Autor |
Zpráva |
cyz
|
motorek ostřikovačů fávo GLX - zapojení
Jak jsem psal v garáži tak jsem namontoval do Formana 7,5l nádobu ostřikovačů z GLX i s GLXkovým čerpadlem pro ostřikovače světel. Jenže tohle čerpadlo má odběr 16A, hned při zkoušení mi to připálilo kontakty v luacsech které zůstaly viset. Proto by mě zajímalo, jak je to řešené na GLX, jestli je tam nějaké relé. Předesílám že nechci odpovědi typu "dej tam někam relé" v případě nutnosti to stejně udělám, ale zajímá mě jak to bylo řešené továrně abych to udělal stejně, víte že nemám rád tuzingové řešení
|
27.3.08, 17:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Neex
|
je tam relé ostřikovačů světel a má to vlastní pojistku která je napojená na svorku 30 startéru (žlutý kabel s hnědým válečkem)... rád bych ti to popsal líp ale já a elektrika to nejde moc do sebe
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
27.3.08, 17:57 |
|
|
cyz
|
I tak dík, už to nějak vyšpekuluju. Bylo to relé u pojistek nebo u motorku? Mohl by sem někdo z vás kdo má dílenskou příručku v .pdf dát obrázek zapojení a osazení GLX pojistkovky? Mám jenom staré zapojení pro L/LS. Díky.
|
27.3.08, 18:14 |
|
|
Neex
|
Co tohle http://skodafavorit.xf.cz/schemael/favoritod93.jpg ...ale zrovna to zapojení relé ostřikovačů světel se mi moc nezdá na papírovým schématu to mám trochu jinak... ale jinak to má dobře je to elektrikář. To relé je v motorovým prostoru vedle topení na straně řidiče... prostě na příčce mezi kabinou a motorem
Naposledy upravil Neex dne 27.3.08, 18:32, celkově upraveno 1
|
27.3.08, 18:19 |
|
|
fatal
rejpal
|
Těch 16A, není to nějak moc? Vždyť je to skoro 200W...
|
27.3.08, 18:20 |
|
|
cyz
|
Mno to je napsané na motorku....taky ale dává tlak, jenom se dotkneš lucasu tak máš ostříknuté sklo
|
27.3.08, 19:17 |
|
|
DRYVER
|
cyz píše: Mno to je napsané na motorku....taky ale dává tlak, jenom se dotkneš lucasu tak máš ostříknuté sklo
Na kolik takova nadobka se vsim vsudy prijde? A de se do ni pouzit obycejny motorek?
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
27.3.08, 19:23 |
|
|
Nepér
|
Pozor, to co má 16A není motorek na ostřikovače skel, ale na ostřik světel a to se zapojuje přes přídavné relé někde vepředu, napájí se to od startéru atd... obyč motorek ostřikovačů, APO 040.02, má jmenovitý proud 3A a stačí ho zapojit do připravených fastonů.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
27.3.08, 19:30 |
|
|
cyz
|
Ježiš já vím ale pokud vím tak to hnalo zároveň sklo i světla. Normální motorek tam dát nejde, musím sklo ostřikovat tím velkým.
|
27.3.08, 19:36 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
hele, a ty chceš zapojit i trubky na ostřik světel? to je hroznej žrout vody...
|
27.3.08, 19:40 |
|
|
Neex
|
cyz píše: Ježiš já vím ale pokud vím tak to hnalo zároveň sklo i světla. Normální motorek tam dát nejde, musím sklo ostřikovat tím velkým.
ne ne je čerpadlo na přední sklo, na zadní a zvlášť na světla.. tak to mám já
|
27.3.08, 19:41 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
a na vývoz do finska byl ten ostřik světel na speciální tlačítko, jak jsou spínače na světla tak to ten třetí nevyužitý sloužil právě k tomu
|
27.3.08, 19:44 |
|
|
Neex
|
Vít píše: a na vývoz do finska byl ten ostřik světel na speciální tlačítko, jak jsou spínače na světla tak to ten třetí nevyužitý sloužil právě k tomu
přesně.. právě to chci předělat na tlačítko abych si mohl ostříknout zvlášť.. takhle jak je to přes páčku je to na houby.
|
27.3.08, 19:47 |
|
|
cyz
|
Neex: Můžeš mi to pls. vyfotit? Tam přece 3 motorky nevejdou....
Vít: Nechci zapojovat ostřik světel, jenom řeším jak s velkou nádobou ostřikovat čelní a zadní sklo. Kdybych zapojoval světla tak jedině přes to další tlačítko.
|
27.3.08, 19:50 |
|
|
Neex
|
cyz píše: Neex: Můžeš mi to pls. vyfotit? Tam přece 3 motorky nevejdou....
to víš že jo.... ale až zejtra jestli neva teď se mi do garáže valit nechce... motorek na přední sklo je na té nádobce blíž u podběhu (naproti světlu)... na světla je vedle něj a na zadní sklo je na té nádržce vzadu.
|
27.3.08, 19:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|