Autor |
Zpráva |
bosator
|
Lepení bezdušových kol v domácích podmínkách
Máte někdo zkušenosti s lepením bezdušových kol v domácích podmínkách? Jde to a vyplatí se to? Kolik stojí nějaká levná a dobrá kompletní sada na lepení? Stačí mi na to kompresor z ledničky? Případně i postup, nebo návod by se mi hodil. Předem díky za informace.
|
3.4.08, 18:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
madmax
|
no nevim jak s tim lepenim, ale kompresorem z lednicky to nenafouknes
3.4.08, 18:08 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
madmax píše: no nevim jak s tim lepenim, ale kompresorem z lednicky to nenafouknes
věř že nafoukne
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
3.4.08, 18:10 |
|
|
bosator
|
madmax píše: no nevim jak s tim lepenim, ale kompresorem z lednicky to nenafouknes
Tim kompresorem z ledničky foukam kola tak 10 let a jde to v poho. akorat je to vyrazne pomalejsi, kolo u favorita trva od uplneho prázdna na 2 Mpa tak cca 7 min.
|
3.4.08, 18:29 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
bosator píše: madmax píše: no nevim jak s tim lepenim, ale kompresorem z lednicky to nenafouknes Tim kompresorem z ledničky foukam kola tak 10 let a jde to v poho. akorat je to vyrazne pomalejsi, kolo u favorita trva od uplneho prázdna na 2 Mpa tak cca 7 min.
A to se vyplati. Ja to mam za par sekund normalnim kompresorem Jinak si nejsem jist zdali neco usetris ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
3.4.08, 18:36 |
|
|
fatal
rejpal
|
Matthes píše: Jinak si nejsem jist zdali neco usetris ...
Podle mě tím ušetří přírodu. Ledničkový kompresor rulezzz.
|
3.4.08, 20:11 |
|
|
Nepér
|
No, hlavně jak chceš dostat gumu z disku?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
3.4.08, 21:16 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Nepér píše: No, hlavně jak chceš dostat gumu z disku?
Monterajznama ... Zeptam se jinak, jak tam gumu dostanes bez jakyhokoli poskozeni ...
|
3.4.08, 21:32 |
|
|
Nakadah
|
Monterpaky... to sem si taky rikal kdyz me rupnul kominek od duse. Jenze sem nebyl schopny vubec patku gumy seslapat z rafku dolu
Dva metrakovi chlapi po pneumatice skakali a nic. Patka drzela jak helvetska vira, lis sem doma nemel tam bohuzel a na vyrobu kce pro hever sem nemel cas.
V servisu to jen luplo a guma byla dole.
Jinak bezdusovku pro lepeni diry myslim nema smysl sundavat dolu - staci mit sadu na opravu tzv. "hříbky". Mam je i na motorku.
Jo a ty 2MPa rvany do pneumatiky kompresorem z lednicky za 7minut - to bude asi nejaka chybka v desetinne carce ne? Nechtel bych stat vedle pneumatiky
co ma v sobe 20atm Nak
|
4.4.08, 07:09 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Nakadah píše: Dva metrakovi chlapi po pneumatice skakali a nic. ...... Jinak bezdusovku pro lepeni diry myslim nema smysl sundavat dolu ...
Na to je dobry vzit svarecku a vyrobit si zouvak. Meli sme ho doma a vetsinou v pohode. Ale taky se mi zda ze zouvat gumu je pri bezdusovce celkem kravina. Aspon mne je teda dycky lepili (nebo co to delali) bez sundavani.
Zouvak: (je to takovej pakovej louskacek, "o" jsou hybne panty, "." ignorujte)
o-------o------------===
| . . . . |
| . . . . =
L________________
Funkce jednoducha, spodni plocha cast se nacpe pod gumu, zouvaci operka (tvar T) se opre vedle rafku o patku, na gumu se stoupne a zatlaci na paku.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
4.4.08, 07:36 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nakadah píše: Jenze sem nebyl schopny vubec patku gumy seslapat z rafku dolu
Kdysi jsme s otcem připravovali ráfky na nahození nových pneu a potřebovali jsme shodit staré gumy. Taky jsme po tom skákali a nic. Nakonec jsme nechali ležet kolo na zemi, otec autem přejel pneu, já jsem kolo pootočil, otec to opět autem přejel, já pootočil... To byla operace...
Jednodušší by bylo zajet s tím do servisu a nechat jen shodit...
|
4.4.08, 08:09 |
|
|
michalkatka
|
kamarát čo robí v pneuservise mi dal takú nejakú gebuzinu, je to nejaká vulkanizačná hmota, je to taký mäkký gumený valček zabalený vo fólii, po rozbalení to nejako vulkanizuje so vzduchom, alebo čo...
ešte som to nepoužil, ale hovoril že keby som mal defekt tak to mám normálne skrutkovačom natlačiť do tej diery (ak ju nájdem ) a nechať 10min, odrezať čo ostane trčať a kolo normálne dofúkať...
ale ja somár neviem kam som to dal, že oni to v servise používajú dosť bežne a gumu netreba dávať dole s disku...
takéto čosik...
http://www.ddpneu.sk/product/opravne-knoty-maruni.html
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
4.4.08, 09:14 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
fatal píše: Nakadah píše: Jenze sem nebyl schopny vubec patku gumy seslapat z rafku dolu Kdysi jsme s otcem připravovali ráfky na nahození nových pneu a potřebovali jsme shodit staré gumy. Taky jsme po tom skákali a nic. Nakonec jsme nechali ležet kolo na zemi, otec autem přejel pneu, já jsem kolo pootočil, otec to opět autem přejel, já pootočil... To byla operace... Jednodušší by bylo zajet s tím do servisu a nechat jen shodit...
Jezis vy ste umelci (peace) Staci vzit klasickej skodovackej nahovno hever, strcit do prahu a pod jeho nohu dat gumu a je to za chvili bez nebezpeci nejakeho prejeti a tak
|
4.4.08, 09:39 |
|
|
ire
|
Zajimavost
Pro zajimavost..... minuly rok nekdy v prubehu zari se me zacalo vyfukovat kolo cca o 1atm za 5-6 dni, tak jsem je sundal.... zjistil jsem ze je tam mala dirka od kaminku zrovna na tak blbem miste..... tak jsem nic neresil nalil jsem do dirky sekundove lepidlo nechal zaschnoout.... vybrousil smirglem kolo nasadil a doted je v nem stale ten tlak, ktery jsem tam napustil po oprave pricemz, od prosince me kolo lezi doma neb jsem prezul na zimni. je to neuveritelne ale je to tak
|
4.4.08, 11:16 |
|
|
DRYVER
|
Bezdusove kolo se lepi tak, ze vytahnes hrebik, nebo najdes tu diru, pak ze sady na lepeni vezmes takovej vystruznik (obycejny hranol cca 5x5 mm, ktery je tocen do spiraly) to zavrtas do te diry v pneumatice (aby se roztahly vlakana, lanka nebo vsechno tam je) nachystas si takovej druhej pripravek s gumovou ucpavkou potrenou lepidlem. Po vytahnuti vystruzniku se tam hned strci ta ucpavka. Co precuhuje nad vzorek ucvaknes/urezes. Dofoukas na predepsany tlak a muzes jet Ovsem kolik ta sada stoji netusim. Ja si ju vzdy pujcim a vic neresim
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
4.4.08, 14:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|