Autor |
Zpráva |
Petr105
|
Řazení forman
Takovej problém : jednoho dne forman (95, dovezeno z Ně.) přestal řadit... zůstala tam zpátečka a nešlo s ní hnout... Po použití hrubé síly ale nakonec povolila a forman jakž takž zase řadí... Co s tím mohlo být? Mám převodovku ještě jednu náhradní z předchozího fáva, nebylo by lepší ji vyměnit než se v ní hrabat a zjišťovat to? Díky moc
|
10.4.08, 12:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Řazení forman
Petr105 píše: Takovej problém : jednoho dne forman (95, dovezeno z Ně.) přestal řadit... zůstala tam zpátečka a nešlo s ní hnout... Po použití hrubé síly ale nakonec povolila a forman jakž takž zase řadí... Co s tím mohlo být? Mám převodovku ještě jednu náhradní z předchozího fáva, nebylo by lepší ji vyměnit než se v ní hrabat a zjišťovat to? Díky moc
hodit druhou miloš
|
10.4.08, 16:10 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
druhou určitě, ale není na škodu ji před namontováním svěřit někomu, kdo se v nich vyzná, aby jí prohlídnul, vyměnil načatý věci, přetšsnil... když už je venku, myslím, že se to vyplatí. Taky jsem to tak udělal.
|
10.4.08, 16:47 |
|
|
cyz
|
No ale jestli to není původní Fávo převodovka s těžším stálým převodem. Forman už měl kratší (později i Favority) tak se potom nediv že to nejede.
|
10.4.08, 18:21 |
|
|
Petr105
|
cyz píše: No ale jestli to není původní Fávo převodovka s těžším stálým převodem. Forman už měl kratší (později i Favority) tak se potom nediv že to nejede. No, je ze starýho favorita... ty první typy... Ale záměnný jsou ne? jestli to pojede míň či víc je jedno, jde o to aby to prostě jelo...
|
11.4.08, 10:01 |
|
|
cyz
|
Tak to je ona. Bude to línější ale zase by to mohlo mít menší spotřebu.
|
11.4.08, 10:14 |
|
|
Petr105
|
cyz píše: Tak to je ona. Bude to línější ale zase by to mohlo mít menší spotřebu. Je to stříkačka, ta spotřeba se tolik nezmění bych řek... Hlavně aby to jelo....
|
11.4.08, 10:41 |
|
|
cyz
|
Tak motor poběží v menších otáčkách takže by mohla být menší, to že je to stříkačka je úplně jedno. Akorát se obávám že se s tím bude jezdit dost blbě, BMM v nízkých otáčkách táhne trochu hůř než karbec.
|
11.4.08, 10:57 |
|
|
Petr105
|
cyz píše: Tak motor poběží v menších otáčkách takže by mohla být menší, to že je to stříkačka je úplně jedno. Akorát se obávám že se s tím bude jezdit dost blbě, BMM v nízkých otáčkách táhne trochu hůř než karbec. Snad to nebude zas tolik znát... ta změna na tej převodovce byla, ale snad ne tolik, aby to bylo nepříjemný citelně...
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
11.4.08, 11:03 |
|
|
Petr105
|
Takže OTÁZKA
Je možný montovat starou převodovku do formana s tou novější? Myslím, aby to jelo bez větší změny (to že potáhne trochu míň je fakt jedno...)
|
11.4.08, 11:05 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Na pětku při 90 budeš mít asi o 400 otáček méně, co jsem tak pozoroval rozdíly.
|
11.4.08, 11:14 |
|
|
Petr105
|
Vít píše: Na pětku při 90 budeš mít asi o 400 otáček méně, co jsem tak pozoroval rozdíly. No... to už znát asi je, ale neni to tak hrozný ne? uvidíme, jak to utáhne... To auto je stejně jen jako přemísťovadlo z A do B, občas něco veze... Žádnej extrém, víc než 100 stejně nikdy nejezdí...
|
11.4.08, 11:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|