Autobaterie - jaká značka, jaký výkon?
Autor |
Zpráva |
miomio
|
Autobaterie - jaká značka, jaký výkon?
Ve své Octávii mám jakousi malou autobaterii a vůbec netuším jako druhý majitel, v jakém je stavu a jak dlouho ještě vydrží, proto bych možná rád koupil novou. Netuším ale vůbec, po jaké značce se mám dívat a jaký výkon by měla mít, aby to bylo aspoň slušné, ne podprůměr. Můžete poradit? díky
_________________ Škoda Octavia SLXi, 1,6, 74kW.
|
26.2.08, 19:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
škodař
|
Re: Autobaterie - jaká značka, jaký výkon?
miomio píše: Ve své Octávii mám jakousi malou autobaterii a vůbec netuším jako druhý majitel, v jakém je stavu a jak dlouho ještě vydrží, proto bych možná rád koupil novou. Netuším ale vůbec, po jaké značce se mám dívat a jaký výkon by měla mít, aby to bylo aspoň slušné, ne podprůměr. Můžete poradit? díky já myslým pokud startuje tak je zbytečný kupovat novou nemyslím jako sní jezdit až zůstaneš někde vyset myslím že to poznáš že už to není ono a přes léto se startuje dobře když startovala i přes zimu a když ta letošní zima teda taky byla tak akorát na draka /přečetl sme si to po sobě snad tam nebude chyba/
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
26.2.08, 19:33 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No snaha se ceni. To je fakt. Ovsem vIset ... a jednou myslet
Taky to vidim podobne s baterkou ... kdyz toci ochotne tak neresit ... ale zas nebyt jako muj tata kterej necha drobnou zavadu zajit tak daleko az vola odtah
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
26.2.08, 19:39 |
|
|
Šemik
|
škodař píše: já mysl ým , že pokud to startuje , tak je zbytečn ý kupovat novou , nemyslím jako s ní jezdit až zůstaneš někde v yset myslím , že to poznáš , že už to není ono a přes léto se startuje dobře , když startovala i přes zimu a když ta letošní zima teda taky byla tak akorát na draka /přečetl sme si to po sobě snad tam nebude chyba/
No něco tam je ale velice oceňuji snahu, zlepšení je v každém případě vidět Jen tak dál!
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
26.2.08, 19:47 |
|
|
cyz
|
Toho že tě ta baterka někde nechá bych se až tak nebál. Pokud máš podezření že je slabá tak si ji nech změřit nebo měř napětí při startování. Pokud je údržbová tak zkontroluj hladinu elektrolytu, příp. dolij destilku. Jinak kdybys kupval novou baterku tak pokud chceš kvalitu za rozumnou cenu tak bych to viděl na Bosch Silver, ty se docela osvědčily, do Octávky tak 62Ah nebo víc.
|
26.2.08, 21:10 |
|
|
miomio
|
Díky všem za příspěvky
_________________ Škoda Octavia SLXi, 1,6, 74kW.
|
26.2.08, 22:24 |
|
|
Kristensen
|
Do 1,6 stačí bohatě 55 ale zase třeba jak někde uváděj do feldy 1,6 44ku baterku tak to nevim kdo to teda vymyslel, páč to kolikrát stačí 4 krát zastartovat a baterka už nemůže
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
27.2.08, 19:43 |
|
|
škodař
|
Šemik píše: škodař píše: já mysl ým , že pokud to startuje , tak je zbytečn ý kupovat novou , nemyslím jako s ní jezdit až zůstaneš někde v yset myslím , že to poznáš , že už to není ono a přes léto se startuje dobře , když startovala i přes zimu a když ta letošní zima teda taky byla tak akorát na draka /přečetl sme si to po sobě snad tam nebude chyba/ No něco tam je ale velice oceňuji snahu, zlepšení je v každém případě vidět Jen tak dál! tos tam ty chyby připsal ne??? nebo že by to semnou bylo až tak špatný?
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
28.2.08, 17:20 |
|
|
Šemik
|
škodař píše: Šemik píše: škodař píše: já mysl ým , že pokud to startuje , tak je zbytečn ý kupovat novou , nemyslím jako s ní jezdit až zůstaneš někde v yset myslím , že to poznáš , že už to není ono a přes léto se startuje dobře , když startovala i přes zimu a když ta letošní zima teda taky byla tak akorát na draka /přečetl sme si to po sobě snad tam nebude chyba/ No něco tam je ale velice oceňuji snahu, zlepšení je v každém případě vidět Jen tak dál! tos tam ty chyby připsal ne??? nebo že by to semnou bylo až tak špatný?
Jen jsem se to pokusil přepsat do správného tvaru Ale tak zlé to není, bývalo to horší
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
28.2.08, 19:09 |
|
|
Funky.F
|
Co když dám do 105-ky baterii 55 AH?
_________________ Škoda 105L 1985, AZNP742.10-MII, 33,1/4800 ISO...co dodat, prostě klasika.
|
14.3.08, 11:56 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Funky.F píše: Co když dám do 105-ky baterii 55 AH?
Tak tam budes mit 55Ah baterku ale musis asi potunit kaslik
|
14.3.08, 11:57 |
|
|
Funky.F
|
Já myslím, že ne... Varta prodává 55-ku v rozměrech 207-175-175. Přímo v vyhledávači baterií mi to vyhodilo škodu 105. Je to silver série, takže kvaliutnější a taky drhší. cca 2500,-
_________________ Škoda 105L 1985, AZNP742.10-MII, 33,1/4800 ISO...co dodat, prostě klasika.
|
14.3.08, 12:01 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Tak ber pokud mas money ja mam 44Ah Banner a ok tak na tom budes este lepe
|
14.3.08, 12:10 |
|
|
Funky.F
|
Teď mám 40AH, ale po předchozím majiteli. Až odejde, což nevím, kdy protože neznám ani stáří, tak si ji koupím. To je baterka, která by měla vydržet s dobrou údržbou 8 let a v pohodě nastartuju i v zimě. Je to dobrá investice.
|
14.3.08, 12:53 |
|
|
venda
|
Opravdu dobrá investice. Baterka bude mít větší cenu než zbytek auta. Dokud ti ta stará drží a startuje, tak o nový radši nepřemýšlej.
|
14.3.08, 18:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|