Autor |
Zpráva |
dědeksbabkou
|
Octavia 1,6 /102 PS
Opět pojedeme do servisu v otáčkoměru se rosvítila žlutá kontrolka elektroniky motoru, cca před 14 dny bylo v servisu opraveno topení - vyměna vodní pumpy. zlobilo také čidlo chladící kapaliny na vyrovnávací nádobce, ale to vyčistili a je OK
Co to bude teď ?
poraďte prosím vůbec nevím vo co jde.
díky
|
24.2.08, 20:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
to ti bez diagnostiky nikdo neřekne
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
24.2.08, 20:59 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Sadra17 píše: to ti bez diagnostiky nikdo neřekne
asi tak nějak, přečíst paměti závad ve všech jednotkách a pak je to o penězích jestli ti závadu pořeší v servidu nebo si doladíš doma miloš
|
25.2.08, 07:36 |
|
|
dědeksbabkou
|
slovacek.milos píše: Sadra17 píše: to ti bez diagnostiky nikdo neřekne asi tak nějak, přečíst paměti závad ve všech jednotkách a pak je to o penězích jestli ti závadu pořeší v servidu nebo si doladíš doma miloš
Dnes jsem byl v servisu, byla to sporadická chyba lamda sondy, něco se spalováním teď ujeto cca 100 km a vše ok motor jde dobře, chyba byla asi na mé straně dal jsem na radu a natankoval jsem benzin naturál 98, 95 neměli, auto do teď jezdilo na natural 95 tak jsem ji teď vzal raději plnou, nevím všichni mi doporučují mi tankovat u Shellu a OMW. Jezdil jsem teď několik let zpět se 125 do globusu, nebo k hypernově, OMW a žádný problém. Myslíte, že příčinou chyby můžebýt palivo? nebo prodejce, zlí jazykové říkají, že toje tím, že u nás je možné i nemožné a naopak.
čauky dědek a bába
|
25.2.08, 20:38 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
dědeksbabkou píše: slovacek.milos píše: Sadra17 píše: to ti bez diagnostiky nikdo neřekne asi tak nějak, přečíst paměti závad ve všech jednotkách a pak je to o penězích jestli ti závadu pořeší v servidu nebo si doladíš doma miloš Dnes jsem byl v servisu, byla to sporadická chyba lamda sondy, něco se spalováním teď ujeto cca 100 km a vše ok motor jde dobře, chyba byla asi na mé straně dal jsem na radu a natankoval jsem benzin naturál 98, 95 neměli, auto do teď jezdilo na natural 95 tak jsem ji teď vzal raději plnou, nevím všichni mi doporučují mi tankovat u Shellu a OMW. Jezdil jsem teď několik let zpět se 125 do globusu, nebo k hypernově, OMW a žádný problém. Myslíte, že příčinou chyby můžebýt palivo? nebo prodejce, zlí jazykové říkají, že toje tím, že u nás je možné i nemožné a naopak. čauky dědek a bába
soused naproti to má s fábkou, taky se mu rožne kontrolka motoru, nejprve chodil po servisu a už ji ignoruje a ona zas zhasne dělá to jen v zimním období, taky lambáda miloš
|
25.2.08, 21:23 |
|
|
dědeksbabkou
|
slovacek.milos píše: dědeksbabkou píše: slovacek.milos píše: Sadra17 píše: to ti bez diagnostiky nikdo neřekne asi tak nějak, přečíst paměti závad ve všech jednotkách a pak je to o penězích jestli ti závadu pořeší v servidu nebo si doladíš doma miloš Dnes........... Myslíte, že příčinou chyby můžebýt palivo? nebo prodejce, zlí jazykové říkají, že toje tím, že u nás je možné i nemožné a naopak. taky lambáda miloš
Zdravím
snad to bude něco podobného, ale dnes mi opravář upřesnil byly to sporadické chyby na 1 válci a lamda sondy já stejně vim prd i kdyby mi to vysvětloval. Ale dobré je když se to opraví samo jako u toho vašeho souseda . slyšel jsem případ že tato pověstná kontrolka se rosvítila a on se na to....... a pak mu zhasla a posléze i motor vynechal nevím co stím dělal dále, ale oprava nějaký peníz stála. no uvidíme, teď to jede dobře, ale jsem na pozoru; další kolega to opravuje tak. že odpojí baterku a znova zapne, inu má odvahu já jsem ještě vykulen a natěšen. Ať žije simply krumply ochcoš krám a zdar všem škodovkám- dědek a bába.
|
26.2.08, 17:49 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
nechci strašit, třeba bude mít děděk s babkou víc štěstí, ale já bych to do baráku nechtěl....taky nám na tom motoru s najetými necelými padesáti tisíci blikla kontrolka... nejdříve sporadická, pak už trvalá lambáda... a hned na to i ta druhá co tam je... paráda chvíli potom vodní pumpa přestala tlačit, protáčela se, takže oběh motorem nějakej trochu byl, chladilo to, ale do topení už to nedotlačilo... pak začalo chcát i servo... a dál nevim, protože pápá autíčko, už nikdy více, zlatej favorit, jo ještě se v řízení objevila vůle
|
26.2.08, 17:55 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
dědeksbabkou píše: slovacek.milos píše: dědeksbabkou píše: slovacek.milos píše: Sadra17 píše: to ti bez diagnostiky nikdo neřekne asi tak nějak, přečíst paměti závad ve všech jednotkách a pak je to o penězích jestli ti závadu pořeší v servidu nebo si doladíš doma miloš Dnes........... Myslíte, že příčinou chyby můžebýt palivo? nebo prodejce, zlí jazykové říkají, že toje tím, že u nás je možné i nemožné a naopak. taky lambáda miloš Zdravím snad to bude něco podobného, ale dnes mi opravář upřesnil byly to sporadické chyby na 1 válci a lamda sondy já stejně vim prd i kdyby mi to vysvětloval. Ale dobré je když se to opraví samo jako u toho vašeho souseda . slyšel jsem případ že tato pověstná kontrolka se rosvítila a on se na to....... a pak mu zhasla a posléze i motor vynechal nevím co stím dělal dále, ale oprava nějaký peníz stála. no uvidíme, teď to jede dobře, ale jsem na pozoru; další kolega to opravuje tak. že odpojí baterku a znova zapne, inu má odvahu já jsem ještě vykulen a natěšen. Ať žije simply krumply ochcoš krám a zdar všem škodovkám- dědek a bába.
klidně i svíčky, ale na prvním válci to asi problém se zapalovánám nepozná, tam se hodně plete údaj řada válců 1 a pak se někdo soustředí na první válec, u prvního válce pozná stokonovka tak prerušení nebo skrat na kostru u vstřiku, miloš
|
26.2.08, 18:03 |
|
|
dědeksbabkou
|
[quote="Vít"][/quote] no u mne to byla nejdřív pumpa potom mastnota v nádobce a vadné- špinavé čidlo - očistěno zatím OK - a teď po natankovín 98 naturalu toto v servisu odstraněno- dotankováno 95 na doraz a měřím spotřebu zatím toje ok když jste narazil na to servo to mi těď kontrolovali při SP a vše je OK a díky bojím se dost.
DaB
|
26.2.08, 18:06 |
|
|
dědeksbabkou
|
slovacek.milos píše: dědeksbabkou píše: slovacek.milos píše: dědeksbabkou píše: slovacek.milos píše: Sadra17 píše: to ti bez diagnostiky nikdo neřekne asi tak nějak, přečíst paměti závad ve všech jednotkách a pak je to o penězích jestli ti závadu pořeší v servidu nebo si doladíš doma miloš Dnes........... Myslíte, že příčinou chyby můžebýt palivo? nebo prodejce, zlí jazykové říkají, že toje tím, že u nás je možné i nemožné a naopak. taky lambáda miloš . klidně i svíčky, ale na prvním válci to asi problém se zapalovánám nepozná, tam se hodně plete údaj řada válců 1 a pak se někdo soustředí na první válec, u prvního válce pozná stokonovka tak prerušení nebo skrat na kostru u vstřiku, miloš
Děkujeme za názor, ale já nevím zatím, kde ty svíčky jsou, a jak se sundá ten blbinec plastovej na motoru, ale jdem studovat literaturu, stejně to necháme raději na servisu, ale chceme se něco dozvědět tak snad neotravujeme zde zbytečně, jsou lidé, kteří taky nevědí, ale bojí se to přiznat nebo se zeptat
Zdravíme- dědek a bába
|
26.2.08, 18:23 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
svíčky sou dobře schovaný pod sáním takže při výměně ho musíš sundat
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
26.2.08, 18:24 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
kleštěma sděláš fajku, pod sáním nasuneš nástrčák a shora nasuneš krátký prodlužovák s ráčnou a šroubuješ rébus jak prase miloš
|
26.2.08, 19:55 |
|
|
dědeksbabkou
|
slovacek.milos píše: kleštěma sděláš fajku, pod sáním nasuneš nástrčák a shora nasuneš krátký prodlužovák s ráčnou a šroubuješ rébus jak prase miloš
no to je fakt a proto jsem optimista, a věřím na štěstí, protože ať je to jak chce je to dost dobrý auto za ty prachy a hlavně to jede, servis musím nechat na ty co se tím živí, hlavně to umí, má k tomu vztah a to se pozná brzy i když někdy napoví maličkosti jako čisté spojlery a kryty pod motorem, dekly na motoru apod.
Nemám na toto auto nyní dostatek znalostí. dovednosti, a ani nářadí, abych v něm cokoliv opravoval a tak si musím šetřit a mít na servis. a hlavě se s toho nepos....t.
Toto auto je pro mne na ježdění, na hraní a opravování mám jiné.
Zravíme všechny, co těmto autům rozumí a UMÍ TO moc jim fandíme dědek a bába.
|
27.2.08, 15:20 |
|
|
Kristensen
|
Sadra17 píše: svíčky sou dobře schovaný pod sáním takže při výměně ho musíš sundat
hele normálně tam nasadíš svíčák, vemeš klidně dlouhej nástavec a posadíš ho ze šikma jen na kraj toho čtyřhranu a zaručeně je povolíš
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
27.2.08, 19:41 |
|
|
dědeksbabkou
|
Re: Octavia 1,6 /102 PS
jsme tu zase do dnes se dvakrát pravidelně cca po měsíci rosvítí kontrolka a při kontrole v servisu zjistí sporadickou chybu zkratu na kostru lambda sondy. V servisu se jim také nezdá benzin pro jistotu jsem tankoval po dvakráte u OMV a Shellu a teď jsm byl jinde. -Vada je bezplatně a vždy velmi ochotně servisem odstraněna a já jdu jezdit dál, jenom si říkám že to není "normální" a už vůbec si neumím představit s tímto autem jet na dovolenou k moři, asi pojedu se 125, byla tam už třikrát .
A tak prosím jestli máte podobné zkušenosti napište, jinak octavka jede velmi dobře i s rozsvícenou kontrolkou, motor táhne neklepe, vše se zdá být OK. Díky za morální podporu DsB
|
11.5.08, 18:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|