stržený závit svíčky v hlavě
Autor |
Zpráva |
Ráďa
|
stržený závit svíčky v hlavě
potřeboval bych radu,co se dá dělat se strženým závitem svíčky v hlavě na fačku.Kámoš si dělal hlavu na fáčku(nechal snížit,brousil a leštil kanály,zabrušoval nové ventily a pak při skládání se mu bohužel podařilo našroubovat zkřiva svíčku a tím pádem zkurvit závit.Dá se s tím něco dělat? Dík za radu,kdyby to byla normální sériová hlava tak ji prostě vymění za jinou,ale téhle je fakt škoda.
_________________ Ráďa
|
5.5.08, 09:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Jedině závitovou vložku
http://www.helicoil.cz/
nebo pak už asi opravdu jen jinou hlavu a začít vše od znova
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
5.5.08, 09:35 |
|
|
Kaliban123
|
Jsou takové vložky co se tam dají ale je to drahé jak svině známý mi to jednou taky dělal protože jsem moc dotahoval svíčku a najednou lup a bylo to nějaké volné tak tam dal tu vložku a bylo to
_________________ Škoda 742 Forever Team ale jezdím žabožroutem
|
5.5.08, 09:37 |
|
|
spartra
|
nu co zajed někde kde dělaj hlavy, strčej ti tam opravnou vložku, hodíš svíčku, jezdíš dál
někde to dělj i s hlavou na motoru, že hliník shoří, pro dobrej pocit je lepší hlavu sundat
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
5.5.08, 09:37 |
|
|
Šemik
|
Jestli ten závit nezničil ve velké délce, ať to protáhne závitníkem.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
5.5.08, 13:08 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
zas jesli se protaci, uz to nema vyznam..., leda pouzit abnormalni svicku
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
5.5.08, 14:33 |
|
|
Gemini
|
je to dost rizikove miesto a nie vzdy tam je miesto na zavitovu vlozku, riesil by som inu hlavu ako opravu....
_________________ Škoda Rapid 146 - 93 HP , 140 Nm
Škoda 130 Maxi - 105 HP, 140 Nm
Škoda Rapid Turbo - 122 HP, 231 Nm
|
13.5.08, 21:22 |
|
|
cyz
|
Když už jsme u toho - kde se ty vložky dají koupit? Ptal jsem se v několika prodejách spojovacího materiálu a všude na mě čuměli jak tele na nové vrata že to v životě neslyšeli.
|
13.5.08, 22:39 |
|
|
jizíček
|
Re: stržený závit svíčky v hlavě
Ráďa píše: potřeboval bych radu,co se dá dělat se strženým závitem svíčky v hlavě na fačku.Kámoš si dělal hlavu na fáčku(nechal snížit,brousil a leštil kanály,zabrušoval nové ventily a pak při skládání se mu bohužel podařilo našroubovat zkřiva svíčku a tím pádem zkurvit závit.Dá se s tím něco dělat? Dík za radu,kdyby to byla normální sériová hlava tak ji prostě vymění za jinou,ale téhle je fakt škoda.
me se stalo neco podobneho, svicku jsem srouboval krive a zhruba 1/3 to slo pres zavit, segra to dala jednomu znamemu, kterej protahl zavit z druhe strany a kdyz jsem daval opet svicku tak uplne v poho, takze jestli ten zavit neni celej v haji tak bych to zkusil protahnul z druhe strany
_________________ Favorit 135 BMM r.v. 94 - odhlašený
VW Golf III combi, 1.9 tdi, r.v. 97
Škoda 742 Forever Team
|
13.5.08, 22:54 |
|
|
fatal
rejpal
|
Fávo hlava je z hliníku, tam jsou už z výroby ocelové závitové vložky, ne? Nešlo by tu vložku jen vyměnit?
|
14.5.08, 06:25 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ten závít to dělá wirt, není zas tak drahý, ale potřebuješ závitník a přípravek se kterým tu pružinku natočíš, já to párkrát dělal pujčuji si to od zeliny ze strážnice a vždy to stáho za ho celá operace je velmi náročná na přesnost, lepší je mosazná vložka, tu dělá jeden soustružník v uherském ostrohu a úplně nejlepší sdělat hlavu a zanést k hlavařovi spraví to tak že to nepoznáš miloš
|
14.5.08, 11:43 |
|
|
SMITH
|
Tu máš niečo s čím sa robí nový závit . Nieje to rozmer na autosviečku , ale predavajúci ponúka aj tento rozmer v inej aukcii.
Kód: http://www.aukro.cz/item359989753_sady_na_opravy_zavitu_v_coil_m_9x1_25mm.html
_________________ Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to !
BEFORE : ŠKODA Forman 135 LS r.v.1992
NOW : ŠKODA Favorit SOLITAIRE 136 GLX BMM 50kW r.v. 1994
|
14.5.08, 19:54 |
|
|
fatal
rejpal
|
Některé firmy nabízejí přímo opravy stržených závitů. Např.: http://www.autopejsek.cz/co-delame
|
14.5.08, 20:30 |
|
|
john simple
|
mám teď na rapidu stejný problém, ale koukám, že vyjde levněji sehnat hlavu a vyměnit
|
27.12.11, 10:47 |
|
|
Pavucina
|
VUbec se toho neboj a pokud sezenes nekoho kdo tu sadu ma, tak tam dej hlinikovou vlozku. Ja mam tu helicoil sadu a zkousel jsem stim opravit zavit na hlave u trabanta, tam jsem neme lco ztratit hlav se vsude vali dost, a povedlo se...
|
29.12.11, 16:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|