Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 15:21

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 Přídavná světla denního svícení, aneb vše o tom... 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Teď koukám na ten odkaz a to jsou jiný světla než sem tam chtěl dávat.

Nemohl bys napsat, kde jsi je koupil?

2.8.06, 13:10
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Vi nekdo, zda jsou ty svetla od Wesemu pro denni sviceni homologovane pro provoz v CR?

24.8.06, 15:35

Příspěvek 
Měly by mít evropskou homologaci a ČR je v EU tak by snad měla platit :!: :?:

25.8.06, 10:40

Příspěvek 
tak dneska jsem se dozvěděl,jak se poznají homologovaná světla pro denní svícení.Musí na nich být RL a 6ti místný číselný kód.Moje helly to mají,wesem nevim.

8.9.06, 21:23

Příspěvek 
barton píše:
tak dneska jsem se dozvěděl,jak se poznají homologovaná světla pro denní svícení.Musí na nich být RL a 6ti místný číselný kód.Moje helly to mají,wesem nevim.
Wesemky to mají taky. Dokonce na obalu je hrdý a veliký nápis EUROPESJKA HOMOLOGACJA

11.9.06, 12:23
Mistr mechanik

Příspěvek 
vůbec nevím co jsou světla pro denní svícení a nic o jejich umístění, mám jen zkušenosti z minulých let kdo svítil u felicií a favoritů přes léto tak odcházeli relé v alternátoru, celé alternátory, opalovaly se kolektory, vypalují se žárovečky v přístrojovce, je potřeba řešit i tlumení žároveček v přístrojovce, kdo má světla z náhrady žlutnou nebo tmavnou, u fábek tmavnou a nestojí pár korun, kdo má silnější žárovky tak patice za žárouvkou se roztaví, dávám tam z avie, svítit na sebe ve dne to vymyslel blb a na přechodech posílá lidi na smrt, neosvětlený chodec v noci má přednost to je dílo, pokud nám to tak budou vylepšovat bude potřeba při jízdě předběžec s červeným praporkem, mě nic jiného zatím nenapadlo, než dostat žárovky do sériového zapojení a odběr by byl poloviční, formou nějakého relé a přístrojovku odpojit, nebo nějak snížit napětí pro osvětlení, zatím to mám jako nápad tak na tom zkuste popřemýšlet co rozumíte elektrice, konečná podoba nápadu by byla že po startu by se rožlo a přepínalo na den a noc, nebo ještě třetí poloha STK a POLICIE, čau miloš

14.9.06, 08:21

Příspěvek 
No, tak právě kvůli tomu jsou světla pro denní svícení, vypadá to třeba jako mlhovky a osazuje se to žárovkami okolo 21W. Svítí to pořád a jenom vepředu, jakmile rozsvítíš normální obrysovky+potkávačky, tak by to mělo zhasnout. A takhle to nějak vypadá:
Obrázek

14.9.06, 09:13
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
díky moc posunuls mě o kousek dál, ještě by mě zajímalo jak vypadají světla které se na vozidlo montují, protože světla na tvé fotce jsou asi od výrobce, posím ještě mi napiš jak jsi tam dostal ty fotky to neumím, umím fotky dostat do počítače a posílat na email to je vše díky miloš

14.9.06, 16:44

Příspěvek 
Tyto světla vyrábí Wessem nebo Hella. Od Helly jsou moc drahý, takže sem se jima ani nezabýval. Wessem vyrábí dva druhy, jeden kulatý (neviděl jsem ho, že by se v Česku prodával): http://www.wesem.com/halogen.php?halogen=4hm&en

Ještě vyrábí hranatý a ty se dají koupit tady: http://www.prexim-megapex.cz/default.asp?p=2&q=66&e=2

Jsou tam klasické žárovky 21W.

Jinak pokud sem chceš dát obrázek, tak ho musíš nahrát někde na web, nakopíruješ do příspěvku odkaz na něj, označíš ho a klikneš na tlačítko Img. Pak to vypadá takto: [img]URL_obrázku[/img]

14.9.06, 18:38

Příspěvek 
Ač to tak vypadá, tak od výrobce nejsou, viz
http://www.autohificlub.cz/forum/10/348 ... ENITO%21/0
Na tom Fordu je výhoda, že se nikdo nebude pídit po tom, jestli to tam od výrobce bylo, nebo ne, navíc když je to dobře udělaný...
Světla montovaná dodatečně vypadají asi jako přídavné mlhovky, jejich poloha je předepsaná nějakou normou, která se dá určitě někde najít.
Co se týče vkládání obrázků, nejjednodušší je umístit obrázek někam na internet a potom ho při psaní zprávy vložit pomocí tlačítka Img, které vloží text [img],%20za%20něj%20napíšeš%20URL%20obrázku%20a%20zakončíš%20dalším%20stisknutím%20čudlíku%20Img,%20které%20vloží%20text[/img].
Asi nejjednodušší způsob, jak umístit obrázek z počítače na web je služba na www.imageshack.us , ale před vložením je třeba upravit obrázek tak, aby neměl šířku zhruba přes 400pixelů, páč potom je to moc veliký, někde je tam možnost upravit obrázek na rozlišení 320x240, to se dá taky použít, ale zbytečně dlouho se to tam přenáší. Když se ti to podaří vložit, zobrazí to obrázek a k němu spoustu odkazů, tebe bude zajímat řádek "direct link to image", nebo něco takovýho, tenhle řádek okopíruješ do schránky a vložíš mezi značky[img]a[/img]. Uf... Martin byl rychlejší :lol:

14.9.06, 18:47
Profil ICQ

Příspěvek 
Co takhle protáhnout do paraboly ďurou od obrysovek dva tenký drátky a na ně bílou ledku, nebo dvě, tři, podle toho, jak by to svítilo jasně, napojil bych to na obrysovky přes vypínač, takže bych nemusel svítit potkávačkama a na noc bych to vypínal. Přes den by to mohlo svítit stejně jako potkávačky a nemělo by to takovej odběr, četníci budou spokojeni že svítíme a my budem spokojeni že nemáme takovej odběr. Za 14 dnů to budu zkoušet, jestli mě někdo předběhnete, tak dejte vědět, jak to dopadlo.

18.9.06, 07:28

Příspěvek 
S LEDkama nedocílíš jasu a barvy světla halogenové žárovky, toho si policajt musí všimnout. Navíc ti stejně budou muset svítit zadní koncový a přístrojový štít.

18.9.06, 07:37

Příspěvek 
Led diody svítí málo a bodově, v porovnání s žárovičkou obrysovek. Když už led, tak leda Luxeon ale ten zase hodně topí.
Pokud vím, tak přídavná světla denního svícení svítí samostatně, bez koncových světel a bez osvětlení přístrojovky.

18.9.06, 08:42
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér píše:
Pokud vím, tak přídavná světla denního svícení svítí samostatně, bez koncových světel a bez osvětlení přístrojovky.

Jo to je jasný, ale on chtěl těma diodama imitovat potkávačky.

18.9.06, 08:45

Příspěvek 
To jsem zkoužel jako tuzing a nikdy se mi nepodařilo dosáhnout vyššího jasu, než u původní 5W žárovičky, takže jsem to zavrhnul... (a to jsem zkoušel i 3 ultra super hyper svítivý led diody)
Problém je v tom, že žárovička svítí do všech stran a odráží se i do paraboly, led svítí jen ven.

18.9.06, 08:50
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další