ťažké radenie rýchlostí 5 stupňových prevodoviek
Autor |
Zpráva |
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Šemik píše: Já jí mám taky dost vymletou, při řazení to budí dojem že se kvrdlá vařečkou v hrnci... Ale řadit jde celkem slušně, tak to moc neřešim
já mam to samý a dokud to de tak to moc nepitvat
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
31.8.06, 09:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ferrari
|
Tak ja potom už netuším, prečo to ide tak ťažko a nepresne...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
31.8.06, 19:04 |
|
|
Bukaj
|
ferrari píše: Tak ja potom už netuším, prečo to ide tak ťažko a nepresne...
Synchrony?
Ty to určitě jsou v mém případě (150 000 Km) na té dvojce.
Ale u Tvé převodovky
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
4.9.06, 08:14 |
|
|
ferrari
|
Ja si myslím, že to synchróny nebudú (totiž otcova Š má tak 200 000 km, dlho jazdila s tým, že spojka dobre nevypínala a radí sa v pohode, zasa na ruhú stranu, keď som auto kúpil, v prevodovke bola tak pol litra oleja...)...ja to urobím nasledovne - onedlho budem zabudovávať Favo motor. Prevodovka pôjde von, vymením tesnenie na tiahle radenia, urobím niečo s tými kĺbmi, vymením prítlačák, lamelu a uvidíme...ja si myslím, že tú nepresnosť spôsobujú tie vytlčené kĺby (ruka v ruke s tým, že to ide ťažko) - totiž jedine presne ide 4ka. Osttané sú mimo. 4ka je totiž jediný prevod, kedy tiahlo priamočiari ťahám a teda je minimálna šanca, že mi uhne. Akonáhle tlačím tiahlo a aj doboku (iné prevody) už je to brutálne nepresné...a nebaví ma to...
Myslím stále na tú spojku...ale keby dobre nevypínala, asi by mi škrkala spiatočka, nie?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
4.9.06, 21:11 |
|
|
ferrari
|
ferrari píše: Ja si myslím, že to synchróny nebudú (totiž otcova Š má tak 200 000 km, dlho jazdila s tým, že spojka dobre nevypínala a radí sa v pohode, zasa na ruhú stranu, keď som auto kúpil, v prevodovke bola tak pol litra oleja...)...ja to urobím nasledovne - onedlho budem zabudovávať Favo motor. Prevodovka pôjde von, vymením tesnenie na tiahle radenia, urobím niečo s tými kĺbmi, vymením prítlačák, lamelu a uvidíme...ja si myslím, že tú nepresnosť spôsobujú tie vytlčené kĺby (ruka v ruke s tým, že to ide ťažko) - totiž jedine presne ide 4ka. Osttané sú mimo. 4ka je totiž jediný prevod, kedy tiahlo priamočiari ťahám a teda je minimálna šanca, že mi uhne. Akonáhle tlačím tiahlo a aj doboku (iné prevody) už je to brutálne nepresné...a nebaví ma to...
Myslím stále na tú spojku...ale keby dobre nevypínala, asi by mi škrkala spiatočka, nie?
Takže, ako si môžete prečítať tu:
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=30
zabudoval som Favo motor s novoul lamelou, ložiskom, prítlačákom. Môj 120 motor som dal otcovi (s komplet spojkou)
Suché konštatovanie: ťažké radenie popisované vyššie spôsobovala spojka (otcovi sa teraz radí nejako ťažko...predtým ľahúčko), ruka v ruke s vybitými kĺbmi na tiahle radenia. Dvojka ide ale aj tak len so škrkancami...
|
25.10.06, 16:08 |
|
|
JohnDeere
|
Bukaj píše: No, u své 130ky problém nemám, ale u 125ky je to jak jsi psal - dvojku lze zařadit do 30Km/h, při vyšší rychlosti počítám zuby
Ja mám s radením podobný problém tiež 125-ka 5q. Mám síce 127 tis. km, a 16 rokov ho mal jeden ujko a chodila na tom aj jeho ženská tak ja si myslím že sú v ťahu synchróny.. hlavne na dvojke a troke.. zvyškok ide celkom spoko.. akurát 5-ka trošku ťažšie. Ale zvykol som si pri každom podradzovaní dávať medziplyn a tak mi to ide bez najmenších problémov.. bez počítania zubov. Taktiež som nepozeral ako je na tom olej v prevodovke čo po zime spravím. U mňa to spojka nemôže byť, lebo že vraj je menená pred 3 rokmi.. tak som zvedavý čo to bude v tvojom prípade. Ináč na otcovej už zosnulej 120-tke išiel 4q nádherne.
_________________ Š 125L r.v.89
|
25.10.06, 19:22 |
|
|
|