Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 17:50

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 LPG, teoreticky 
Autor Zpráva

Příspěvek LPG, teoreticky
Uvažuju, že bych MOŽNÁ dal Pastelce LPG pohon. Jenže jak je to s předpisy? Chtěl bych koupit nějakou už použitou LPG sadu, ale ještě platnou, a namontovat si sám. Do LPG firem bych Pastelku vážně nikdy nedal, aby mi nechali špony v karbecu, elektriku tahali těmi tenoučkými drátečky s tenoučkou izolací, tak hnusně a obalenými neuhlazenou izolačkou a pěkně lajdácky krimpovanými fastony :sick: :evil: :evil: :sick:

Musí být plyn zapsán v papírech, nebo to jenom namontuji a hotovo?

7.5.08, 18:39
Pspvek Reklama

Příspěvek 
musi bejt zapsanej v technicaku. Neexistuje moznost jak legalne namontovat lpg sam.

Pokud to chces udelat sam, sezen si papiry kde je zapsane lpg, namontuj na skudku lpg a prehod papiry.

7.5.08, 19:21
Profil ICQ

Příspěvek 
Musi byt zapsany, to kazdopadne! Jsou i dobre firmy, musis si pohledat reference, ja jsem nasel az na Morave a k vuli tomu jsem jel z Prahy 200 km ale jsem spokojenej.. a to je hlavni. Vim o pripadech kdy si lidi nechali udelat LPG u firem ktery to zjebali a fakt to nestoji za usetrenych par stovek..

7.5.08, 19:34

Příspěvek 
Stejně bych nevěřil že to udělali dobře a celé bych to rozebral a zase složil, navíc elektriku bych si udělal dost změněnou oproti standartnímu zapojení, hlavně bych nikde nechtěl krimpované spoje :? :evil:

Respektive, mohl bch si to namontovat sám a v nějakém LPG servisu by mi jen dali razítko že je to OK?

7.5.08, 20:03
Hluchoň

Příspěvek 
myslím, že to trochu přeháníš, na krimpovaném spoji není nic špatnýho, normálně to někde odvez, u montáže ti musí umožnit přítomnost, pokud ne, jeď jinam a nech si to udělat, uvidíš, že to bude dobrý, tisíce lidí to neřeší a nic s tím není.

7.5.08, 20:27
Profil ICQ

Příspěvek 
A just ne, prostě nevěřím po minulých zkušenostech. Navíc jak jsem psal, elektriku chci mít zapojenou zcela odlišně než je běžné.

7.5.08, 20:29

Příspěvek 
Použité LPG musí být někdy od roku 2002, Miloš ti řekne přesně číslo homologace, myslím, že musí začínat 001, již to tu několikrát psal. Nádrž a multiventil mají platnost deset let, tak si musíš pohlídat, jestli koupíš něco novějšího, nebo za pár let vyměníš přibližně za 5000Kč. Legálně si to sám namontovat nemůžeš a při vší úctě bych ti to ani nedoporučoval, ono když s tím (předpokládám) nemáš moc zkušeností, tak to může být celkem o hubu (samozřejmě elektriku si potom předělat můžeš, v tom ti nikdo bránit nemůže). Jediná možnost je sehnat auto s plynem, převařit číslo a přehodit plyn.

Podle mne je nejschůdnější si s firmou domluvit, že u přestavby budeš a tam si to ohlídáš.

7.5.08, 20:33
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Hm hm, to vůbec nejsou dobré zprávy :?

Servisům prostě nevěřím, po minulých zkušenostech vážně ne :evil: Navíc určitě bych měl spoustu připomínek jak to mají dělat :oops:

7.5.08, 20:39

Příspěvek 
Šemik píše:
Hm hm, to vůbec nejsou dobré zprávy :?

Servisům prostě nevěřím, po minulých zkušenostech vážně ne :evil: Navíc určitě bych měl spoustu připomínek jak to mají dělat :oops:

Klidně u toho buď a kecej...tam, kam jsem to dával já měli akorát plnou hubu keců, chvali se jako kdyby to auto bylo jejich...ještě mě seřvali, že tam mám upadlou hadičku (jako kdyby nebylo náplní jejich práce právě tyto věci spravovat) a vůbec provedení....nezakryté pojistky v motorovém prostoru, drátky, hadičky všude možně. No tam už nepojedu nikdy.

7.5.08, 20:51

Příspěvek 
Právě, z těchto důvodů si to chci udělat sám.

7.5.08, 20:57

Příspěvek 
Vidíš to moc černě, všem co máme plyn to musel dělat servis. A jezdíme.

Naposledy upravil Martin dne 7.5.08, 21:10, celkově upraveno 1

7.5.08, 21:10

Příspěvek 
Šemik píše:
Právě, z těchto důvodů si to chci udělat sám.

Zkus se někde s někým domluvit, jestli si to nemůžeš udělat sám a že on by to pak zkontroloval a dal razítko. Ale dost pochybuju, že si to někdo veme na triko...

7.5.08, 21:10

Příspěvek 
To si nikdo na sebe nevezme, poněvadž by za to převzal zodpovědnost a kdyby se něco stalo, bude sedět až zčerná.

7.5.08, 21:12

Příspěvek 
Martin píše:
To si nikdo na sebe nevezme, poněvadž by za to převzal zodpovědnost a kdyby se něco stalo, bude sedět až zčerná.

Leda po nějakých známostech...a nebo to svěř nějaké firmě a pak si to předělej po svém...nevím jak u vás, ale u nás na STK si ani nevšimli, že mám 2 roky prošlou bombu...natož aby se zajímali o nějaké zapojení :D

7.5.08, 21:18

Příspěvek 
No, tak to vypadá že se zůstane u ropných destilátů :lol: Pastelku prostě nikam nedám, opravdu nepřichází v úvahu.

7.5.08, 21:19
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další