Zadní náboj (unašeč) Š130
Autor |
Zpráva |
rado.h
|
unasac
Ja som asi pred rokom kupoval tento unasac komplet z oskou a loziskami novy (po dlhom pátrani a telefonovani ho mali v jednej predajni v Ziline, mozno aj posledny kus na celom slovensku), vyslo ma to na 4.700,- sk. Teraz mam este jeden kus komplet doma okrem lozisiek uz jazdeny ale v dobrom stave, mozno by som to aj predal.
|
11.8.06, 11:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jack51
|
Tak jsem si sehnal osky a unasece s jine vlecky, skompletoval jsem to tak ze oba unasece sli s presahem a jeste jsem to pojistil tim alduritem a problem trva . Opet hazou zadni brzdy - houpe to s autem, kopil jsem i novy bubny, trochu to pomohlo, ale porad to neni dobry. Uz opravdu nevim co mam delat. Poradte prosim
|
18.8.06, 18:38 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Neporadíme, asi musí se to vidět.
Popiš přesně, co to dělá, kdy to dělá (za jízdy pod plynem, na neutrál, při brzdění atd.) a jaké zvuky to vydává. Potom snad možná něco přes net objevíme...
_________________ J.
|
18.8.06, 18:43 |
|
|
Jack51
|
Jiří Čech píše: Neporadíme, asi musí se to vidět. Popiš přesně, co to dělá, kdy to dělá (za jízdy pod plynem, na neutrál, při brzdění atd.) a jaké zvuky to vydává. Potom snad možná něco přes net objevíme...
No za jizdy se to chova normalne, zadny podezrely zvuky, ale pri brzdeni v nizkych rychlostech to houpe, ve vysokych duni od zadni napravy, na rucku taktez. Mam podezreni na ohnute hridele, ale nechce se me verit ze se to da ohnout
|
18.8.06, 18:48 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Nemáš něco s nápravou? Ty hřídele jsou krátké, ty neohneš, spíš je zlomíš... jestli jsi dával nové bubny, skutečně nové, ne jenom z joného auta, tak by to jimi být nemělo. Přesoustružené brzdy - otázka kdo je soustružil, jestli ví, jak se buben správně upíná...
_________________ J.
|
18.8.06, 19:04 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Za normální jízdy, jak rychle, tak pomalu, to nic nedělá?
_________________ J.
|
18.8.06, 19:04 |
|
|
Jack51
|
Bubny jsou uplne nove, dnes koupene v mototechne
|
18.8.06, 19:08 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
V jakém stavu máš ložiska na hřídelích?
_________________ J.
|
18.8.06, 19:11 |
|
|
Jack51
|
No pri cca 50 60 se to trosku vlni nevim jak to popsat, ale slysel jsem ze to dela taky kvuli mekce ulozenymu agragatu.
Jinak kdy jsem to mel na spalkoch tak jsem to schvalne nastartoval a zaradil rychlost a sel jsem se divat na kola a zda se me ze trosku hazou, proto to podezreni, ale nejsem si jistej jestli neni bouchle rafek nebo blbe nasazena guma
|
18.8.06, 19:11 |
|
|
Jack51
|
Loziska jsem daval ted nove, ZKL
|
18.8.06, 19:12 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Hluk při brzdění by mohly dělat kloubové hřídele, pokud jsou vyčvachtané. Totéž by mohly dělat i to houpání, zkus je vymontovat a zkontrolovat, v jakém jsou stavu oba klouby. Když brzdíš, vyšlapuješ spojku?
_________________ J.
|
18.8.06, 19:17 |
|
|
Jack51
|
Jiří Čech píše: Hluk při brzdění by mohly dělat kloubové hřídele, pokud jsou vyčvachtané. Totéž by mohly dělat i to houpání, zkus je vymontovat a zkontrolovat, v jakém jsou stavu oba klouby. Když brzdíš, vyšlapuješ spojku?
No na kloubech trosku vule je - na tom bliz kolu, spojku vyslapuju az pri dojizdeni a houpe to taky , ale stale me vrta hlavou to mirny pohazovani kol. A kdyz jsem zkousel otacet kolem ve vzduchu tak v jednom miste trosku chytne o pakny
|
18.8.06, 19:21 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Ráfek neháže, když kolem volně otáčíš? Stačí nějaké desetiny, když tak kolo nasaď o 180° pootočené a změř znovu kvůli eleminaci házivosti ráfku.
Vymontovat hřídele a proměřit na ohyb. Také je možné, že je špatně vyroben tisícihran, není v ose.
_________________ J.
|
18.8.06, 19:31 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Jiří Čech píše: Ráfek neháže, když kolem volně otáčíš? Stačí nějaké desetiny, když tak kolo nasaď o 180° pootočené a změř znovu kvůli eleminaci házivosti ráfku. Vymontovat hřídele a proměřit na ohyb. Také je možné, že je špatně vyroben tisícihran, není v ose.
Kdyz to smajda, znici se plaste, je potreba tam po vymene dat jiny kola, pokud mozno soucasne s vymenou. Sisaty kolo ti to muze cely pokazit.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
18.8.06, 20:43 |
|
|
Jack51
|
Jiří Čech píše: Ráfek neháže, když kolem volně otáčíš? Stačí nějaké desetiny, když tak kolo nasaď o 180° pootočené a změř znovu kvůli eleminaci házivosti ráfku. Vymontovat hřídele a proměřit na ohyb. Také je možné, že je špatně vyroben tisícihran, není v ose.
Tak rafek jsem jeste nekontrolova, ale pribyl novej zvuk, v tahu neco klepe, asi ten kloub, ale nevim jestli mezi tim hledat spojitosti
|
19.8.06, 11:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|