Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 10:58

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 manžety převodky řízení + vložka 
Autor Zpráva

Příspěvek manžety převodky řízení + vložka
Jak dlouho asi zabere výměna těchto věcí? Jak je to vlastně s odpojením čepů od tyče řízení, co na to potřebuju?

5.5.08, 10:36
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
Bukaj to treba dela kdyz je prevodka na aute ... ja ji tedy vyndavam z auta, potrebujes kvalitni manzety prevodovy oil sponky a nejlip stahovak na kulaky ... lze je vyndavat mlacenim do rejdovy tyce ale nejak mi to nende :(

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

5.5.08, 10:40
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Sakra tak to asi moc neklapne, já ty stahováky taky nemám. Převodku z auta vytahovat nehodlám. Na co převodový olej?

5.5.08, 10:42
Profil ICQ

Příspěvek 
cyz píše:
Sakra tak to asi moc neklapne, já ty stahováky taky nemám. Převodku z auta vytahovat nehodlám. Na co převodový olej?

do převodky řízení :idea: někdo dává 00 drobet nad plamenenm ohřát, šup tam s ní

5.5.08, 10:48

Příspěvek 
Na vyndání čepů z těhlic je jinej trik...
Sundáš kolo, vypreparuješ z matky pod čepem závlačku, povolíš matku, aby dole končila zároveň se závitem, co jde z čepu.
Celou tu dobu máš auto na heveru...
Teď pod ten závit s matkou postavíš komínek z cihel a pomalu opřeš auto o ten závit s matkou, ale jen s mírou, rozhodně né celou váhou auta, jen aby se to dostatečně silně opíralo.
No a pak bacíš shora kladivem do tý části těhlice u čepu. Já jsem to dělal teď o víkendu a protože mám čepy asi dva roky nový, stačilo jednou klepnout.
Do starejch jsem musel mlátit trochu dýl, nakonec jsem to zahřál horkým vzduchem a pustilo se to.
Taky nemusíš ty čepy vyndavat, ale odšrobuvat tyčky řízení, jenže tím se totálně rozhodí sbíhavost, ale jestli měníš manžety, stejně musej dolu, jestli nechceš rozpojovat ten kloub.

Obrázek

Jinak je to podobný jako tady, jen to futro je u fáčka na ségrovce, místo záhybů.
http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=473

A někdy od 1991 se tam začala cpát místo převodovýho oleje vazelína, páč olej po pár letech je úplně hnusnej a lepí... když teda nevyteče.

5.5.08, 11:43
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]