fábie silentblok zadní v ramení
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
fábie silentblok zadní v ramení
měnili jste někdo silentblok v rameni zadní? fobie, je prasklý chodí kola dopředu dozadu, majitel kvůli tomu vyměnil, táhla, tlumiče s uložením a všechny čepy a pořád to bouchá, vůbec nevím zda se dá vyměnit nebo se musí koupit i stím hliníkovým držákem, nebo se dá koupit jak na audi TT plný puk, nebo je nutno přípravek na lisování díky miloš
|
29.2.08, 10:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
DRYVER
|
Re: fábie silentblok zadní v ramení
slovacek.milos píše: měnili jste někdo silentblok v rameni zadní? fobie, je prasklý chodí kola dopředu dozadu, majitel kvůli tomu vyměnil, táhla, tlumiče s uložením a všechny čepy a pořád to bouchá, vůbec nevím zda se dá vyměnit nebo se musí koupit i stím hliníkovým držákem, nebo se dá koupit jak na audi TT plný puk, nebo je nutno přípravek na lisování díky miloš
Pokud mysliš predni napravu, tak tam sem ten silentblok menil. Nadaval sem u toho jak cert, ale nakonec sem to tam dostal. Delal sem to bez pripravku jen ve sveraku a pod lisem. No a v konecne fazi sem to tam nalisoval, ale protoze to je ze silonu nebo z ceho tak to nedolisujes az uplne dokonce, takze to bylo asi 2mm nedolisovany. Ptal sem se znamyho co jich delal vic a rikal ze to neresi, ze to taky nechava tak a auta jezdi vesele dal. Jo a jeste poznama musis davat pozor jak tam lisujes ten novej (neni to jedno)
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
29.2.08, 12:40 |
|
|
patrik-hp
|
Teďka ze začínají měnit jako na běžícím pásu ...A už i Octávia II. se trhá ...Tam je to sic na čtyřikrát,ale když s tim jezdej jako volové,tak nevydrží nic ..A dokonce i spodní silentblok převodovky....Ale to je cca od 120.000 km výše...
|
29.2.08, 23:04 |
|
|
Jiri
|
slovacek.milos píše: měnili jste někdo silentblok v rameni zadní? fobie, je prasklý chodí kola dopředu dozadu, majitel kvůli tomu vyměnil, táhla, tlumiče s uložením a všechny čepy a pořád to bouchá, vůbec nevím zda se dá vyměnit nebo se musí koupit i stím hliníkovým držákem, nebo se dá koupit jak na audi TT plný puk, nebo je nutno přípravek na lisování díky miloš
Milosi... nemoc... Polo, fabia... delame to docela casto... ale co je blby musi se kvuli tomu vytahnout cela napravnice.. aby si dostal ven ten hlinikovej kus v cem to je .... ale na zvedaku je to pomerne jednoduche a ja uz i vim jak na to tak i celkem rychle pak je dobre udelat geometrii kol... jinak sem premyslel jak ten silentblok vytahnout na aute... nejaky pripravek udelat... ale ten silentblok je plastovy tak by se to asi kroutilo... proste my to delame tak ze to cele rozhodime pak jej nariznu vevnitr pikou vyklepnu ven a mam takovou podlozku na prumer toho silentbloku a pres srou tam nalisuju novej... ma to oznaceni polohy pak do toho natlacis rameno... to kdyz do toho das trochu vazeliny tam de natlacit rukou... a zase cele slozis...
|
29.2.08, 23:17 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
patrik-hp píše: Teďka ze začínají měnit jako na běžícím pásu ...A už i Octávia II. se trhá ...Tam je to sic na čtyřikrát,ale když s tim jezdej jako volové,tak nevydrží nic ..A dokonce i spodní silentblok převodovky....Ale to je cca od 120.000 km výše...
u té koktávky to jsem psal ten puk se nahradí z audi TT tam je plný jak třeba u opla a je klid, přišel jsem na to náhodou na regálu ve skladu ND miloš
|
1.3.08, 08:22 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Jiri píše: slovacek.milos píše: měnili jste někdo silentblok v rameni zadní? fobie, je prasklý chodí kola dopředu dozadu, majitel kvůli tomu vyměnil, táhla, tlumiče s uložením a všechny čepy a pořád to bouchá, vůbec nevím zda se dá vyměnit nebo se musí koupit i stím hliníkovým držákem, nebo se dá koupit jak na audi TT plný puk, nebo je nutno přípravek na lisování díky miloš Milosi... nemoc... Polo, fabia... delame to docela casto... ale co je blby musi se kvuli tomu vytahnout cela napravnice.. aby si dostal ven ten hlinikovej kus v cem to je .... ale na zvedaku je to pomerne jednoduche a ja uz i vim jak na to tak i celkem rychle pak je dobre udelat geometrii kol... jinak sem premyslel jak ten silentblok vytahnout na aute... nejaky pripravek udelat... ale ten silentblok je plastovy tak by se to asi kroutilo... proste my to delame tak ze to cele rozhodime pak jej nariznu vevnitr pikou vyklepnu ven a mam takovou podlozku na prumer toho silentbloku a pres srou tam nalisuju novej... ma to oznaceni polohy pak do toho natlacis rameno... to kdyz do toho das trochu vazeliny tam de natlacit rukou... a zase cele slozis...
já jsem to viděl tak že sdělám čep v rameni a pak ten držák s ramenem odšroubuji od nápravnice a začnu to nějak kouzlit, vidím že to asi těžké nebude co píšete, co se týče geometrie dělám ji pohledem na zadní kola a přesně, měří mi to na STK a OK, pokud mátě někdo typ na levný přístroj na sbíhavost mám zájem díky, ještě tak přijít na plný silentblok, asi u pneu 165 ta závada nebude tak častá ale u 205 mm a po cestě strážnice velká nad veličkou se zničí velmi rychle miloš
|
1.3.08, 08:31 |
|
|
DRYVER
|
Jiri píše: delame to docela casto... ale co je blby musi se kvuli tomu vytahnout cela napravnice.. aby si dostal ven ten hlinikovej kus v cem to je ....
Teda zatim sem to delal jen asi 2x a napravnicu sem nikdy nevytahoval. Jen cep na rameni, a pak celej ten hlinikovej bazmek vytahnout a je to.
O II kombi Look RS
|
2.3.08, 18:50 |
|
|
Jiri
|
DRYVER píše: Jiri píše: delame to docela casto... ale co je blby musi se kvuli tomu vytahnout cela napravnice.. aby si dostal ven ten hlinikovej kus v cem to je .... Teda zatim sem to delal jen asi 2x a napravnicu sem nikdy nevytahoval. Jen cep na rameni, a pak celej ten hlinikovej bazmek vytahnout a je to.
no ono kdyz to cele povolis.. tak ti z toho ta napravnice vypdne.. tam to drzi pres prevodku rizeni.. a ve prostred je jeste drzak co de k prevodovce.. jestli delas kazdou stranu zvlast tak by to asi slo...
|
2.3.08, 20:22 |
|
|
DRYVER
|
Jiri píše: no ono kdyz to cele povolis.. tak ti z toho ta napravnice vypdne.. tam to drzi pres prevodku rizeni.. a ve prostred je jeste drzak co de k prevodovce.. jestli delas kazdou stranu zvlast tak by to asi slo...
Aha tak to bude asi tim ze jsem vzdy delal jen jednu stranu, slozil to a az pak sem sel na druhou
O II kombi Look RS
|
3.3.08, 15:59 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
halo vykomejte někdo z čeho ho tam dát silentblok aby byl plný jak třeba u audi TT, sbíhavost mám o 2 stupně větší a pořád mi to ojíždí gumy z vnitřní strany, zrovna dnes jsem měnil gumy na letní, odklon vše OK čepy OK , ale ty kola chodí a ty zadní silentbloky nejsou prasklé, díval jsem se ve skladu měkota děs jak guma do praku, to tam mohu dát zrovna gumu ze školního pouzdra, zatím jsem přidal na sbíhavosti jak mě to nasere zahájím v gumárnách vlastní výrobu miloš
|
9.3.08, 16:12 |
|
|
DRYVER
|
slovacek.milos píše: halo vykomejte někdo z čeho ho tam dát silentblok aby byl plný jak třeba u audi TT, sbíhavost mám o 2 stupně větší a pořád mi to ojíždí gumy z vnitřní strany, zrovna dnes jsem měnil gumy na letní, odklon vše OK čepy OK , ale ty kola chodí a ty zadní silentbloky nejsou prasklé, díval jsem se ve skladu měkota děs jak guma do praku, to tam mohu dát zrovna gumu ze školního pouzdra, zatím jsem přidal na sbíhavosti jak mě to nasere zahájím v gumárnách vlastní výrobu miloš
No a ten plny puk z toho TT ma jiny prumer jak ten z oktavky?
O II kombi Look RS
|
9.3.08, 19:08 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
DRYVER píše: slovacek.milos píše: halo vykomejte někdo z čeho ho tam dát silentblok aby byl plný jak třeba u audi TT, sbíhavost mám o 2 stupně větší a pořád mi to ojíždí gumy z vnitřní strany, zrovna dnes jsem měnil gumy na letní, odklon vše OK čepy OK , ale ty kola chodí a ty zadní silentbloky nejsou prasklé, díval jsem se ve skladu měkota děs jak guma do praku, to tam mohu dát zrovna gumu ze školního pouzdra, zatím jsem přidal na sbíhavosti jak mě to nasere zahájím v gumárnách vlastní výrobu miloš No a ten plny puk z toho TT ma jiny prumer jak ten z oktavky?
nemají ale mrkni nahoru há řeším svoji fobii, tam je to jinak, jede super nikam netáhne ale pořád se ojíždí z vnitřní strany miloš
|
9.3.08, 20:20 |
|
|
DRYVER
|
Tak ted teda presne nevim jestli se tady resi fabie nebo oktavka Ale k tematu - budu menit ty silnetbloky na oktavce tak se chci zeptat jestli nedko nevi na kolik vyjde cele rameno, na kolik samotny silentblok a na kolik ten lepsi z TT jak pise Miloš. Jo a jeste to rameno by melo byt stejne jako z golfa 4 nebo ne ???
O II kombi Look RS
|
11.3.08, 21:43 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
DRYVER píše: Tak ted teda presne nevim jestli se tady resi fabie nebo oktavka Ale k tematu - budu menit ty silnetbloky na oktavce tak se chci zeptat jestli nedko nevi na kolik vyjde cele rameno, na kolik samotny silentblok a na kolik ten lepsi z TT jak pise Miloš. Jo a jeste to rameno by melo byt stejne jako z golfa 4 nebo ne ???
ty puky na TT asi 250 korun kus, když obyčejné stojí ve stejném skladu 200, a po montáži těch origo ty kola chodí, to at se na mě nikdo nezlobí taková výměna je zbytečná práce hlavně když vidím 205 boty, a u té fobie je to jinak tam puky nejsou, to řeším proto že se mi pořád ojíždí gumy z vnitřní strany na zvedáku mám posazení kol na milimetr a sbíhavost o 2 stupně větší, měřeno kola k nápravě, ke kastli, měníl jsem táhlo řízení jakože hurá už se našla závada, problém vidím jen v těch silentblocích , že se mi za jízdy rozjíždí kola, je to i velká nemoc BMV, na stejný problém jsem narazil u jednoho nejmenovaného nového vozu, kdy po 15.000 km má další nové pneu, vozidlo chtěl majitel vrátit, ale z vyjádření prodejce jezdí po nevhodných cestách miloš
|
12.3.08, 07:41 |
|
|
Bukaj
|
DRYVER píše: Tak ted teda presne nevim jestli se tady resi fabie nebo oktavka Ale k tematu - budu menit ty silnetbloky na oktavce tak se chci zeptat jestli nedko nevi na kolik vyjde cele rameno, na kolik samotny silentblok a na kolik ten lepsi z TT jak pise Miloš. Jo a jeste to rameno by melo byt stejne jako z golfa 4 nebo ne ???
Koukni na ceny autokelly a bude to jasné
Já jsem u oktávky měnil rovnou celé rameno - vyšlo to jen o málo dráž, než silentblok a kulák, který byly v háji...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
12.3.08, 18:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|