Autor |
Zpráva |
fandacj
|
Problém s ventilátorem
Zdravim právě ted sem mi nejak pos... ventilator no spis asi nejaky cidlo nebo j nevim no proste kdyz dojedu vypnu motor klicky vytahnu a ten hajzl ventilator vepredu huci jako drak a to porad, jediny co ho umlci je odpojedi od baterky:( nevite co s tim? Diky za odpoved
|
28.3.08, 22:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Re: Problém s ventilátorem
sikovne si nenapsal co mas za auto, takze tezko radit,ale patrne to ude cidlo teploty umisteny v chladici pokud mas 120/fa
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
28.3.08, 22:36 |
|
|
fandacj
|
Re: Problém s ventilátorem
no mam 120 no a kde ho najdu ?
|
28.3.08, 22:43 |
|
|
Šemik
|
Čidlo je vpředu na chladiči, doporučuji předělání celého systému větráku přes relé, jak s automatickou, tak ruční možností spínání, + samozřejmě kontrolku přičemž udělat možnost sepnutí jen při zapnutém zapalování :wink:
|
28.3.08, 22:47 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Šemik píše: Čidlo je vpředu na chladiči, doporučuji předělání celého systému větráku přes relé, jak s automatickou, tak ruční možností spínání, + samozřejmě kontrolku přičemž udělat možnost sepnutí jen při zapnutém zapalování
Pán relátek. No já to mám přebastlený jenom na růčo, prostě nataženej drát od pojistky k vypínači a větráku.
Tohle řešení jsem si nevybral, ale jsoem zvklej.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
28.3.08, 22:49 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
jj automatika pri zaplem zapalovani,ale pres vypinac i pri vyplem motoru...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
28.3.08, 22:49 |
|
|
fandacj
|
tak co mam vymenit ja sem amater moc se v autech nehrabu...dik
|
28.3.08, 22:50 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
tak aby ti to nejak chodilo, kup si v mototechne cidlo na spinani ventilatoru., najed prednima kolama na nejaky cihly,abys mel cumak vejs, podivej se na chladic na jeho prav strane je takovy T cko s 2ma dratama ,to vysroubujes, nasroubujes novy cidlo a jedes. jo musis si vypustit kus chl. kapaliny, aby ti to nepokapalo xichtik
|
28.3.08, 23:02 |
|
|
fandacj
|
Diky takovej navod sem presne potreboval a nevis na kolik me to cidlo vyjde jestli se nemam radsi podivat po nejakym starsim
|
28.3.08, 23:05 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
NEEEE, ty starsi sou na tom stejne jakoto tvoje, kup novy, tedka uz delaj kvalitni, co vydrzej a navic spinaj driv nez tyhle.. ale nevim, co stoji..
|
28.3.08, 23:13 |
|
|
fandacj
|
ok diky moc za radu hned zejtra se do toho pustim jeste bych se chtel zeptat odesel mi tachac rychlost ukazuje akorat nepocita km co s tim ? novej ? nejak se mi na tom auto toho uz sere moc:( to je kazdou chvili ale i kdybych dal go tak na takovyhle kraviny neprijdu Diky za odpoved fakt si toho vazim
|
28.3.08, 23:22 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
no muzes ho zkusit rozebrat a prihnout sneka ke kolecku, az to rozlousknes, budes vedet co myslim, pokud budes mit ale smulu, tak bude v cudu uz pocatek toho hejbanismu a to neopravis..
|
28.3.08, 23:43 |
|
|
Bukaj
|
Termospínač ventilátoru stojí cca 100 Kč (85 - 120Kč). Ještě dodám, že ho musíš hledat na zadní straně chladiče (vedle ventilátoru).
V tachometru zaručeně odešlo jedno z plastových ozubených koleček - doporučuji vyměnit za kovové, které se ovšem nedají sehnat, ale užovky a stovky je měly. Jinak se dá sehnat sada plastových koleček za cca 100Kč, ale to většinou také moc nevydrží (někdy prasknou už při montáži ). A když už rozebíráš tachometr (je to pakárna), tak sežeň kovové...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
29.3.08, 01:48 |
|
|
Šemik
|
fandacj píše: nejak se mi na tom auto toho uz sere moc
A odkud jsi? třeba by se tu našel někdo kdo by ti tu Škodovku dal za malý peníz do dobrého stavu
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
29.3.08, 11:44 |
|
|
fandacj
|
ja jsem kousek od jindrichovyho hradce ale tak ted budou prazky tak se do toho pustim ...jinak to cidlo uz je snad good sice sem ho nevymenil ani povolit neslo ale tak sem kouknul na kontakty a byli cely zasrany od asfaltu tak sem to ocistil a je to ok:) ale diky za radu jen tak bych ho asi nenasel
|
31.3.08, 14:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|