Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 12:55

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Problém - nenastartuju. 
Autor Zpráva

Příspěvek Problém - nenastartuju.
Jedná se o Š105 86. Ze dne na den mi přestala startovat. Motor točí , ale ne a ne chytnout. Vzměnil jsem alternátor, regulator, kabely od svíček a pořád nic. Když jsem kouknul na rozdělovač a sundal palec i to plastové víčko ucítil jsem spáleninu a ten kabílek od kondenzatoru jak vede jakoby ke kladívku je celej seškvařenej. Může to být tím? Taky jsem koukal na to kladívko, když jsem točil klikovkou tak se vůbec nehlo, tak v čem může být chyba? A taky se chci zeptat z jakýho důvodu se ten drátek mohl seškvařit? Předem dík za rady. Martin.

27.4.08, 12:06
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Problém - nenastartuju.
Drátek se mohl seškvařit tím že se prorazila izolace. To se občas stane. Zapalování se tím vyzkratuje a logicky to nechytá, pokud se nehýbe kladívko tak se podívej jestli na něm je taková ta packa která jede po vačce.

27.4.08, 12:17
Profil ICQ

Příspěvek 
vyměň kladívko kondík (ty nový malý stojrj za prd doporučuju tesla) nastav odtrh a jedeš :D

27.4.08, 12:19

Příspěvek Problém- nestartuje
A ten kondík a kladívko se prodává zvlášt nebo v soupravě? Kolik to tak může stát? A ještě k tomu kondíku dostanu ho i s kabeláží?

27.4.08, 12:25

Příspěvek 
stojí to asi kilo, je to úplný, přehodíš, nastavíš a jedeš.

27.4.08, 12:34
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek Re: Problém- nestartuje
Mirmar píše:
A ten kondík a kladívko se prodává zvlášt nebo v soupravě? Kolik to tak může stát? A ještě k tomu kondíku dostanu ho i s kabeláží?

jo, vedou z něj dva dráty, jeden ke kladívku, druhej snad k indučce, teď si nevybavuju...takže dostaneš koupit kondík s dvouma vývodama-káblama tak 5-10cm dlouhejma...kladívko kup i s tím "spodkem", obě části, zkontroluj jestli dolíhaj celou plochou a kladívko musí mít ten špalíček kterým jede po vačce z pertinaxu :!: ...objevily se nekvalitní náhražky snad z polska co to mají z plastu, za chvíli se to ojede, je to jenom pro zlost...dohromady za oboje bys neměl dát víc než dvě kila, to by byla zlodějina. :wink:

27.4.08, 12:38

Příspěvek Problém - nenastartuju
Tak fajn koupím to a snad to bude dobrý. Ještě otázka to kladívko je nějak závislý na těch kabelech z kondíku že se momentalně nehýbe a ten špalíček co se dotýká vačky tam je.

27.4.08, 12:50

Příspěvek Re: Problém - nenastartuju
Mirmar píše:
Tak fajn koupím to a snad to bude dobrý. Ještě otázka to kladívko je nějak závislý na těch kabelech z kondíku že se momentalně nehýbe a ten špalíček co se dotýká vačky tam je.

se podívej co s tím špalkem je, se moh ojet, roztavit, ví čert...taky se ti mohl povolit šroub co to drží a rozhasit odtrh...nemá to odtrh a proto ti to nedá jiskru, není jiskra není oheň, tím že to vyměníš uděláš jenom dobře.
Ad dráty. Jeden drát vede z kondíku do indukčky a druhej do kladívka. Kladívko se střídavě ukostřuje, čímž posílá impulzy do indukčky a ta generuje VN pro svíčky.

27.4.08, 13:14

Jo ještě jedna věc když jsem se pokoušel startovat tak mi šel z pod víčka rozdělovače šel kouř. Proč. Koukal jsem na ten špalík a zdá se mi sjetej protože ještě chvíli a opíralo by se o tu vačku samo kladívko, a jestli tomu dobře rozumím ,tak mám už rozhozený i předstih co?

27.4.08, 16:04

Mirmar píše:
Jo ještě jedna věc když jsem se pokoušel startovat tak mi šel z pod víčka rozdělovače šel kouř. Proč. Koukal jsem na ten špalík a zdá se mi sjetej protože ještě chvíli a opíralo by se o tu vačku samo kladívko, a jestli tomu dobře rozumím ,tak mám už rozhozený i předstih co?

ne. jenom odtrh ("úhel sepnutí kontaktů"), nastav 0.40mm v horní úvrati. Že se ti z rozdělovače kouřilo je špatně. Proč to ti neporadím, musel bych to tam vidět. Hledej zkrat, seškvařený dráty ke kondíku tomu nasvědčujou.

27.4.08, 16:21

Tak jo zítra se to pokusím koupit vyměním to a napíšu. Doufám , že nic víc tomu nebude. zatím dík .

27.4.08, 16:27
rejpal

Příspěvek Poznámka
Po nastavení odtrhu je nutné nastavit předstih.

27.4.08, 16:48
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek Re: Poznámka
fatal píše:
Po nastavení odtrhu je nutné nastavit předstih.

Já tvrdím pokud to bylo předtím seštelovaný, nemá cenu do předstihu hrabat, nastavím odtrh a nazdar :lol:

27.4.08, 16:53

Příspěvek Re: Poznámka
Ten předstih se ti s nastavením odtrhu mění, proto je nutné to štelovat. Sice to jede, ale lepší je když je to udělané přesně.

27.4.08, 16:55
Profil ICQ

Příspěvek 
Ono to ale má celkem velký vliv (velikost odtrhu na předstih). Já bych nastavení předstihu potom taky doporučoval :wink:

27.4.08, 16:56
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další