Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 13:50

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Uhlík víčka rozdělovače 
Autor Zpráva

Příspěvek Uhlík víčka rozdělovače
Dneska přijel známej s Favem tak jsme dali řeč a přišlo na to že má problémy se studenými starty ale jen s tím... tak jsem se na to kouknul a co nevidím po oddělání víčka rozdělovače... středového uhlíku tam byla jen třetina a navíc byl tak odlomenej že se palce dotýkal jen jakýsi hrot a navíc byl v té komůrce i volný že se úplně nedotýkal po celém obvodu.. Nevěřil jsem vlastním očím jak tohle mohlo vůbec jet. Prý neměl žádné jiné problémy jen těsně po studeném startu trochu nerovnoměrný běh. Je tohle vůbec možný?

20.4.08, 13:53
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Uhlík víčka rozdělovače
Neex píše:
Dneska přijel známej s Favem tak jsme dali řeč a přišlo na to že má problémy se studenými starty ale jen s tím... tak jsem se na to kouknul a co nevidím po oddělání víčka rozdělovače... středového uhlíku tam byla jen třetina a navíc byl tak odlomenej že se palce dotýkal jen jakýsi hrot a navíc byl v té komůrce i volný že se úplně nedotýkal po celém obvodu.. Nevěřil jsem vlastním očím jak tohle mohlo vůbec jet. Prý neměl žádné jiné problémy jen těsně po studeném startu trochu nerovnoměrný běh. Je tohle vůbec možný?

ono to jede i bez toho uhlíku a motor nemusí mít vůbec žádné potíže, každý motor má jiný odpor ve svíčce,v palci,kabelchech,v cívce a od toho se všechno obvíjí miloš

20.4.08, 14:00

Příspěvek 
No dobře dejme tomu, ale snad to neznamená že je tam ten uhlík k ničemu... přece jeho tvar respektive dotek s palcem musí nějak jiskru ovlivnit ne? Elektrika jde okolo mě ale nechce si mi věřit tomu že když se bude uhlík dotýkát jen hrotem nebo vůbec tak to bude stejný jako když se bude dotýkát celou plochou.

20.4.08, 15:04

Příspěvek 
Neex píše:
No dobře dejme tomu, ale snad to neznamená že je tam ten uhlík k ničemu... přece jeho tvar respektive dotek s palcem musí nějak jiskru ovlivnit ne? Elektrika jde okolo mě ale nechce si mi věřit tomu že když se bude uhlík dotýkát jen hrotem nebo vůbec tak to bude stejný jako když se bude dotýkát celou plochou.

V tomhle případě je to jedno zdali se uhlík dotýká celou plochou, nebo jen hrotem. Netečou tam téměř žádné proudy, čili přechodový odpor je nemyslitelný.

Jinak nový uhlík stojí 5.50kč :)

Ještě napíšu co se stalo s uhlíkem mě ještě u 130 motoru v Rejpájdce, vlastní uhík se odlomil, někam odpadl na palec dosedala jen ta pružina :shock: :lol: Slušně ho vyfrézovala :?, mosazné špony napadaly mezi kontakty přerušovače a připálily se k nim :shock: Jelo to ale normálně, akorát když jsem pak shodil víko dolů, nestačil jsem se divit :lol:

20.4.08, 16:15

Příspěvek 
OK jak říkám elektrika není zrovna moje hobby... jinak co jsem zapomněl napsat že to víčko bylo nějaký noname šmejd takže se to dalo i čekat... hodil jsem mu tam jetý PAL co jsem ještě vyhrabal tak snad mu bude sloužit než koupí nový Hanhart.

20.4.08, 16:35
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]