Demontáž pneu z ráfku & povrchová úprava
Autor |
Zpráva |
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Bukaj píše: Sadra17 píše: na stříbřenku ve spreji se vy**r je na ........ mam to na autě 2 roky a disky sou orezlý jak sv**e Je to divný, ale souhlasím s tebou. To už je lepší to natřít štětcem každej rok po výměně sady za zimní...
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
30.8.06, 14:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kybergreg
|
U toho Hammeritu záleží na tom, co si od nátěru kdo slibuje. Hammerite je určenej k natírání rezavých konstrukcí s tím, že nezabraňuje dalšímu rezavění! Je to jen speciální barva, která vydrží i na zrezlým materiálu (což jiné běžné barvy nikoliv, ty se odloupnou). Ovšem její pórovitá struktura nezabraňuje přístupu vlhkosti k natřenému materiálu, takže to rezne dál.
Pokud to chceš natřít tak, abys zabránil rezivění, tak nepoužívej Hammerite. Někde tady na techwebu je článek, kde si někdo dal tu práci a v reálných podmínkách porovnal odolnost různých barev. Podívej se po článcích, já z hlavy nevim, kde to je. Akorát mám dojem, že zvítězila nějaká polyuretanová barva, ale možná kecám.
|
30.8.06, 14:53 |
|
|
Nepér
|
Opískovávat se mi to celý nechce, protože 95% původního laku je ok...
Takže z nejhoršího (jak to půjde) očistím rez a vzal bych to nějakou chytrou barvou...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
30.8.06, 15:43 |
|
|
Bukaj
|
Nepér píše: Opískovávat se mi to celý nechce, protože 95% původního laku je ok... Takže z nejhoršího (jak to půjde) očistím rez a vzal bych to nějakou chytrou barvou...
Doporučuji pořádnou základovku (třeba něco od Rust-Oleum) a navrch polyuretanovou syntetiku - tim měl jeden muj přítel natřenou loď a po vodě na laku byly jen malé škrábance, zatímco ostatní lodě z naší flotily, natřené obyč syntetikou, měly dno téměř bez barvy (tehdy nebyla voda a dost to drhlo na mělčinách)
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
30.8.06, 17:49 |
|
|
Nepér
|
No, tak já nemám loď ale starou škodovku, nepotřebuju to mít hi-tech a nechci za to dávat moc peněz...
Jinak co to bylo za lodě? Normální laminátový? To se natírá?
|
30.8.06, 17:55 |
|
|
Bukaj
|
Nepér píše: No, tak já nemám loď ale starou škodovku, nepotřebuju to mít hi-tech a nechci za to dávat moc peněz... Jinak co to bylo za lodě? Normální laminátový? To se natírá?
Laminátky...
Když je chceš mít hezký a máš kolem sebe blázny ochotný to brousit a natírat každej rok, tak se to natírá
A 0,75Kg pixla tý polyuretanový barvy stála asi 200 Kč, jen nevim, jestli dělají stříbrnou.
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
30.8.06, 18:06 |
|
|
Nepér
|
My lodě nenatíráme, ale po letošní Lužnici budou chtít trochu poopravit...
A nejlepší je z toho pak ta laminátová vyrážka
A jinak jak říkám, zdá se mi zbytečný to celý opískovávat, když 95% původní barvy je ok, jen jsou tam občas oděrky a kolem nich je to chycený.
|
30.8.06, 18:16 |
|
|
Jarda S.
|
Nepér píše: My lodě nenatíráme, ale po letošní Lužnici budou chtít trochu poopravit... A nejlepší je z toho pak ta laminátová vyrážka A jinak jak říkám, zdá se mi zbytečný to celý opískovávat, když 95% původní barvy je ok, jen jsou tam občas oděrky a kolem nich je to chycený.
tak tam kde je to chycený pořádně vybrousit(i kousek kolem) celý do základu a pak stříbřenka
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
30.8.06, 18:53 |
|
|
Nepér
|
Celý? Nestačí vzít základovkou jen ty očištěný místa?
|
30.8.06, 18:55 |
|
|
Jarda S.
|
Nepér píše: Celý? Nestačí vzít základovkou jen ty očištěný místa?
mělo by stačit ale potom zbytek pořádně odmastit
|
30.8.06, 18:57 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Urcite cely zakladkou pac ta stribrenka se muze na ruznych podkladech chovat ruzne
Opiskovani = jistota qality
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
30.8.06, 18:57 |
|
|
Nepér
|
Tak on je na tom stejně nějakej humáč, a jde to dolu jen nitroředidlem, takže umytý to bude...
|
30.8.06, 19:07 |
|
|
hans
von GLEXR
|
No tak já natřel svoje 4 zimáky Hamerittem, páč když je na tý pixle napsáno nerezová barva, pochopil jsem, že bude asi nerezová, to znamená že zabrání rezavění. A ono to teda vypadá, že tu korozi jenom kreje... To je ale k nasr*ní!!!
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
30.8.06, 19:22 |
|
|
Jarda S.
|
hans píše: No tak já natřel svoje 4 zimáky Hamerittem, páč když je na tý pixle napsáno nerezová barva, pochopil jsem, že bude asi nerezová, to znamená že zabrání rezavění. A ono to teda vypadá, že tu korozi jenom kreje... To je ale k nasr*ní!!!
no dyť jo a pak když se to ukáže pořádně seš akorát nasranej
|
30.8.06, 19:25 |
|
|
Nepér
|
Zimáky (doteď moje celoroční) nenatírám, jsou tak olezlý, že přes ně mám poklice...
Naposledy upravil Nepér dne 30.8.06, 19:27, celkově upraveno 1
|
30.8.06, 19:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|