Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 07:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Po výměně kol problém 
Autor Zpráva

Příspěvek Po výměně kol problém
Potřeboval bych takovou odbornou radu. Teď jsem měnil kola zimní za letní (už slunce dost hřeje :) ) a zrovna jsem ty letní dal z předku na zadek, protože ve předu už byly sjetý asi na 2,5mm a zadní jsou 4mm tak jsem je vyměnil. Jedu se projed a volant se klepe (takový jemnější vibrování i zrcátka se trochu klepou když jedu 100km/h). Když jsem koukal jestli tam nejsou boule ze strany pláště, tak pohledem nejsou a když tu venkovní bok kola projedu rukou, tak tam trochu nějaké bouličky jsou, ale opravdu jen malé. Mohlo by to dělat tohle a nebo prostě jen chvíli bude trvat (pár km) než se trochu sjede vzorek a potom to přestane?
Mám ty letní 3roky asi 30000km na nich najeto (žádné gumování atd.)
Jsou to klasické favoriťácké značky MATADOR. Je možné že by tak málo vydržely?
Zimní jely krásně nic se neklepalo, ale na nich zase tolik najeto není sotva 10000km.
Moc děkuji za odpověď.

26.2.08, 14:01
Pspvek Reklama

Příspěvek 
nemal si tie letnaky uskladnene na stojaka? v takom pripade sa ti mohli pretlacit vlastnou vahou a jemne zdeformovat.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

26.2.08, 14:19
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
ventYl píše:
nemal si tie letnaky uskladnene na stojaka? v takom pripade sa ti mohli pretlacit vlastnou vahou a jemne zdeformovat.

Měl jsem je položené. Ty bouličky se opravdu nedají moc nahmatat jen malinko. Ale teď jsem na to koukal, že jsem je dal opačně než původně byly na zadku. Mohlo by to být tím? Letní nemají (doufám) daný směr otáčení jako zimní.

26.2.08, 14:53
Pan Kapitán

Příspěvek 
p20k píše:
ventYl píše:

Měl jsem je položené. Ty bouličky se opravdu nedají moc nahmatat jen malinko. Ale teď jsem na to koukal, že jsem je dal opačně než původně byly na zadku. Mohlo by to být tím? Letní nemají (doufám) daný směr otáčení jako zimní.

Nech je vyvazit a uvidis. Treba jsi ztratil zavazicko.

Cvokárium: Youtube Instagram

26.2.08, 14:54
Profil ICQ YIM
Hluchoň

Příspěvek 
dej je správně, když se ta guma 30 tisíc kilometrů točila na jednu stranu, tak si na to zvykla, je to jen železo a guma, to se natahuje a kroutí, když s nimi budeš jezdit a kroutit je na druhou stranu, můžou se zničit, začne se to kroutit opačně, konstrukce se poškodí a guma ti může i prdnout

26.2.08, 15:00
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak ono na prasknutí kordu stačí jednou proletět větší díru nebo jedna jízda po D1. Jezdím po hodně špatných cestách a nikdy jsem nevyhazoval gumy kvůli tomu že byly sjeté, ale kvůli tomu že měly prasklý kord (většinou ještě 0,5cm dezén). Ohledně toho směru - jak popisuje Vít. Jinak je možné že když byly vzadu tak měly prasklý kord aniž by sis toho všimnul a poté co jsi je dal na předek tak se to začalo třepat.

26.2.08, 16:09
Profil ICQ

Příspěvek 
cyz píše:
Tak ono na prasknutí kordu stačí jednou proletět větší díru nebo jedna jízda po D1. Jezdím po hodně špatných cestách a nikdy jsem nevyhazoval gumy kvůli tomu že byly sjeté, ale kvůli tomu že měly prasklý kord (většinou ještě 0,5cm dezén). Ohledně toho směru - jak popisuje Vít. Jinak je možné že když byly vzadu tak měly prasklý kord aniž by sis toho všimnul a poté co jsi je dal na předek tak se to začalo třepat.

Takže je zítra přehodím a potom dám vědět. A nevadí to tomu, když jsem s těma přehozenýma kolama jel 40km?
A jenom tím kordem myslíte popraskání kolem rávku? Ale je pravda, že zase po suprových silnicích taky moc nejezdím občas se nějaká ta díra taky najde.
Díky

26.2.08, 16:29

Příspěvek 
Mám na mysli ty dráty které ti drží pohromadě celou gumu.

26.2.08, 18:30
Profil ICQ

Příspěvek 
jééééé...dej je vyvážit a máš to v klidu

26.2.08, 21:10
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83 píše:

A má smysl ty kola přehazovat jak byly původně a nebo to nevadí když se otočí?

26.2.08, 22:29

Příspěvek 
p20k píše:
Ondras83 píše:

A má smysl ty kola přehazovat jak byly původně a nebo to nevadí když se otočí?

Tak je přitom převažování dej zase jak byly. Já si třeba vždycky gumy popíšu křídou která je která, abych je dal pak stejně.

27.2.08, 06:43

Příspěvek 
ještě loni jsem měl hliníky a na nich taky 3 roky staré pláště, házeli, řízení se klepalo, tak jsem je vzal na vyvažovačku a bylo vidět obvodové házení, byly sjeté nerovnoměrně, ty plášťě nevěděly co je smyk nebo brzda na podlahu, už nejsou :D

27.2.08, 08:53

Příspěvek 
hany píše:
ještě loni jsem měl hliníky a na nich taky 3 roky staré pláště, házeli, řízení se klepalo, tak jsem je vzal na vyvažovačku a bylo vidět obvodové házení, byly sjeté nerovnoměrně, ty plášťě nevěděly co je smyk nebo brzda na podlahu, už nejsou :D

Já za ty tři roky jsem musel jednou zabrzdit téměř až na podlahu jinak vůbec smyky taky neznají. Zkusím je nechat vyvážit a jestli jsou v háji tak zase nový. Ach jo... :? . Ale aspoň ty tři roky co by taky člověk mohl chtít za ty prachy, kdyby to byly nějaký BARUMKy za 1500kč/ks tak mě to štve víc :) .

27.2.08, 10:11

Příspěvek 
p20k píše:
hany píše:

Já za ty tři roky jsem musel jednou zabrzdit téměř až na podlahu jinak vůbec smyky taky neznají. Zkusím je nechat vyvážit a jestli jsou v háji tak zase nový. Ach jo... :? . Ale aspoň ty tři roky co by taky člověk mohl chtít za ty prachy, kdyby to byly nějaký BARUMKy za 1500kč/ks tak mě to štve víc :) .

možná něco na těch Matadorech bude, ty moje byly MP12, pro příště se jim vyhnu :arrow:

27.2.08, 10:29

Příspěvek 
Tady toto je důvod proč jsem zanevřel na kupování nových značkových pneumatik - při mojem využití (cesty s přetíženým autem po rozmlácených cestách a následné praskání kordu na zánovních pneu). Teď na léto koupím na Formana buď jeté za dobrou cenu od jednoho borce který to tady prodává nebo protektory Obnova Brno za 600,-/ks, prostě gumy které mi nebude líto po jedné sezóně vyhodit....teď se v podstatě tluču do hlavy že jsem dal za zimní obutí 6 000 i když jsem ho vůbec nevyužil.

27.2.08, 14:22
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další