1,3 BMM Felicia nedává jiskru
Autor |
Zpráva |
Kristensen
|
1,3 BMM Felicia nedává jiskru
Tak jsem zase vedle jak ta jedle a už nevím kam dál, felda BMM nehodí jiskru, snímač otáček maká, zapalovací modul taky (zkoušeno z jiného auta) Když zapnu klíček tak to jiskru hodí ale jak začnu startovat tak ani slaboulinkej náznak, pamět bez závad (kromě snímače otáček - to je normalní) čerpadlo maká, imobilizer maká (bez závad) Zkusil jsem kostry na tý kozičce na převodovce vše v poho ale auto prostě nevrčí.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
10.5.08, 11:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
cyz
|
Re: 1,3 BMM Felicia nedává jiskru
Obávám se že to bude ŘJ....to je snad jediné co jsi ještě nezkoušel vyměnitl....
Edit: Já bych zkusil proměřit kabeláž zátěží, všechno odpojit a proud tak 1-2A jestli to projde.....jestli to není někde vyrezlé
|
10.5.08, 11:35 |
|
|
Kristensen
|
Jednotku tady eventuálně mám no tak zkusit ji můžu. Ta kabeláž, no nevim páč když zapnu klíček tak signál jde všude jen prostě při startování to už jiskru nedá, no uvidím vyzkouším
|
10.5.08, 12:09 |
|
|
cyz
|
Co baterka? Měřil jsi napětí v síti při startu? Jestli ŘJ není už úplně ve formě a baterce padá při startu napětí tak může ŘJ chcípnout....
|
10.5.08, 12:18 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
asi při sedmi voltech pojede čerpadlo motoru bude ještě točit a jiskru to nehodí, nejlépe je začít tak že si dáš kabel svíčku přímo z modulu, svíčky ven, a točíš cítíš benzín, jiskra nejde tak měříš podle autodat napětí na modul a signá z řj miloš
|
10.5.08, 13:05 |
|
|
cyz
|
Jde to roztlačit?
|
10.5.08, 13:46 |
|
|
Kristensen
|
Tak závada vyřešena, já už jsem tady měl to auto totiž před třema dnima, zdechlo na křižovatce a ani ťuk, nebylo slyšet čerpadlo, tak to dotáhli ke mě, otočil jsem dvakrát klíčem a auto vrčelo, nechal jsem to do rána, jel jsem to projet a málem jsem se nevrátil jak to začalo škubat a skákat, tak jsem prohodil relé na mlhovky s relátkem na čerpadlo (jsou stejné) a auto najednou jelo v poho a nic už se nedělo, vrátil jsem to majitelce a dneska ráno volalal že ani ťuk auto nejde natočit ale že čerpadlo vrčí, dotáhli jsme to a auto bylo bez jiskry, z jiného jsem hodil modul a snímač otáček a furt nic, no prděl jsem na to až teď mě to nedalo a chtěl jsem přehodit jednotku jak psal CYZ, no že to prostě zkusím, když jsem sundal konektor od jednotky tak jsem narazil na kámen úrazu viz obrázek
Jedná se o cínovou kuličku mezi piny jednotky, kde se tam vzala a jak dlouho s tím majitelka jezdí nemám ani trochu tušení, po vytažení auto chytlo na cvrknutí a maká pořád.
|
10.5.08, 16:32 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: Tak závada vyřešena, já už jsem tady měl to auto totiž před třema dnima, zdechlo na křižovatce a ani ťuk, nebylo slyšet čerpadlo, tak to dotáhli ke mě, otočil jsem dvakrát klíčem a auto vrčelo, nechal jsem to do rána, jel jsem to projet a málem jsem se nevrátil jak to začalo škubat a skákat, tak jsem prohodil relé na mlhovky s relátkem na čerpadlo (jsou stejné) a auto najednou jelo v poho a nic už se nedělo, vrátil jsem to majitelce a dneska ráno volalal že ani ťuk auto nejde natočit ale že čerpadlo vrčí, dotáhli jsme to a auto bylo bez jiskry, z jiného jsem hodil modul a snímač otáček a furt nic, no prděl jsem na to až teď mě to nedalo a chtěl jsem přehodit jednotku jak psal CYZ, no že to prostě zkusím, když jsem sundal konektor od jednotky tak jsem narazil na kámen úrazu viz obrázek Jedná se o cínovou kuličku mezi piny jednotky, kde se tam vzala a jak dlouho s tím majitelka jezdí nemám ani trochu tušení, po vytažení auto chytlo na cvrknutí a maká pořád.
naprosto opomínaná věc prohlídka pinů a v konektoru se ti piny roztáhnou a kontakt je v prdeli, sousedovi jsem tak vydělal 10.000, za servo, jen jsem stáhl konektor a OK , no když už jsme u toho co to je konektor, piny, skart, ty pojmy by se maly ujednotit miloš
|
10.5.08, 17:07 |
|
|
cyz
|
Pěkná práce.....
|
10.5.08, 17:08 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
slovacek.milos píše: naprosto opomínaná věc prohlídka pinů a v konektoru se ti piny roztáhnou a kontakt je v prdeli, sousedovi jsem tak vydělal 10.000, za servo, jen jsem stáhl konektor a OK , no když už jsme u toho co to je konektor, piny, skart, ty pojmy by se maly ujednotit miloš
No pin je kazda ta jednotliva nozicka v konektoru. Konektor jsou dve krabicky s dratama ktery se daji rozpojit ... kazda krabicka ma v sobe nekolik pinu. Scart je konektor na video
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
10.5.08, 17:35 |
|
|
Kristensen
|
Matthes píše: slovacek.milos píše: naprosto opomínaná věc prohlídka pinů a v konektoru se ti piny roztáhnou a kontakt je v prdeli, sousedovi jsem tak vydělal 10.000, za servo, jen jsem stáhl konektor a OK , no když už jsme u toho co to je konektor, piny, skart, ty pojmy by se maly ujednotit miloš No pin je kazda ta jednotliva nozicka v konektoru. Konektor jsou dve krabicky s dratama ktery se daji rozpojit ... kazda krabicka ma v sobe nekolik pinu. Scart je konektor na video
Já bych to taky tak viděl, PIN je jeden kontakt, KONEKTOR je soustava PINů (kontaktů) a SCART je u televize atd
|
10.5.08, 17:39 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: Matthes píše: slovacek.milos píše: naprosto opomínaná věc prohlídka pinů a v konektoru se ti piny roztáhnou a kontakt je v prdeli, sousedovi jsem tak vydělal 10.000, za servo, jen jsem stáhl konektor a OK , no když už jsme u toho co to je konektor, piny, skart, ty pojmy by se maly ujednotit miloš No pin je kazda ta jednotliva nozicka v konektoru. Konektor jsou dve krabicky s dratama ktery se daji rozpojit ... kazda krabicka ma v sobe nekolik pinu. Scart je konektor na video Já bych to taky tak viděl, PIN je jeden kontakt, KONEKTOR je soustava PINů (kontaktů) a SCART je u televize atd
ale jak rozlišit ten pin co trčí z řídící jednotky a ten co je v konektoru co se odpojuje, když kupuješ takový pin tak se jmenuje konektor v obchodě, prostě jak někomu vysvětlit že ten pin musí přihnout že se vlivem velkého proudu a časem roztáhne a nemá kontakt stím pinem na řj. mi z toho bolí hlava jen když to po sobě čtu miloš
|
11.5.08, 08:45 |
|
|
fatal
rejpal
|
Protikus konektoru je zdířka, protikus pinu je dutinka, ne?
Když kupuju nějaký konektor, tak většinou stejně skončím u pojmů "samec" a "samice", tam se to většinou nedá zaměnit.
Ale aby to nebylo málo, u některých zařízení výrobci vymysleli ještě "reverzní" verzi, tedy že konektoru samci dali místo pinu dutinku a samici místo dutinky pin...
|
11.5.08, 08:56 |
|
|
DRYVER
|
fatal píše: stejně skončím u pojmů "samec" a "samice", tam se to většinou nedá zaměnit.
Jo jo to je nejspolehlivejsi - tomu rozumi snad kazdy(a) prodavac(ka) a mas vetsinou jistou ze dostanes to co chces
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
11.5.08, 09:27 |
|
|
Kaliban123
|
souhlasím pojem samec, samice používám taky a každý to vždy pochopil co chci
_________________ Škoda 742 Forever Team ale jezdím žabožroutem
|
11.5.08, 09:45 |