Autor |
Zpráva |
punch
|
nestartuje
cavte, kupil som si skodovku asi pred dvoma tyzdnami, mam v nej teraz novu baterku, uz ked som ju kupoval chlapik vravel ze treba cim skor vymenit olej, tak som este spravil jazdu cca 50kil a potom som ho siel vymenit ale nestartuje!! proste po tej jazde bolo zaparkovane asi dva dni, sadnem donho otocim klucikom a starter toci ale nenaskakuje motor, dupnem parkrat na plyn, dam sytic, ..nic, potom ac pumpu vzadu parkrat, zase sitic, plyn a furt nic, pockam desat minut ci to neni prchlastane ale stale nic, kamos vravel ze mam skusit sviecky ocistit pripadne vymenit, mozem to aj rovno odtiahnut k mechanikovi, len sa pytam ci nahodou niekto neviete co by som s tym mohol skusit este urobit, moc sa v tom nevyznam tak len neco jednoduchsie co by som mohol zvladnut..dopredu dik za radu..mato
|
28.2.08, 19:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
No začni výměnou svíček, kladívek, kondenzátoru a VN kabelů. Nastav odtrh, předstih a pro klid duše se ještě podívat na membránu AC pumpy a to by bylo aby to nejelo
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
28.2.08, 19:15 |
|
|
punch
|
heh, skusim vymenit tie sviecky dalej uz moje znalosti nesiahaju , som zatial fakt amater.. dam vedet jak to dopadlo ..kazdopadne zatial dik
|
28.2.08, 19:20 |
|
|
Funky.F
|
Šemik píše: No začni výměnou svíček, kladívek, kondenzátoru a VN kabelů. Nastav odtrh, předstih a pro klid duše se ještě podívat na membránu AC pumpy a to by bylo aby to nejelo
Kdyby mu jeden z VN kabelů nefungoval, tak by mu to šlo nastartovat. Sice by to stratilo výkon, ale jelo by to. Snad jenom přímo z indučky k rozdělovači.
Já bych zkusil první ty svíčky. Jakmile jsem já vyměnil svíčky, tak mi to startuje jak po másle a to jsem startoval při 2°C. Mám tam svíčky brisk. Zkus tohle http://www.luke.cz/sviczap_ostabsko.htm já jsem si tam ty svíčky objednal na dobírku a na druhý den mi klepala na dveře pošťačka.
PS: zkus to taky roztlačit, jestli to chytne.
_________________ Škoda 105L 1985, AZNP742.10-MII, 33,1/4800 ISO...co dodat, prostě klasika.
|
28.2.08, 20:12 |
|
|
Šemik
|
Svíčky se dostanou v každé mototechně Ty VN kabely jsem myslel že pokud jsou původní mohly by teoreticky být špatné už všechny, nepřenesou dostatečnou jiskru.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
28.2.08, 20:15 |
|
|
Funky.F
|
Já mám původní (22 let) a pohoda.
_________________ Škoda 105L 1985, AZNP742.10-MII, 33,1/4800 ISO...co dodat, prostě klasika.
|
28.2.08, 21:00 |
|
|
punch
|
Dik za rady, tak urcite kupim nove sviecky a potom napisem. Snad je to v tom..roztlacat sa prave neda lebo parkujem v kopci ..
|
29.2.08, 09:33 |
|
|
cyz
|
Začal bych u cívky. Kdyby to byly VN kabely tak to neudělá takhle zničeho nic. Nejdříve zjisti jestli vůbec hází jiskru. Zavolej si pomocníka, vytáhni kabel od cívky z rozdělovače, přilož pár mm od bloku motoru a pomocník ať startuje, mělo by to hlasitě práskat a jiskra má mít jasnou modro-bílou barvu. Potom se ještě můžeš podívat potmě jestli při startování neběhají jiskry po víčku cívky, pokud ano je to jasné. Každopádně si sežeň náhradní cívku kterou s sebou voz vždycky když někam jedeš, cívka u 120ky občas odejde, mě se to stalo 2x že mě cívka někde nechala. Kondenzátor taky může odejít ale není to tak časté, ještě se podívej pod víčko rozdělovače jestli chodí kladívko, může se ulomit ta packa co chodí po vačce.
Edit: Ještě ti napíšu to co každému začínajícímu škodovkáři - podívej se na tomto fóru do užitečných odkazů, bude se ti hodit knížka Údržba a opravy automobilů Škoda 105-130 od Andrta....to je škodovkářská bible
|
29.2.08, 14:16 |
|
|
punch
|
tak stale nestartuje.. vymenil som sviecky za nove, nic.. stale to iste, potom kabel s rozdelovaca som prilozil par mm od rozdelovaca, pomocnik startoval, hadzalo to iskru aj ked vyzerala slaba a mala skor zlto-cervenu farbu nie jasne modru..stale to robi len to co pred tym nic viac tzn baterka roztaca ale nic dalej..bojim sa aby sa tymto skusanim nevybila/ale je nova tak by to malo vydrzat/,,takze mate este nedko naky napad co by som mohol vyskusat?
|
1.3.08, 14:59 |
|
|
cyz
|
Vyměň tu cívku jak říkám, na 90% je to tím.
|
1.3.08, 15:01 |
|
|
punch
|
tak jo,,kolko asi moze stat? da sa dostat bezne? mam vysrobovat tu svoju a kupit podla nej alebo to je naka norma?
|
1.3.08, 15:05 |
|
|
punch
|
este som sa zabudol podakovat za rady ..
|
1.3.08, 15:06 |
|
|
cyz
|
Nová stojí přes 500 a není to originál a čína ti vydrží 2 měsíce, radši běž na vrakáč a vezmi nějakou tam, ideálně z auta o ktrém víš že tam dojelo po ose. Na vrakáči nebudou chtít víc jak 100. Pokud to pomůže tak kup cívku ještě jednu, hoď ji za zadní sedačky, jednou se ti může hodit.
Edit: Ještě k typům cívek - starší škodovky tuším do r.80 měly 12V cívky bez odporu a pozdější měly 8V s předřadným odporem. To napětí je na víčku napsané, můžeš použít obě, akorát k 12V nedávej odpor a 8V nesmíš zapojit bez odporu.
|
1.3.08, 15:08 |
|
|
Funky.F
|
punch píše: tak stale nestartuje.. vymenil som sviecky za nove, nic.. stale to iste, potom kabel s rozdelovaca som prilozil par mm od rozdelovaca, pomocnik startoval, hadzalo to iskru aj ked vyzerala slaba a mala skor zlto-cervenu farbu nie jasne modru..stale to robi len to co pred tym nic viac tzn baterka roztaca ale nic dalej..bojim sa aby sa tymto skusanim nevybila/ale je nova tak by to malo vydrzat/,,takze mate este nedko naky napad co by som mohol vyskusat?
To se neboj. Musí ti ta baterie vydržet. Pokud se vybije, tak ji nabij.
mj. jak psal kolega, zajdi na vrakáč. Tam to bude za, jak se říká, flašku.
|
1.3.08, 15:23 |
|
|
punch
|
no ok mozem, len rozmyslam 1.jak poznam ze je ta cievka /na vrakovisku/ dobra a za 2.jak poznam na tej cievke ci neni tez naka nacata a odide zase za tyzden..ci neni lepsie kupit radsej novu aby som mal aku taku istotu,,
|
1.3.08, 15:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|