Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 14:35

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 1,3 BMM Felicia nedává jiskru 
Autor Zpráva

Příspěvek 1,3 BMM Felicia nedává jiskru
Tak jsem zase vedle jak ta jedle a už nevím kam dál, felda BMM nehodí jiskru, snímač otáček maká, zapalovací modul taky (zkoušeno z jiného auta) Když zapnu klíček tak to jiskru hodí ale jak začnu startovat tak ani slaboulinkej náznak, pamět bez závad (kromě snímače otáček - to je normalní) čerpadlo maká, imobilizer maká (bez závad) Zkusil jsem kostry na tý kozičce na převodovce vše v poho ale auto prostě nevrčí.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

10.5.08, 11:00
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: 1,3 BMM Felicia nedává jiskru
Obávám se že to bude ŘJ....to je snad jediné co jsi ještě nezkoušel vyměnitl....

Edit: Já bych zkusil proměřit kabeláž zátěží, všechno odpojit a proud tak 1-2A jestli to projde.....jestli to není někde vyrezlé

10.5.08, 11:35
Profil ICQ

Příspěvek 
Jednotku tady eventuálně mám no tak zkusit ji můžu. Ta kabeláž, no nevim páč když zapnu klíček tak signál jde všude jen prostě při startování to už jiskru nedá, no uvidím vyzkouším

10.5.08, 12:09

Příspěvek 
Co baterka? Měřil jsi napětí v síti při startu? Jestli ŘJ není už úplně ve formě a baterce padá při startu napětí tak může ŘJ chcípnout....

10.5.08, 12:18
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
asi při sedmi voltech pojede čerpadlo motoru bude ještě točit a jiskru to nehodí, nejlépe je začít tak že si dáš kabel svíčku přímo z modulu, svíčky ven, a točíš cítíš benzín, jiskra nejde tak měříš podle autodat napětí na modul a signá z řj miloš

10.5.08, 13:05

Příspěvek 
Jde to roztlačit?

10.5.08, 13:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak závada vyřešena, já už jsem tady měl to auto totiž před třema dnima, zdechlo na křižovatce a ani ťuk, nebylo slyšet čerpadlo, tak to dotáhli ke mě, otočil jsem dvakrát klíčem a auto vrčelo, nechal jsem to do rána, jel jsem to projet a málem jsem se nevrátil jak to začalo škubat a skákat, tak jsem prohodil relé na mlhovky s relátkem na čerpadlo (jsou stejné) a auto najednou jelo v poho a nic už se nedělo, vrátil jsem to majitelce a dneska ráno volalal že ani ťuk auto nejde natočit ale že čerpadlo vrčí, dotáhli jsme to a auto bylo bez jiskry, z jiného jsem hodil modul a snímač otáček a furt nic, no prděl jsem na to až teď mě to nedalo a chtěl jsem přehodit jednotku jak psal CYZ, no že to prostě zkusím, když jsem sundal konektor od jednotky tak jsem narazil na kámen úrazu viz obrázek

Obrázek

Jedná se o cínovou kuličku mezi piny jednotky, kde se tam vzala a jak dlouho s tím majitelka jezdí nemám ani trochu tušení, po vytažení auto chytlo na cvrknutí a maká pořád.

10.5.08, 16:32
Mistr mechanik

Příspěvek 
Kristensen píše:
Tak závada vyřešena, já už jsem tady měl to auto totiž před třema dnima, zdechlo na křižovatce a ani ťuk, nebylo slyšet čerpadlo, tak to dotáhli ke mě, otočil jsem dvakrát klíčem a auto vrčelo, nechal jsem to do rána, jel jsem to projet a málem jsem se nevrátil jak to začalo škubat a skákat, tak jsem prohodil relé na mlhovky s relátkem na čerpadlo (jsou stejné) a auto najednou jelo v poho a nic už se nedělo, vrátil jsem to majitelce a dneska ráno volalal že ani ťuk auto nejde natočit ale že čerpadlo vrčí, dotáhli jsme to a auto bylo bez jiskry, z jiného jsem hodil modul a snímač otáček a furt nic, no prděl jsem na to až teď mě to nedalo a chtěl jsem přehodit jednotku jak psal CYZ, no že to prostě zkusím, když jsem sundal konektor od jednotky tak jsem narazil na kámen úrazu viz obrázek

Obrázek

Jedná se o cínovou kuličku mezi piny jednotky, kde se tam vzala a jak dlouho s tím majitelka jezdí nemám ani trochu tušení, po vytažení auto chytlo na cvrknutí a maká pořád.

naprosto opomínaná věc prohlídka pinů a v konektoru se ti piny roztáhnou a kontakt je v prdeli, sousedovi jsem tak vydělal 10.000, za servo, jen jsem stáhl konektor a OK , no když už jsme u toho co to je konektor, piny, skart, ty pojmy by se maly ujednotit miloš

10.5.08, 17:07

Příspěvek 
Pěkná práce.....

10.5.08, 17:08
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
naprosto opomínaná věc prohlídka pinů a v konektoru se ti piny roztáhnou a kontakt je v prdeli, sousedovi jsem tak vydělal 10.000, za servo, jen jsem stáhl konektor a OK , no když už jsme u toho co to je konektor, piny, skart, ty pojmy by se maly ujednotit miloš

No pin je kazda ta jednotliva nozicka v konektoru. Konektor jsou dve krabicky s dratama ktery se daji rozpojit ... kazda krabicka ma v sobe nekolik pinu. Scart je konektor na video :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

10.5.08, 17:35
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Matthes píše:
slovacek.milos píše:

No pin je kazda ta jednotliva nozicka v konektoru. Konektor jsou dve krabicky s dratama ktery se daji rozpojit ... kazda krabicka ma v sobe nekolik pinu. Scart je konektor na video :)

Já bych to taky tak viděl, PIN je jeden kontakt, KONEKTOR je soustava PINů (kontaktů) a SCART je u televize atd :)

10.5.08, 17:39
Mistr mechanik

Příspěvek 
Kristensen píše:
Matthes píše:
slovacek.milos píše:

Já bych to taky tak viděl, PIN je jeden kontakt, KONEKTOR je soustava PINů (kontaktů) a SCART je u televize atd :)

ale jak rozlišit ten pin co trčí z řídící jednotky a ten co je v konektoru co se odpojuje, když kupuješ takový pin tak se jmenuje konektor v obchodě, prostě jak někomu vysvětlit že ten pin musí přihnout že se vlivem velkého proudu a časem roztáhne a nemá kontakt stím pinem na řj. mi z toho bolí hlava jen když to po sobě čtu miloš

11.5.08, 08:45
rejpal

Příspěvek 
Protikus konektoru je zdířka, protikus pinu je dutinka, ne?
Když kupuju nějaký konektor, tak většinou stejně skončím u pojmů "samec" a "samice", tam se to většinou nedá zaměnit. :)

Ale aby to nebylo málo, u některých zařízení výrobci vymysleli ještě "reverzní" verzi, tedy že konektoru samci dali místo pinu dutinku a samici místo dutinky pin... :roll:

11.5.08, 08:56
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
fatal píše:
stejně skončím u pojmů "samec" a "samice", tam se to většinou nedá zaměnit. :)

Jo jo to je nejspolehlivejsi - tomu rozumi snad kazdy(a) prodavac(ka) a mas vetsinou jistou ze dostanes to co chces :wink: :lol:

11.5.08, 09:27

Příspěvek 
souhlasím pojem samec, samice používám taky a každý to vždy pochopil co chci

11.5.08, 09:45
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další