Cyz - Škoda Forman LXi r.1994
Autor |
Zpráva |
cyz
|
závodní speciál :D
Naposledy upravil cyz dne 4.4.08, 17:36, celkově upraveno 1
|
4.4.08, 16:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
barton
|
cyz píše: Jednoznačně ano - ten idiot co to dělal to prostě zaprasil silikonem a nechal být....vůbec mi to nejde do hlavy, takhle se s tím vyhraje a potom to neošetří.
místo toho to prodá...
_________________ Felicia 1999 50kw NEMÁM RÁD AUTOPOTAHY
|
4.4.08, 17:26 |
|
|
cyz
|
Tak řekni mi jestli není jednodušší stříknout na to rezistin než po tom patlat silikon.....
|
4.4.08, 17:29 |
|
|
kwiko
|
cyz píše: Tak řekni mi jestli není jednodušší stříknout na to rezistin než po tom patlat silikon.....
Teraz si ma zneistel, neviem ci som urobil dobre ze som predne podblatniky najprv zavaril Cockom, prebrusil karbobruskou s kefou, prestriekal zinkovym sprejom, potom dvojzlozkovy zaklad, na to nagebril karosarsky tmel (mal napisane aj ze antikorozny) nech to tak nevidiet a prestriekal farbou. Od kolesa to iste, len na vrch este pojde tlumex a dalsia farba.
Snad som to robil spravne. nerad by som aby mi to zacalo hnit, a auto sa tajne rozpadne
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
4.4.08, 19:21 |
|
|
cyz
|
Já si myslím že jsi to udělal dobře - sice to po nějakém čase začne rezavět ale pár let to vydrží. Tohle je vařené švajcem což hnije víc a nebylo na tom nic antikorozního (jen obyčejný prachsprostý černý silikon)
|
4.4.08, 19:54 |
|
|
kwiko
|
cyz píše: Já si myslím že jsi to udělal dobře - sice to po nějakém čase začne rezavět ale pár let to vydrží. Tohle je vařené švajcem což hnije víc a nebylo na tom nic antikorozního (jen obyčejný prachsprostý černý silikon)
No fajn, ja to auto budem pouzivat maximálne dalsie 3 roky (potom ho darujem nejakemu studentovi ak onho este niekto zakopne)
Nemas nejaky typ ako osetrit prahy zvnutra? varil som len konce, vnutro bolo bez korozie, ale s normalnou pistolou sa tam nedostanem. Zvnutra je len neosetreny plech tak vosk sa mi zda dost malo.
Rozmyslam pouzit dvojzlokovy zaklad Body a navrch vosk.
Kupil som si aj specialnu pistol na dutiny ale nejako mi to nefungovalo.
dik
|
4.4.08, 19:56 |
|
|
cyz
|
Na tohle je dobrý takový sprej který se dodává i s metrovou hadičkou s rozstřikvoacím kroužkem na konci, tuším že je to Motip ML ale jistý si nejsem, takový bílý sajrajt. Taky to hodlám použít.
|
4.4.08, 23:31 |
|
|
michalkatka
|
cyz píše: Na tohle je dobrý takový sprej který se dodává i s metrovou hadičkou s rozstřikvoacím kroužkem na konci, tuším že je to Motip ML ale jistý si nejsem, takový bílý sajrajt. Taky to hodlám použít.
jj, ja som to tiež na jeseň robil bol to nejaký Motip, tesne po vystriekaní to tak 2sek pení a zacelí sa to na vrstvu a smrdí to....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.4.08, 05:11 |
|
|
krysolet007
Příspěvky: 597 Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
|
michalkatka píše: cyz píše: Na tohle je dobrý takový sprej který se dodává i s metrovou hadičkou s rozstřikvoacím kroužkem na konci, tuším že je to Motip ML ale jistý si nejsem, takový bílý sajrajt. Taky to hodlám použít. jj, ja som to tiež na jeseň robil bol to nejaký Motip, tesne po vystriekaní to tak 2sek pení a zacelí sa to na vrstvu a smrdí to....
A pomuže to? Já mám dvě ty sprejové pixli Motipu, čekám až bude teplej, že to tam vpravím.
_________________ Favorit 136L r.v. 1990, červená apollo 8302
|
5.4.08, 08:35 |
|
|
kwiko
|
No, presne tym motypom to nakoniec aj vystriekam, len sa mi nezda riesenie vystriekat cisty plech bez povrchovej upravy hned tymto voskom.
Skorej by som tam dostal nejaky druh zakladu, a potom to navrch poistil voskom.
Ako sa to robi ked sa vyvaraju prahy?
|
5.4.08, 08:59 |
|
|
michalkatka
|
kwiko píše: No, presne tym motypom to nakoniec aj vystriekam, len sa mi nezda riesenie vystriekat cisty plech bez povrchovej upravy hned tymto voskom. Skorej by som tam dostal nejaky druh zakladu, a potom to navrch poistil voskom. Ako sa to robi ked sa vyvaraju prahy?
nejaký antikorózny základ na očistený zvar aj plechy okolo, neviem kto to vyrába taká tmavá bordová farba...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.4.08, 13:21 |
|
|
cyz
|
Tak jsem se pustil do ošetření karoserie.
Výsledek opravy těch vařených podběhů je zde:
Dole to nebylo až tak hrozné, koroze vyloženě povrchová, ošetřil jsem to odrezovačem, dvěma vrstvama zinko-choromátu, na to tmel aby tam nezůstávala voda, ještě jedna vrstva základovky a myslím si že to nebude tak zlé, příští jaro udělám kontrolu.
Jinak zbytku karoserie je krásně vidět rozdíl mezi ošetřením voskem a olejem. 10:0 pro vosk....tam kde byl vosk je karoserie bez náznaku koroze, vnitřek pátých dveří je ošetřený olejem a je tam souvislá vrstva mastné rzi, tak to tam celé ošetřím základem, vystříkám voskem a snad už to vydrží.
Naposledy upravil cyz dne 10.4.08, 11:33, celkově upraveno 1
|
10.4.08, 11:22 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
takze si ho nechas?
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
10.4.08, 11:26 |
|
|
cyz
|
Jo, nechám. Jak jsem psal - dole jak je to převařované je to jenom povrchová koroze, nahoře je to teda shnilé fest ale kámoš mi to za 200 vyvaří takže není co řešit.
|
10.4.08, 11:32 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
tak to mas pohodu
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
10.4.08, 11:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|