Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 13:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 snímač hladiny paliva 
Autor Zpráva

Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
Příspěvek snímač hladiny paliva
Mám problém se snímaček hladiny paliva, už předtím občas pěkně kecal (je to ostuda když dojde benzin :-( ). Ale včera se stalo že ukazoval plnou nádrž a při tom by tam neměla být ani polovina, ručička byla přilepená uplně nahoře. Pak se naráz umoudřil a šla dolů, ale nevim jestli ukazuje přesně. Navíc už dlouhou dobu vůbec nerožíná kontrolka rezervy. Pohrál sem si s káblama u čidla a zjistil sem, že žárovka je dobrá... Nevíte jaký úhel má mít drát v tom skoro pravoúhlém ohybu? Rovných 90°, nebo jiný?
Přikládám foto:
Obrázek

6.4.08, 14:19
Pspvek Reklama

Příspěvek 
rovných 90° ...jinak závadu plováku moc neřeším stačí koupit za 200-300 nový dnes už je to pakatel a kupodivu i neoriginální turecko ukazuje přesně a drží.

6.4.08, 14:41

Příspěvek 
A je možné že je to tak náladové? Vrátil sem zpátky ten plovák a zas to ukozavalo plnou, po několikátem vypnutí a zapnutí elektriky to naráz ukazuje "asi" dobře. Asi se fakt podivám po novém

6.4.08, 15:29

Příspěvek 
A máš u plováku dobrou kostru?

6.4.08, 19:53

Příspěvek 
Měl jsem podobný problém...se podívej jestli se ten plovák nezasekává (já tam měl na té cívce 2 dráty přes sebe a na tom místě se ten běžec zaseknul a neukazoval víc než 3/4 nádrže i když byla plná ale občas se nezasekl a ukazoval dobře) tak ty drátky pěkně uhladit na místo kam patří a je vyřešeno. A s tou kontrolkou rezervy jsem měl taky problém že mi svítila jen když už byla nádrž úplně prázdná a ještě jsem musel na plovák přitlačit. To jsem vyřešil tak, že jsem ten zobáček který spíná žárovku trochu vyhl směrem dovnitř a teď mi kontrolka svítí když mám 5-6l ale zase když mám půl nádrže a jedu do prudké zatáčky, tak taky problikne - bohužel.

6.4.08, 20:22

Příspěvek 
Tak elektrika je v pořádku, pořádně sem rozdělal ten potenciometr a vypadá to na únavu materiálu. Rez sem sice očistil, ale jezdec potenciometru je dost obroušený, nevim jak má vypadat nový, ale asi by na něm měl byt takový hrbolek, ten už tam ale dávno neni. Když to měřim ohmetrem, tak ty hodnoty skáčou všelijak, nejhorší je to někde uprostřed (200 až 300 ohm). Ale minimálně 300 se mi za nový dávat nechce :-(

6.4.08, 21:35
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]