| Autor |
Zpráva |
|
venca.m
Registrován: 2.6.07, 10:17 Příspěvky: 459 Bydliště: Valašské Meziříčí
|
Furt nad tim premyslim,a furt nevim,jako ty TRW desky kdyz nejsou narizle tak taky piskaji?
Jinak mam jeste jednu blbou otazku, pamatuju si dobre ze se maji kotouce maznout nejakou specialni vazelinou nez se to zajede? Nebo mi zas hrabe? Jestli kecam hlouposti tak se mi nesmejte
A jinak orientacne kolik km mam predpokladat ze by mi tak mohlo v beznem mestskem provozu trvat nez se zajedou?
_________________ Škoda Favorit 136 LS r.v.88 minulost Opel Astra F sedan C16NZ r.v. 93 současnost Opel Astra F hatchback C16NZ r.v. 93 minulost Subaru Legacy kombi EJ20 LPG r.v. 95 současnost Lancia Kappa 2.0 20V VIS LPG r.v. 97 současnost
|
| 21.2.08, 23:28 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
venca.m píše: Furt nad tim premyslim,a furt nevim,jako ty TRW desky kdyz nejsou narizle tak taky piskaji? Jinak mam jeste jednu blbou otazku, pamatuju si dobre ze se maji kotouce maznout nejakou specialni vazelinou nez se to zajede? Nebo mi zas hrabe? Jestli kecam hlouposti tak se mi nesmejte A jinak orientacne kolik km mam predpokladat ze by mi tak mohlo v beznem mestskem provozu trvat nez se zajedou?
nemazat!
co ja viem tak su akurat niektore nove kotuce potrete olejom aby nezhrdzaveli kym stoja na sklade, to treba praveze ocistit
proti piskaniu sa potiera druha strana dosticiek nejakou medenou pastou ci jakym svinstvom
mne tie TRVcka nepiskaju, ale piskanie je bezna vec aj na niektorych novych autach, to je skor o stasti
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 21.2.08, 23:35 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10612 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
jenomze kdyz dobrzdujes na cervenou a okolo umiraj lidi tim kravalem,neni to normalni..piskaj destick GAMAXI  kotouc musis pradne ODmastit, jen mi neni jasny cim,rotoze ja odmastoval benzinem a stejne mi to bylo prd platny..treba me napad jeste louh,ale nevim,no...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 21.2.08, 23:38 |
|
 |
|
Neex
|
venca.m píše: Furt nad tim premyslim,a furt nevim,jako ty TRW desky kdyz nejsou narizle tak taky piskaji? Jinak mam jeste jednu blbou otazku, pamatuju si dobre ze se maji kotouce maznout nejakou specialni vazelinou nez se to zajede? Nebo mi zas hrabe? Jestli kecam hlouposti tak se mi nesmejte A jinak orientacne kolik km mam predpokladat ze by mi tak mohlo v beznem mestskem provozu trvat nez se zajedou?
Ne ne v žádným případě nemazat to by ti pak byly celé nové krásné kotouče na houby. Jen se musí kotouče před montáží očistit lihem nebo technickým benzínem protože většinou mají na sobě jen takový neznatelný olejový film který je chrání... tohle bohužel někdo třeba ani neví a pak kotouče dá na auto aniž by je očistil a pak se diví že mu to špatně brzdí i když dal třeba nové kotouče a desky. Jinak to zajetí... někdo říká že to potřeba je někdo zase že ne... já je zajíždím.. asi 200 Km brzdím volněji a lehce.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
| 21.2.08, 23:43 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10612 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
je lepsi zezacatku nebrzdit na plny plyn  ale vzdy se najde fabie, kvuli ktery musis brzdit vic 
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 22.2.08, 00:13 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
ja som kotúče ani dosky nikdy neosmasťoval  akurát treba sakra pozor dávať aby sa na dosky nedostala kvapalina, vždy som to nahodil, prebehol a ak to náhodou pískalo tak som na doskách trocha zrazil pilníkom vnútornú a vonkajšiu stranu... o odmastenie sa postará prevádzkové teplo, a dosky si sadnú cca po 20 - 50km...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 22.2.08, 19:52 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Neex píše: To je mi zase novinka...  to slyším (čtu) poprvé a že jsem měl už kolikrát v ruce ty levněší i ty dražší.
nemůžeš srovnávat plzen a moravu, na moravě je to jenom čína, je potřeba jen křičet na dodavatele a i ta čína se vylepší, dělal jsem je včera LucasTRW desky pískaly šíleně miloš
|
| 23.2.08, 09:31 |
|
 |
|
Milan Koukal
|
Lucas doporučuje zajíždět 300Km, mám Lucas kotouče i destičky a vše v poho.
|
| 23.2.08, 10:13 |
|
 |
|
Neex
|
slovacek.milos píše: Neex píše: To je mi zase novinka...  to slyším (čtu) poprvé a že jsem měl už kolikrát v ruce ty levněší i ty dražší. nemůžeš srovnávat plzen a moravu, na moravě je to jenom čína, je potřeba jen křičet na dodavatele a i ta čína se vylepší, dělal jsem je včera LucasTRW desky pískaly šíleně miloš
miloši já tyhle věci objednávám a nekupuju po krámech tady u nás to bych musel být blázen... sám mám na autě kotouče Ferodo a desky Lucas a naprosto bez pískání.
|
| 23.2.08, 11:55 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
Tak matce dělali v servisu komplet celé nové brzdy, Lucas a problémy s pískáním jsou neustále....mě to taky píská a popravdě dělá to asi tak každé druhé auto se kterým jsem kdy jel takže už to ani nijak neřeším.
|
| 23.2.08, 12:00 |
|
 |
|
Šemik
|
Já mám na Rejpájdce jak kotouče, tak desky LUCAS a nepíská nic 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 23.2.08, 12:33 |
|
 |
|
venca.m
Registrován: 2.6.07, 10:17 Příspěvky: 459 Bydliště: Valašské Meziříčí
|
Kurec chlapi vy ste mi nasadili brouka do hlavy  A kdyz budou piskat,a ja tam riznu tu drazku jak psal Milos,tak to pomuze nebo ne?
_________________ Škoda Favorit 136 LS r.v.88 minulost Opel Astra F sedan C16NZ r.v. 93 současnost Opel Astra F hatchback C16NZ r.v. 93 minulost Subaru Legacy kombi EJ20 LPG r.v. 95 současnost Lancia Kappa 2.0 20V VIS LPG r.v. 97 současnost
|
| 24.2.08, 08:50 |
|
 |
|
Neex
|
venca.m píše: Kurec chlapi vy ste mi nasadili brouka do hlavy  A kdyz budou piskat,a ja tam riznu tu drazku jak psal Milos,tak to pomuze nebo ne?
to záleží na tobě jak chceš... napřed je vyzkoušej a pak uvidíš... to naříznutí prý někdy pomůže a někdy ne..
|
| 24.2.08, 14:15 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Vono staci nove desky zajet jen kousek. Ja to jedu vzdy projet tak max 10 km s tim ze porad pribrzduji levou nohou nebo stridave pridavam plyn ci brzdim. Po tech zhruba 10 km ostreho brzdeni jsou desky zajete a pripravene do provozu na dobrzdovani do krozovatek ....
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 24.2.08, 15:22 |
|
 |
|
Radic
Registrován: 19.5.07, 16:50 Příspěvky: 3202 Bydliště: Bánov (okr. Uh. Hradiště)
|
no ono se právě říká že těch prvních x kilomerů by se nemělo brzdit naplno až potom jak si sednou a zajedou se... jak to teda je?
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
| 24.2.08, 18:13 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |