Autor |
Zpráva |
SobiM
|
Osvetleni budiku
Z niceho nic prestala svitit dioda na osvetleni parkovacek...viz obr..
Myslel jsem,ze je neco s diodou,ale ona se cas od casu rozsviti...
tady to je... http://www.ukazto.com/?img=2479581,47d190a5632f9.jpg
Neni to primo muj budik,ale na ukazku staci...nemam v aute ten zeleny obdelnik,ale jen ikonu potkavacich svetel...
_________________ Felicia LX 1998 1,3MPi
Max. výkon [kW/min-1] 40 / 4500
Max. točivý moment [Nm/min-1] 95 / 2500
|
24.3.08, 12:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ventYl
|
Ak je tam urcite LED dioda (co sa mi nechce verit..., biele LED zas nie su na trhu tak extremne dlho), tak ak nesvietila a teraz svieti, urcite nie je vada v nej, dioda ak raz zhori, tak jej niet pomoci. Skor by som hladal problem v nejakom kontakte, alebo spoji.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
24.3.08, 12:41 |
|
|
SobiM
|
ventYl píše: Ak je tam urcite LED dioda (co sa mi nechce verit..., biele LED zas nie su na trhu tak extremne dlho), tak ak nesvietila a teraz svieti, urcite nie je vada v nej, dioda ak raz zhori, tak jej niet pomoci. Skor by som hladal problem v nejakom kontakte, alebo spoji.
Mozna tam je zarovka,ale ja pak nevim,jestli parkovacky svii nebo ne,kdyz na palubce to sviti jen obcas...
|
24.3.08, 12:44 |
|
|
ventYl
|
SobiM píše: ventYl píše: Ak je tam urcite LED dioda (co sa mi nechce verit..., biele LED zas nie su na trhu tak extremne dlho), tak ak nesvietila a teraz svieti, urcite nie je vada v nej, dioda ak raz zhori, tak jej niet pomoci. Skor by som hladal problem v nejakom kontakte, alebo spoji. Mozna tam je zarovka,ale ja pak nevim,jestli parkovacky svii nebo ne,kdyz na palubce to sviti jen obcas...
zozen si elektricku schemu a odstopuj si, ako je zapojena ziarovka parkovaciek. ja osobne si myslim, ze tam bude ziarovka. zo schemy zistis, ci je mozne, aby bol posahany kontakt, alebo trebars teleso vypinaca (nemam ani sajn, ako je to tam nakablovane). Potom si este zisti, ci ked nesvieti ziarovka, nesvietia ani svetla, ci nahodou neumrel kontakt vo vypinaci. AK nic nezistis, asi budes musiet kuchat. Teda to je postup, co by som zvolil ja.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
24.3.08, 12:47 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
SobiM píše: ventYl píše: Ak je tam urcite LED dioda (co sa mi nechce verit..., biele LED zas nie su na trhu tak extremne dlho), tak ak nesvietila a teraz svieti, urcite nie je vada v nej, dioda ak raz zhori, tak jej niet pomoci. Skor by som hladal problem v nejakom kontakte, alebo spoji. Mozna tam je zarovka,ale ja pak nevim,jestli parkovacky svii nebo ne,kdyz na palubce to sviti jen obcas...
neviem ci je to podobne ako na favoirte ale mne sa stalo ze bol zly kontakt na jednom kabli co isiel do poistkovky - pomykal som nim a naskocila kontrolka. nicmene svetla isli, len kontrolka nesvietila.
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
24.3.08, 12:47 |
|
|
SobiM
|
Ikonka nesviti,ale parkovacky normalne svitej..Ja se bojim,ze budu muset rozebrat palubku...
|
24.3.08, 12:49 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
SobiM píše: Ikonka nesviti,ale parkovacky normalne svitej..Ja se bojim,ze budu muset rozebrat palubku...
skus najprv jemne pohybat kablikmi do poistkovej skrinky, ked naskoci tak to mozes bud dat aby to stale svietilio a kaslat na to alebo najst ten kontakt a preletovat.
ale myslim ze tvoj problem bude skor vypalena ziarovka. to je bezne. no a pristrojovka (len tie ciferniky a slnecna clona) von ta asi neminie. ale nie je to zdaleka tak narocne ako vyzera, par skrutiek. keby tu bol semik vedel by ti povedat ako mozes byt rad ze nemas peugeota alebo nejakeho ineho francuza
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
24.3.08, 12:54 |
|
|
ventYl
|
tahat pristrojovy stit z Rapida je tiez slusna kamasutra.
|
24.3.08, 12:57 |
|
|
SobiM
|
deekay píše: SobiM píše: Ikonka nesviti,ale parkovacky normalne svitej..Ja se bojim,ze budu muset rozebrat palubku... skus najprv jemne pohybat kablikmi do poistkovej skrinky, ked naskoci tak to mozes bud dat aby to stale svietilio a kaslat na to alebo najst ten kontakt a preletovat. ale myslim ze tvoj problem bude skor vypalena ziarovka. to je bezne. no a pristrojovka (len tie ciferniky a slnecna clona) von ta asi neminie. ale nie je to zdaleka tak narocne ako vyzera, par skrutiek. keby tu bol semik vedel by ti povedat ako mozes byt rad ze nemas peugeota alebo nejakeho ineho francuza
Vypalena zarovka asi nebude,protoze to cas od casu sviti...
|
24.3.08, 12:59 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
ventYl píše: tahat pristrojovy stit z Rapida je tiez slusna kamasutra.
neverim, nemoze to byt horsie ako na favorite
je tam sice vela skrutiek ale to je vsetko, a hlavne netreba zabudnut zapojit tachometer pri spatnej montazi
|
24.3.08, 13:01 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
SobiM píše: deekay píše: Vypalena zarovka asi nebude,protoze to cas od casu sviti...
tak skus tie kable
|
24.3.08, 13:01 |
|
|
SobiM
|
deekay píše: SobiM píše: deekay píše: Vypalena zarovka asi nebude,protoze to cas od casu sviti... tak skus tie kable
Zkusim,ale pochybuju...
|
24.3.08, 13:02 |
|
|
ventYl
|
deekay píše: ventYl píše: tahat pristrojovy stit z Rapida je tiez slusna kamasutra. neverim, nemoze to byt horsie ako na favorite :) je tam sice vela skrutiek ale to je vsetko, a hlavne netreba zabudnut zapojit tachometer pri spatnej montazi :lol:
k nahonu tachometra sa da dostat iba sa idealnej konstalacie hviezd :) inac to tam drzia len 4 srubky a ten nahon
|
24.3.08, 13:10 |
|
|
SobiM
|
ventYl píše: deekay píše: ventYl píše: tahat pristrojovy stit z Rapida je tiez slusna kamasutra. neverim, nemoze to byt horsie ako na favorite je tam sice vela skrutiek ale to je vsetko, a hlavne netreba zabudnut zapojit tachometer pri spatnej montazi k nahonu tachometra sa da dostat iba sa idealnej konstalacie hviezd inac to tam drzia len 4 srubky a ten nahon
To je prave to co bych ctel,aby me minulo...
|
24.3.08, 13:12 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
SobiM píše: ventYl píše: deekay píše: ventYl píše: tahat pristrojovy stit z Rapida je tiez slusna kamasutra. neverim, nemoze to byt horsie ako na favorite je tam sice vela skrutiek ale to je vsetko, a hlavne netreba zabudnut zapojit tachometer pri spatnej montazi k nahonu tachometra sa da dostat iba sa idealnej konstalacie hviezd inac to tam drzia len 4 srubky a ten nahon To je prave to co bych ctel,aby me minulo...
jestli ti to očas svítí a zas nesvítí tam jsou žárovečky v patici a mají špatný kontakt, jesli jsi tam nikdy nebyl tak bych i odšrouboval náhon tachometru z převodovky, sdělal volant a kryty lukasů, a jak povatáhneš přístrojovku tak nahoře vyhákneš drátky a dole mmusíš vypáčit dva čudlíky, když je polámeš tak místo nich dáš malý samořezný šroubek přes tu gumu no orgarmus miloš
|
24.3.08, 13:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|