|
|
|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
DOBíJENí Nové dobijecí relé mi furt odchazí na š 120
| Autor |
Zpráva |
|
KarelV
|
 DOBíJENí Nové dobijecí relé mi furt odchazí na š 120
Mám problém s dobijením když dám nové rele tak mi vidrží asi tak 5 jízd zapojení mam spravné a když to meřim tak mi to dava 14V při 3000ot/min a při volnoběhu okolo 1000ot/min asi 13,25 V a jak zapnu nejaky spotřebič tak mi to ukazuje asi 13,50V takže po tehle strance je to snad v pořadku. A potom to příjde jedu rosvíceny světla odbočuju a blinkry skoro neblikají přijedu domu vipnu to a chci nastartovat a uz to nenastartuju baterka totalne vyštavena a ještě mi nerosvicí kontrolka dobijení při startovaní,jasně spélené dobijeci relé. Prosim pomoc s tím že mi furt takle odchazí v čem by mohl být skrat či jestli to muže být v alternatoru.
|
| 20.8.06, 09:02 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Šemik
|
 Re: DOBíJENí Nové dobijecí relé mi furt odchazí na š 12
KarelV píše: Mám problém s dobijením když dám nové rele tak mi vidrží asi tak 5 jízd zapojení mam spravné a když to meřim tak mi to dava 14V při 3000ot/min a při volnoběhu okolo 1000ot/min asi 13,25 V a jak zapnu nejaky spotřebič tak mi to ukazuje asi 13,50V takže po tehle strance je to snad v pořadku. A potom to příjde jedu rosvíceny světla odbočuju a blinkry skoro neblikají přijedu domu vipnu to a chci nastartovat a uz to nenastartuju baterka totalne vyštavena a ještě mi nerosvicí kontrolka dobijení při startovaní,jasně spélené dobijeci relé. Prosim pomoc s tím že mi furt takle odchazí v čem by mohl být skrat či jestli to muže být v alternatoru.
Jaký typ regulátoru máš? Elektronický nebo mechanický 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 20.8.06, 09:11 |
|
 |
|
KarelV
|
 Re: DOBíJENí Nové dobijecí relé mi furt odchazí na š 12
[quote="Šemik"][quote="KarelV"]Mám problém s dobijením když dám nové rele tak mi vidrží asi tak 5 jízd zapojení mam spravné a když to meřim tak mi to dava 14V při 3000ot/min a při volnoběhu okolo 1000ot/min asi 13,25 V a jak zapnu nejaky spotřebič tak mi to ukazuje asi 13,50V takže po tehle strance je to snad v pořadku. A potom to příjde jedu rosvíceny světla odbočuju a blinkry skoro neblikají přijedu domu vipnu to a chci nastartovat a uz to nenastartuju baterka totalne vyštavena a ještě mi nerosvicí kontrolka dobijení při startovaní,jasně spélené dobijeci relé. Prosim pomoc s tím že mi furt takle odchazí v čem by mohl být skrat či jestli to muže být v alternatoru.[/quote]
Jaký typ regulátoru máš? Elektronický nebo mechanický :?:[/quote]
Mam elektronícke nové machanické sem nesehnal
|
| 20.8.06, 09:14 |
|
 |
|
Šemik
|
Zkus si tady na techwebu projít celou sekci Elektrika, je toho sice 5 stran ale už se tady takové problémy jako máš ty mnohokrát řešily, možná tam najdeš odpověď
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 20.8.06, 09:29 |
|
 |
|
KarelV
|
to už jsem prošel akorad jsem uspokojivou odpověd nenašel
|
| 20.8.06, 09:35 |
|
 |
|
vopaje
Registrován: 29.1.06, 20:56 Příspěvky: 819 Bydliště: jih vysočiny
|
Zkontroluj vedení od altíku k baterce,ten silný.Důvod-pokud za provozu odpojíš altík od spotřebičů,či akumulátoru,dochází ve statorovém vinutí k samoindukční napětí a odpálí diody,nebo polovodičový regulátor.
Může totiž být nalomený,povolený,nedostatečný kontakt atd. Jukni na to  čus
|
| 20.8.06, 10:13 |
|
 |
|
KarelV
|
problem asi viřešen byl to ten kabel od altiku k baterce a taky byla v prdeli dioda kabel vimeněn a taky sem dal nahradní altik a nové relé a funguje to skvele dik moc
|
| 20.8.06, 11:17 |
|
 |
|
vopaje
Registrován: 29.1.06, 20:56 Příspěvky: 819 Bydliště: jih vysočiny
|
Nemáš zač.Hodně zdaru.čus 
|
| 20.8.06, 11:19 |
|