samoobslužné tankování LPG
Autor |
Zpráva |
Honzik.t
|
samoobslužné tankování LPG
Má s tím někod zkušenosti? Jde mi o to že občas jezdím přes Vysoké Mýto a tam u tank-ono mají nejlepší ceny Lpg, ale nechtějí mě to tam přijít načerpat. Posledně jsem si to musel naplnit sám, nebyl takovej problém připojit tankovací pistoli jako ji odpojit. Napište svoje zkušenosti.
|
19.3.08, 06:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: samoobslužné tankování LPG
Honzik.t píše: Má s tím někod zkušenosti? Jde mi o to že občas jezdím přes Vysoké Mýto a tam u tank-ono mají nejlepší ceny Lpg, ale nechtějí mě to tam přijít načerpat. Posledně jsem si to musel naplnit sám, nebyl takovej problém připojit tankovací pistoli jako ji odpojit. Napište svoje zkušenosti.
Ja by som to zrušil, keď idem čapovať LPG a maník nedobehne čapujem si sám, niekde ma síce zvozia ako si to dovoľujem, ale vždy im poviem že ich nechcem otravovať a nemám čas. takže povinnosť čapovať LPG obsluhou je síce kôli bezpečnosti ale nemá význam, plyn sa v prípade úniku rozptýli do ovzdušia a benzín sa rozleje pod auto, takže sa mi benzín zdá nebezpečnejší.
s pripájaním a odpájaním pištole som nikdy problém nemal, pri odpojení zatlačiť rukoväť, odistiť kolík a uvolniť rukoväť a ono to samé odskočí a odfukne.
radšej si čapujem sám nakoľko niekedy mi odborník z obsluhy tam tú pištol nasádza krivo, alebo to tlačí do zásterky namiesto toho aby nasadil pištol hadicou hore.
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
19.3.08, 07:44 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Honzik.t píše: Má s tím někod zkušenosti? Jde mi o to že občas jezdím přes Vysoké Mýto a tam u tank-ono mají nejlepší ceny Lpg, ale nechtějí mě to tam přijít načerpat. Posledně jsem si to musel naplnit sám, nebyl takovej problém připojit tankovací pistoli jako ji odpojit. Napište svoje zkušenosti.
Manzelka na takovy cerpacce delala, takze mam praxi. Pri odpojovani to chce proste trochu vic zabrat aby ti pojistka mohla snadno odskocit.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
19.3.08, 07:49 |
|
|
Dusche
|
sam si sosnout LPG umim, ale radeji si to necham udelat, jak za starejch dobrejch casu. Dej tam plnou chlapce, pak zkontroluj olej a dolej vodu, jo a okna at se jen trpiti..... pumpar na me tuhle koukal jak vyorana mys (O:
|
19.3.08, 08:50 |
|
|
žděba
|
u nás to funguje tak že si musíš udělat nějaký školení (nevím jak dlouhýa ani nevím proč) a lpg si můžeš tankovat sám
_________________ 120 LS 81´ dovoz NDR
OI 1.8T 99´ dovoz SRN
|
19.3.08, 10:19 |
|
|
michalkatka
|
žděba píše: u nás to funguje tak že si musíš udělat nějaký školení (nevím jak dlouhýa ani nevím proč) a lpg si můžeš tankovat sám
a kto ti na pumpe bude kontrolovať čo máš to školenie, alebo nie...
|
19.3.08, 10:38 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
na shellu v CV si muzes skoleni udelat jinak tankovat samotnej nesmis, ale ono je ono, tak se na tebe vy..... duezity je neomrznout si prstiky pri sundavani
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
19.3.08, 11:10 |
|
|
michalkatka
|
kachnis píše: na shellu v CV si muzes skoleni udelat jinak tankovat samotnej nesmis, ale ono je ono, tak se na tebe vy..... duezity je neomrznout si prstiky pri sundavani
školenie si spravím, ale ako bude vedieť obsluha na pumpe že ja to školenie mám? budem to nosiť prilepené na čele?
|
19.3.08, 11:42 |
|
|
FerdikF
|
Co tankuju plyn já, tak bych si sám nenatankoval, protože to mají zamčené či co. Obsluha si sebou přinese klíček a odemkne spínač ( asi elektrika ke stojanu)
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
19.3.08, 12:56 |
|
|
michalkatka
|
FerdikF píše: Co tankuju plyn já, tak bych si sám nenatankoval, protože to mají zamčené či co. Obsluha si sebou přinese klíček a odemkne spínač ( asi elektrika ke stojanu)
niekde to majú zamknuté (zablokované) ale na normálnych pumpách keď ma vidí že si to nahodím tak to pustí (odblokuje) a čapujem sám, ak by mi niekto nadával tak to odpojím a bez slova idem preč ku konkurencii... (ešte sa mi to nestalo)
keď príde a povie slušne že by som to nemal a chytí sa toho sám tak je to bez problémov.
|
19.3.08, 14:01 |
|
|
Martin
|
To já si vždy vyžádám obsluhu, jelikož běžný občan s tím nesmí manipulovat. Párkrát mi pumpařka tvrdila, že si to můžu natankovat sám, tak jsem jí řekl, že na to nemám školení a ona mi řekla že ona taky ne a většinou mi to teda natankovala, ale kolikrát jsem si to musel udělat sám. On se klidně může stát nějaký průser a už se v tom člověk veze. Jednou mi tam nějaký střevo strčilo tu pistoli blbě a pustil to a půlka čela, nárazníku a blatníku byla úplně omrzlá, to jsem myslel, že ho uškrtím, naštěstí lak vydržel, ale na nárazníku je světlý flek ještě teď.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
19.3.08, 16:45 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
kamarád taky takhle tankoval, pak to nějak pokazil, vylítnul mu ten sajrajt na ruku, co s ní držel tu pistoli nebo jak se to jmenuje, ruka mu přimrzla, popáleniny... musel vyhledat lékařskou pomoc... o důvod víc, proč říkám ne LPG
Naposledy upravil Vít dne 19.3.08, 17:26, celkově upraveno 1
|
19.3.08, 17:10 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
abys mohl plnit nádrže musíš mít oprávnění k plnění tlakových nádob opravnění je omezeno na tři léta, pokud si budeš plnit sám a dojde k požáru, úniku plynu, nebo zranění tak i k trestnímu stíhání, při plnění můýeš dojít o oči nebo prsty, kapalný plyn ihned mzne miloš
|
19.3.08, 17:25 |
|
|
Martin
|
Tak
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
20.3.08, 07:25 |
|
|
utia
|
Na me akorad parkrat na morave chteli abych si odsrouboval a zastrouboval zatku na uzaveru, ale o samaobsluznem tankovani LPG jsem neslysel krome Shellu, ale nevim jestli by jinde akceptovali to ze mem nekde nejaky kurz... Zda se mi ze je to pohodlnejsi nechat si natankovat
Spis by me zajimala druha stranka - alespon u starsich aut s karburatorem je problem ze LPG je suchy a vysusuje membrany, at jiz v karburatoru tak i v pal cerpadle.... Po doporuceni znameho starsiho automechanika to delam tak ze obcas natankuju benzin a k tomu naleju trochu oleje do dvoutaktu, ten to pry osetri vic ulpi na membranach a jezto je primo do paliva nemel by je nejak poskozovat... Vase zkusenosti, nazory...???
_________________ VAZ 2109
|
20.3.08, 14:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|