou uplne nove, tak jsem prisel na to, ze trmeny nesly v pohotovostni poloze odvzdusnit, protoze odvzdusnovak nebyl v nejvyssim miste na trmenu. U 4pistku je to tmyslim taky tak-v horni pulce zustava vzduch. Je potreba trmen vymontovat, zasprajcovat pistky, aby nevyjely a takhle pootoceny trmen (odvzdusnovakem nahoru) odvzdusnit...

21.2.07, 14:26

Příspěvek 
Yara píše:

:D :D :D No nevím jak ty si na tom se znalostma,ale na žigulu jsem dobrej karbec neviděl.... :D :D :D :wink: Nevim proč,čim to je,ale asi sis nedokázal poradit s lepšim ze škodovky :wink: Páč jestli mi rozumíš...Na žigula se dával karbec,ale za škodovky,míň to žralo a líp to jelo...páč rusové a směšovací poměr to nešlo dohromady :wink: Jen Krejbych to hnal do vejšek,ale to rozvrtával karbec,aby ten žigul letěl k 8500 ot.A z kopce 9500 :wink: Až se to přeplavovalo benzínem...tak se ladilo ale žádnej zázrak ten Zenit,ti povim :wink: Tak že někde se stala chyba :wink:

21.2.07, 19:58
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další