|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Jak natočit km na tachometru na Felicii
Autor |
Zpráva |
prodotto
|
Jak natočit km na tachometru na Felicii
Mám takový zvláštní dotaz. Potřeboval bych na Felicii natočit na tachecu krapet více km (asi o 90 tisíc.. ). Jedná se o to, že tam mám nový ten tachec a potřebuju sečíst hodnotu ze starého a nového a to natočit na tom novém. Jak to provést? díky.
|
6.3.08, 09:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nepér
|
Kolik máš času?
Nejjednodušší je asi vytáhnout náhon z převodovky, nasadit vrtačku a rychlostí tak do 150 km/h to natočit, ale je to časově náročný, 90 tisíc tak za 600 hodin
Další možnost je to rozebrat a poskládat, ale to se nemusí povíst, navíc přesazuješ ručičku, takže už to nikdy nemusí ukazovat správně. A já bych to neřešil, vždyť máš nový auto
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
6.3.08, 10:35 |
|
|
prodotto
|
Nepér píše: 90 tisíc tak za 600 hodin
Co? To si děláš cecky, viď?
|
6.3.08, 10:46 |
|
|
prodotto
|
No jo, ono to tak vychází...
|
6.3.08, 10:47 |
|
|
Nepér
|
Můžeš točit i rychleji, ale měl bych strach, aby se tím něco na počítadle nezmasilo a rozebírat počítadlo byla na favo tachometru celkem chuťovka a stejně jsem to pak dotočil podobným způsobem, ale to bylo jen pár tisíc km.
|
6.3.08, 10:56 |
|
|
Stryko
|
Na fáčku to jsem to taky neřešil vrznul jsem tam nový tachák a auto má zase najeto jen 20 000km jsem zvědavý jak dlouho bych tam točil 160 000km
Jinak docela by mě zajímali otáčky jaký by ta vrtačka musela mít aby tam byla rychlost 150km/h já jsem jednou akučkou vytočil asi 60km/h
_________________ Škoda Favorit 136 LS - automobil který vás pohltí!
|
6.3.08, 11:01 |
|
|
cyz
|
přetáčení
Dělali jsme to ale muela být hodně dobrá vrtačka. Většinou to přežil tachák ale vrtačka ne (v lepším případě uhlíky)
|
6.3.08, 11:05 |
|
|
gokralik
|
Mě na Fávu stačilo vytáhnout tacháč, povolit náhon od lanka na takovém šneku, pak odšroubovat šroubek, který držel ozubené kolečko z druhé strany...to spojovalo denní s celkovým, ale to asi nebude třeba, protože já to potřeboval stočit...pak jsem vytáhl tu osičku co je nad číslovanými kolečky, nastavil pěkných 104 233 km, pak opatrně osičku vrátil (pozor...číslo jde lehce otočit na jiné...a co hůř, třeba jenom o půl a to pak opravdu nevypadá moc pěkně. no a pak zkompletoval...trochu byl problém vrátit tam to ozubené kolečko, ale jehla s nití mi s tím pomohla no a bylo hotovo
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
6.3.08, 11:41 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Jak natočit km na tachometru na Felicii
prodotto píše: Mám takový zvláštní dotaz. Potřeboval bych na Felicii natočit na tachecu krapet více km (asi o 90 tisíc.. ). Jedná se o to, že tam mám nový ten tachec a potřebuju sečíst hodnotu ze starého a nového a to natočit na tom novém. Jak to provést? díky.
hledej příspěvky už se to tady několikrát řešilo, dokonce někdo nabízel že mu to můžeš poslat že nastaví počitadlo a pošle ti ro uhradíš jen poštovné 90.000 km a vrtačka to ne naprostá utopie, mě to naučil na vojně chtěli malou spotřebu tak ji měli miloš
|
6.3.08, 12:16 |
|
|
Nepér
|
Jo, to se dá taky, rozebrat, povolit šneka a točit rovnou s osičkou s číslama.
|
6.3.08, 12:37 |
|
|
David
|
_________________ Škoda fabia combi 1.2 TSI 63kw 1.10.2010
http://voltys.rajce.idnes.cz/Fabia/
|
6.3.08, 15:21 |
|