|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Blikajuce svetla na felicii, cvakanie v poistkovej skrinke
Autor |
Zpráva |
macco10
|
Blikajuce svetla na felicii, cvakanie v poistkovej skrinke
ahojte. potreboval by som pomoc, radu. Pri podradeni alebo vyradeni rychlosti, alebo ubrati plynu, mi zacne cvakat v poistkovej skrinke a blikaju mi svetla. skusil som vymenit relatko ale nepomohlo. neviete mi niekto poradit co to moze byt? dakujem.
|
20.2.08, 20:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
cyz
|
Re: Blikajuce svetla na felicii, cvakanie v poistkovej skrin
To bude někde špatný kontakt....na Feldách už pojistkovky nějak neoxidovaly. Pro začátek bych se podíval na přívod napětí do pojistkovky, 2 silné kabely chycené šroubem, jestli ten šroubek není špatně utahlý. Potom kontakty na baterce. příp. na alternátoru, ukostření motoru. Pokud bude všechno toto v pořádku tak zkus dotlačit všechny koncovky. Jestli nepomůže tak babo raď
Edit: A projevuje se to jenom těma světlama? Nebo to dělá i jiné problémy? Ještě mě napadl spínač světel a případně koncovky u něho. Automat na světla tam nemáš?
|
20.2.08, 20:58 |
|
|
macco10
|
vsetky spotrebice idu OK, bez problemov. len stretavacky blikaju. inak vsetko je OK.
automat tam nemam
|
20.2.08, 22:11 |
|
|
cyz
|
Tak to potom zkus projít ten spínač nebo lucas....já tyhle věci vždycky testuju tak že když něco nefunguje tak to jakože zapnu, bouchám různě do přístrojovky a vždycky se dobouchám až k místu kde se to sepne, tam to rozdělám, prohlédnu konektory, spínače, kabely apod. a vždycky najdu závadu.
|
20.2.08, 22:13 |
|
|
macco10
|
ok, zajtra to skusim pozriet, kablami som skusil pokyvat a tak, ale nepomohlo, zajtra sa na to pozriem lepsie.
co je lucas?
zatial dik.
|
20.2.08, 22:46 |
|
|
cyz
|
To jsou ty páčky pod volantem kterýma přepínáš světla, blinkry, stěrače atd.
|
20.2.08, 22:57 |
|
|
macco10
|
este jedna vec. ono to robi len ked idem dlhsiu cestu, ked idem len do prace alebo domov tak nie, to je takych cca 6km. ale ked idem dlhsiu cestu vtedy to zacne robit.
|
21.2.08, 07:44 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
macco10 píše: este jedna vec. ono to robi len ked idem dlhsiu cestu, ked idem len do prace alebo domov tak nie, to je takych cca 6km. ale ked idem dlhsiu cestu vtedy to zacne robit.
mně to dělalo taky nedávno 1.3 MPi pickup, zkoušel jsem kde co nakonec to byl špatně zasunutý konektor snad třetí zleva v pojistkové skříni, a občas vypadával kontakt, relátko na podkávačky dělalo doslovně trrrrrrr, a podkávačky mrkaly, hledal jsem to postupně dva dny, asi se v tom někdo vrtal konektor nezacvakl a to boční zajištění tam prostě narval, když jsem relátko propojil navrdo ok, kostru jsem měřil silnou žárovkou i + na cívku relé, když se vyklopila pojistková deska tak to bylo OK a jak se přišroubovala tak to zas občas blblo miloš
|
21.2.08, 08:34 |
|
|
macco10
|
slovacek.milos píše: macco10 píše: este jedna vec. ono to robi len ked idem dlhsiu cestu, ked idem len do prace alebo domov tak nie, to je takych cca 6km. ale ked idem dlhsiu cestu vtedy to zacne robit. mně to dělalo taky nedávno 1.3 MPi pickup, zkoušel jsem kde co nakonec to byl špatně zasunutý konektor snad třetí zleva v pojistkové skříni, a občas vypadával kontakt, relátko na podkávačky dělalo doslovně trrrrrrr, a podkávačky mrkaly, hledal jsem to postupně dva dny, asi se v tom někdo vrtal konektor nezacvakl a to boční zajištění tam prostě narval, když jsem relátko propojil navrdo ok, kostru jsem měřil silnou žárovkou i + na cívku relé, když se vyklopila pojistková deska tak to bylo OK a jak se přišroubovala tak to zas občas blblo miloš
relatka som vybral a pozasuval. ale nepomohlo to. ale skusal som len relatka na stretavacky a dialkove. skusim vybrat vsetky. a ktore bocne zajisteni myslis?
dakujem.
|
21.2.08, 08:53 |
|
|
Ivarek
|
Zkontroluj na startéru ten žlutý drát co vede na jeho cívku.
|
21.2.08, 15:49 |
|
|
cyz
|
Miloš má na mysli nejspíš ten zobáček na konektoru. Ty konektory v pojistkové skříni....
|
21.2.08, 17:04 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
macco10 píše: slovacek.milos píše: macco10 píše: este jedna vec. ono to robi len ked idem dlhsiu cestu, ked idem len do prace alebo domov tak nie, to je takych cca 6km. ale ked idem dlhsiu cestu vtedy to zacne robit. mně to dělalo taky nedávno 1.3 MPi pickup, zkoušel jsem kde co nakonec to byl špatně zasunutý konektor snad třetí zleva v pojistkové skříni, a občas vypadával kontakt, relátko na podkávačky dělalo doslovně trrrrrrr, a podkávačky mrkaly, hledal jsem to postupně dva dny, asi se v tom někdo vrtal konektor nezacvakl a to boční zajištění tam prostě narval, když jsem relátko propojil navrdo ok, kostru jsem měřil silnou žárovkou i + na cívku relé, když se vyklopila pojistková deska tak to bylo OK a jak se přišroubovala tak to zas občas blblo miloš relatka som vybral a pozasuval. ale nepomohlo to. ale skusal som len relatka na stretavacky a dialkove. skusim vybrat vsetky. a ktore bocne zajisteni myslis? dakujem.
to se těžko vysvětluje abys vytáhl nějaký konektor nahoře na té pojistkové desce je tam jištění takový zobáček s táhlem na levé straně ten musíš vytlačit doleva a pak odjistíš háček konektoru a vysuneš, taky zkus podržet spínač světel jestli v něm není vadný kontakt miloš
|
21.2.08, 19:37 |
|
|
macco10
|
uz viem. skusil som ho zasunut. ale zrejme to robil ten zlty kabel pripojeny k starteru. asi mal zly kontakt. no uvidim ci to pomohlo, zatial to bezi dobre.
dakujem vsetkym zucastnenym
|
22.2.08, 14:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|