Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 05:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Zapsání údajů do TP 
Autor Zpráva

Příspěvek Zapsání údajů do TP
Ahojte lidi, tak jak sem si koupil nový litý kola tak se chci poradit, o zapsání pneu a disků do velkého TP.

a) V TP mam zapsáno v poznámká, že mohu alternativně použít litá kola 5,5x14 ET42 s pneu. 175/60R14. Chápu to dobře, že tyhle pneu můžu ihned používat a nemusí mi je zapisavat v tom TP nahoru do té kolonky kola???

b) Mam orgo litá kola z Felicie L&K 5,5x14 ET 40......ale v TP mam napsán tento rozměr s ET42. Měly snad verze L&K zvlášť tento rozměr s ET40 zapsány v TP v rámci limitované série???

c) Na těchto discích od L&K mám obuty pneu 185/60R14. Máte je někdo legálně, tedy le reálné aby mi je zapsali do TP?

d) Jak postupovat při přepisování těchto údajů do TP. Kde? Kolik? :D

Díky moc

12.4.08, 19:57
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Zapsání údajů do TP
Citace:
V TP mam zapsáno v poznámká, že mohu alternativně použít litá kola 5,5x14 ET42 s pneu. 175/60R14. Chápu to dobře, že tyhle pneu můžu ihned používat a nemusí mi je zapisavat v tom TP nahoru do té kolonky kola???

Ano, mozes pouzit 175/60R14, ale len s diskom 5,5x14 ET42

Citace:
Na těchto discích od L&K mám obuty pneu 185/60R14. Máte je někdo legálně, tedy le reálné aby mi je zapsali do TP?

To v tom maju ourada nejaky bordel... ja mam 185/70R13 povolene aj na 5Jx13 disk, teda o centi uzsi, takze si myslim, ze rozmerovo by s tym nemal byt problem...

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

12.4.08, 23:55
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
a kde a jakým způsobem se nechají tyhle rorměry disků a pneu zapsat do TP??? Na obci s rozšířenou působností, na odboru pro registr vozidel a tak? nebo kde mi to přepíšou?

13.4.08, 09:05

Příspěvek 
Hele, to jako nikdo nic nevíte??? Nebo je to tak trapná otázka? :D

16.4.08, 19:11

Příspěvek 
....ty kola se zapisujou normalne na magistrate na dopravnim odboru. Pravdepodobne na stejnym miste, kde prihlasujes auto atp. Ale za jakych podminek a jestli vubec ti to zapisou to netusim. Taky to ted resim, ale jak to sleduju tak 99% lidi, kteri maji jina kola nez, ktera jsou uvedena v TP jezdi bez povoleni.

17.4.08, 09:33
Moderátor

Příspěvek 
jj delaj to na magistratu asi za 50 penez

http://kachnis.techsajt.cz

17.4.08, 09:52
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
kachnis píše:

no a nazákladě čeho mi to tam zapíšou, musim mít něco sebou? nebo já řeknu rozměr, oni juknou donějaký tabulky a řeknou jo nebo ne???

17.4.08, 18:49
Mistr mechanik

Příspěvek 
fux.dggn píše:
kachnis píše:

no a nazákladě čeho mi to tam zapíšou, musim mít něco sebou? nebo já řeknu rozměr, oni juknou donějaký tabulky a řeknou jo nebo ne???

vyjádření výrobce miloš

17.4.08, 18:52

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
fux.dggn píše:
kachnis píše:

vyjádření výrobce miloš

a to získám jak??? napíšu mail do boleslavy a oni mi pošlou na dobírku nějaký ofiko lejstro, s kterym pak zajdu na ten magistrát???

18.4.08, 13:49

Příspěvek 
když jsem kupoval kola na auto (nový kola), byl k tomu typový list s označením rozměru ráfků, pneu a typ auta. Ale pak už jsem s tim nikam nešel, stejně "ONI" ví prd, co na to auto patří a na STK jsem jezdil v zimě (pneu dle TP)

18.4.08, 13:53

Příspěvek 
Já bych řek, že když jsou to origo kola na feldu a jsou na feldě, že to zbytečně řešíš.

18.4.08, 14:10
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér píše:
Já bych řek, že když jsou to origo kola na feldu a jsou na feldě, že to zbytečně řešíš.

no jo jako kola sou sice originální, ale ty pneumatiky nevim, a co jak nedobrzdim nějakýho vola co mi vlítne pod auto, oni řeknou co ty gumy a můžu se jít klouzat

18.4.08, 15:28

Příspěvek 
Ráfky jiných rozměrů než jsou uvedeny v TP zapíšeš pouze na základě typového listu s přiloženým TÜV v originále s českým překladem.Typový list vydává a potvrzuje prodejce s koly některých výrobců,nejde to u všech výrobců.absolvuješ prohlídku na STK technikem "K".Na základě typového listu potvrzeného dovozcem,prodejcem a STK provede zápis obecní úřad s vyšší právní působností.Platil jsem poze správní polpatek 20,-Kč,na STK 50,-Kč.
Ne všude postup stanovený ministerstvem dopravy dodržují,někde nevyžadují vše co jsem uvedl,někde dělají problémy různého typu.protože tento postup neznají.Samotné gumy nezapíšeš,protože jiné než jsou v TP se zapisují pouze s nově zapisovanými ráfky,kde jsou pláště nedílnou součástí.

18.4.08, 19:35
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]