Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 13:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Zapojení zásuvky 
Autor Zpráva

Příspěvek Zapojení zásuvky
Ahoj mám dotaz se zapojením zásuvky pro přívěs na autě. Jelikož je tam 8 kabílků a zásuvka má jen 7 pinů tak když sem tu zásuvku postupně zapojoval tak mi jeden kabílek zbyl. Je to kabílek šedo zelený (zadní mlhová světla) který tam je navíc a jelikož zadní mlhová světla je i kabílek zeleno bílý tak a ten je zapojenej podle schématu. A tak nevim co s tim kabílkem šedo zelenym když to neni ve schématu. Nebo se nemá zapojovat a nechat volně ?????? Děkuji za radu

23.3.08, 12:51
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Pokud vše funguje jak má tak ho nezapojuj, raději jej ze svazku vyndej aby se nemohl nějak záludně zkratovat.

23.3.08, 13:02

Příspěvek 
Popiš to trochu podrobněji, pochopil jsem to tak, že máš dva dráty k mlhovce na káru a místo je jen na jeden. Pokud to tak je, tak se ptám, jestli máš dvě zadní mlhovky? Není to náhodou nachystané na odpojení zadní mlhovky při zasunutí vidlice přívěsu? Na jaké to máš auto?

23.3.08, 16:10
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Je to na felicii a na káře je jedna mlhovka. Ve schématu to je napsaný zadní mlhové světlo ale nepíšou kam připojit ten 2 kabílek od mlhovky.

23.3.08, 18:33

Příspěvek 
Dobře. A z elektroinstalace feldy je tedy nachystáno 8 drátů a z toho dva jsou na mlhovku? Tak si najdi schéma feldy a kam vede ten druhý drát, moje domněnka je, že by to mohlo být na odpojování mlhovky při zapojeném přívěsu. Nebo počkej, třeba bude někdo vědět víc.

23.3.08, 19:08

Příspěvek 
takže ty myslíš strčit ty 2 drátky do jednoho pinu?

24.3.08, 13:39

Příspěvek 
Ne, zjisti k čemu jsou. Pochopil jsem to tak, že si tam měl přípravenou elektroinstalaci, takže určitě bude v nějaké příručce popsané přesně k čemu jaký drát slouží. Na to vypínání mlhovky by musel být nějaký specielní kontakt v zásuvce, na který se to připojí.

24.3.08, 14:24

Příspěvek 
felda mi jeden okruh mlhovek takže jeden zapoj a hotovo nějak bych to neřešil, jo a ještě jedna připomínka nezapomeň viměnit přerušovač na blinkri ať se ti nestane jak známimu kterej ho neviměni při přiděláni tažnyho a pak mu to kleklo 300Km od baráku a zháněj přerušovač e čtvrtek v 6 večer docela sranda.

24.3.08, 15:30

Příspěvek 
Tak jsem to naskenoval z té příručky. http://brejdik.webgarden.cz/image/7510694
Ale na tom autě už to tažný zařízení bylo ja to ted jenom předělával jelikož zásuvka byla urážená úplně tak ted nevim jak je to tam bylo. Kdyby tam byla tak to jenom přepojim jenže ta zásuvka byla úplně pryč takže ted to řešim.

24.3.08, 15:39

Příspěvek 
tak tam připoj ten šedozelenej drát a je to ten druhej zajizolu a hotovo.

24.3.08, 16:38

Příspěvek 
Tak jsem zapnul mlhovky a proud šel do zelenobílého kabílku a do šedozelenýho nešel proud. Ale je mi divné proč to tede předtim taky nebilo zaizolovaný.

24.3.08, 16:58

Příspěvek 
Ano, a ten kontakt 8 bude nejspíš na to vypínání mlhovky, drát šedo-zelený.

24.3.08, 19:46

Příspěvek 
Přesně jak píše Martin,taky sem to nedávno řešil jelikož sem nesehnal zásuvku která tohle umí,zapojil sem ten drát napřímo.

24.3.08, 19:56
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]