Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 08:08

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 Derovane kotuce 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Autogen píše:
patrik-hp píše:
Nevim kdo to psal,ale jest jeho názor,Topolánek má taky názor na Mašíny....Ale kdyby bylo po jeho,tak by asi nefungovaly fyzikální zákony tak,jak mají....Nebudu se tady rozepisovat ...Ale???Dotyčný neví proč se chladí něco co se nadměrně zahřívá a tím vlastně přestává vykonávat to,k čemu bylo určeno...Vrtání je z hlediska jak efektivního rozložení teploty,tak snížení velikosti celku ku prospěchu hmotnosti,zvýšení účinnosti a snížení opotřebení všech součástí brzd... ...nechlazený kotouč musí mít o mnoho větší plochu,aby se jeho nasycení nestalo přesycením.Nejlepší chlazení je kolmo k ose,zachovává dosti velkou plochu bez změn povrchu třecích ploch a má i lepší prostor pro proudění,než-li kolmě vrtaný,který má snahu ano,praskat za extrémních používání.....Snížíme tím plochu pro brždění,ale několikanásobně ochladíme více,než dostaneme nechlazením..Vždy je lépe chladit,než vozit ingot který už teplotu nepřijímá tak,aby se nepálilo obložení,nevázly brzdy ohřátím kapaliny a pedál nezačal mlátit uživatele do nohy....Vždy je lépe chladit,než-li nechladit....V Americe asi nerozumí problematice a myslí,že je to jen s frajeřiny....No my tady v Evropě máme sériová auta,která mají chlazené kotouče....a dokonce i motorky a kola...stačí se porozhlédnout...Ano design, ale taky účel a ekonomika...Jestli stačí sériový???Ano je zkonstruován na sériové auto...Ale pokud nám nedovoluje prostor nebo konstrukce vozidla změnit velikost,na nesériové auto,musí se sáhnout ku kompromisu ochlazení už tak dost namáhaného standartního kotouče....Pokud ale i tak dojde k deformaci je to konstrukčně špatně,nebo materiálově..A to jak na vozidle tak na brzdách...

No dobrý no, je to tvůj názor, ti ho brát nebudu. Ale myslím si, že když chce někdo lepší chlazený brzdy, tak at dá vnitřně chlazený kotouče, nebo větší kotouče. A nevěřím, že kola mají vrtaný kotouče kvůli chlazení. Tam bych viděl spíš přínos, že se tím vrtáním obnovuje materiál destiček, protože tam lítá dost bordelu. No a pak nižší váhu.

Jj každý má nějaký názor a tady ho může svobodně vypustit.... :wink: :wink: :P Vnitřní neboli kolmo k ose je efektivnější,ale náročnější na výrobu a někdy i prostor... :)

1.3.08, 21:43
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
patrik-hp: To tu nikdo ale nezpochybňuje a proto taky mám na autě vnitřně chlazené kotouče. Ale děrované série není dle mě řešení.

2.3.08, 10:34
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Tuner#2 píše:
patrik-hp: To tu nikdo ale nezpochybňuje a proto taky mám na autě vnitřně chlazené kotouče. Ale děrované série není dle mě řešení.

Ale ano,já se ale nevyjadřuji jen o vnitřně chlazených..... :wink:

2.3.08, 22:47
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3