|
|
|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
| Autor |
Zpráva |
|
p20k
Registrován: 2.9.07, 12:57 Příspěvky: 288 Bydliště: Pardubický kraj
|
Chtěl bych se zeptat k tématu to je. Prasklo mě to umělohmotné kolínko od posilovače (jak se na něj nasazuje hadice ke zpětnému ventilu). Zajímalo by mě jestli se dá použít toto kolínko z roku výroby posilovače 93. Měnil se tento průměr během výroby a nebo je to pořád stejné?
Děkuji za odpověď.
Mám favorita z r. 1991.
Ty posilovače do roku 93 a od roku 93 se liší jen v průměru hlavního brzdového válce? Jinak jsou shodné?
Mohla by tam být třeba tahle: http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... fb79d32ea1
_________________ Favorit 135L rok výroby 1991.
|
| 4.3.08, 16:53 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
patrik-hp
Registrován: 28.6.06, 20:54 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Jasně...použij co je dostupné a kup klidně toto plastové,ale pokud máš starého favorita,budeš muset koupit i tu gumu,co je do posilovače a vlastně těsní to kolínko....Protože Fávo má okroužek na koleně,ale toto je koleno v gumové objímce...Možná budeš muset trochu upravit i díru pilníkem.... 
|
| 4.3.08, 22:59 |
|
 |
|
p20k
|
patrik-hp píše: Jasně...použij co je dostupné a kup klidně toto plastové,ale pokud máš starého favorita,budeš muset koupit i tu gumu,co je do posilovače a vlastně těsní to kolínko....Protože Fávo má okroužek na koleně,ale toto je koleno v gumové objímce...Možná budeš muset trochu upravit i díru pilníkem.... 
A prosím tě ta guma do toho posilovače se dá běžně koupit? A to těsnění (kolínko) s tím myslíš jaký? To je to připojení zpětného ventilu k sání?
|
| 4.3.08, 23:18 |
|
 |
|
Neex
|
Mě by spíš zajímalo jestli někdo neví kde sehnat kolínko které je u modelu 93+ na vývodu ze sání a napojuje se na něj hadice posilovače s ventilem. Tam vzniká ten problém že skoro u všech Favoritů časem kolínko steří a mikroprasklinama propouští vzduch tím pádem posilovač nepracuje jak má a ani účinnost brzd není taková jaká by měla být. Nikde se mi ho nepodařilo sehnat tak jsem to vyřešil tvrdší zahradní hadicí která má skoro ten samý průměr jako kolínko. Jestli máte r.v. 93 a výš tak si to kolínko zkontrolujte... jestli bude mít praskliny tak vyměnit... budete se divit jak se účinnost brzd zvedne.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
| 5.3.08, 01:05 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Neex píše: Mě by spíš zajímalo jestli někdo neví kde sehnat kolínko které je u modelu 93+ na vývodu ze sání a napojuje se na něj hadice posilovače s ventilem. Tam vzniká ten problém že skoro u všech Favoritů časem kolínko steří a mikroprasklinama propouští vzduch tím pádem posilovač nepracuje jak má a ani účinnost brzd není taková jaká by měla být. Nikde se mi ho nepodařilo sehnat tak jsem to vyřešil tvrdší zahradní hadicí která má skoro ten samý průměr jako kolínko. Jestli máte r.v. 93 a výš tak si to kolínko zkontrolujte... jestli bude mít praskliny tak vyměnit... budete se divit jak se účinnost brzd zvedne.
tiež som sa to pokúšal zohnať, ale nepodarilo sa, tak som tam dal kus takej tvrdšej hadice.

_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 5.3.08, 09:11 |
|
 |
|
Neex
|
michalkatka píše: tiež som sa to pokúšal zohnať, ale nepodarilo sa, tak som tam dal kus takej tvrdšej hadice. 
jj já vím jak jsem procházel auta v garáži tak jsem si na fotce všiml že to máš vyměněný, ale koukám že už tam máš jinou. Já tam zatím dal tu tvrdší zahradní a omotal jí černou izolačkou ať to tolik nebije do očí. Ale už to kolínko sháním delší dobu a nikde nic.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
| 5.3.08, 09:35 |
|
 |
|
p20k
|
p20k píše: patrik-hp píše: Jasně...použij co je dostupné a kup klidně toto plastové,ale pokud máš starého favorita,budeš muset koupit i tu gumu,co je do posilovače a vlastně těsní to kolínko....Protože Fávo má okroužek na koleně,ale toto je koleno v gumové objímce...Možná budeš muset trochu upravit i díru pilníkem.... 
A ta gumová objímka na přidělání toho umělého kolena k posilovači se dá sehnat?
|
| 5.3.08, 10:01 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |