Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.9.24, 00:51



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Zapojení ohřevu LPG š120 
Autor Zpráva

Příspěvky: 167
Bydliště: Ostrava
Příspěvek Zapojení ohřevu LPG š120
Ahoj!Prosím o radu.Jak má vypadat správné připojení ohřevu LPG ve škodě 120L?Já ho mám zapojené do série s topením.Podle dokumentace montážních firem má být však zapojen paralelně s topením.Chtěl bych se zeptat,zda uvedený rozdíl v zapojení má nějaký vliv na chlazení motoru,či na vytápění.Má být v případě paralelního zapojení zachována obtoková hadička?Za případné odpovědi děkuji!


11.9.06, 18:57
Profil
Pspvek Reklama

   

Příspěvky: 52
Bydliště: Puchov, SK
Příspěvek 
Ahoj, vetsinou to robia tak, ze sa obtokova hadicka vymontuje a na jej miesto sa zapoji splynovac. Tak je vlastne zapojeny paralelne.


11.9.06, 23:17
Profil

Příspěvky: 52
Bydliště: Puchov, SK
Příspěvek 
No a vlastne teraz ma napadlo ze do serie to zapojene nemoze byt z dovodu toho, ze ked mas zastavene kurenie tak sa ti nezohrieva ani splynovac. Musi to byt paralelne.


11.9.06, 23:19
Profil

Příspěvky: 212
Bydliště: Praha, Ostrava
Příspěvek 
Zplynovač mám zapojený mezi výstup horké vody z motoru (u termostatu) a tenkou obtokovou hadičku (která zůstala zachována). Takže je to zapojené do série s topením, topení je přemostěno obtokovou hadičkou, přes zplynovač tedy proudí voda stále.

Odhaduju, že při paralelním zapojení nepůjde dostatek vody do topení (proto je obtoková hadička tak tenká). Takže tak, jak to teď máš zapojené, to bude nejspíš správně.


12.9.06, 11:31
Profil
Mistr mechanik
Uživatelský avatar

Příspěvky: 16256
Bydliště: Strážnice
Příspěvek 
správné zapojení podle montážní instrukce pro montáž LPG do Š120 schválené MDČR je dvěma T kusy na vývodu a přívodu do topení u motoru, za spojovací hadičkou,není tam moc místa tak se to různě zjednodušovalo, dobrý to bylo z termostatu do reduktoru a z reduktoru před spojovací hadičku, ušetřls za T kus, ale průchod vody byl závislý na spojovací hadičce při vyplém topení a její čitotě, do série za spojovací hadičku si přímo závislý na topení a musíš současně topit jinak zamrzneš, jenom pro informaci T kus je pravoúhlá plastová odbočka na hadice, reduktor je to co ohříváš a směšovač je to co je nad karburátorem, pokud budeš mít potíže napiš na email miloš


12.9.06, 13:28
Profil

Příspěvky: 167
Bydliště: Ostrava
Příspěvek Díky za rady
Děkuji všem zúčastněným za rady.Jenom bych chtěl vědět,proč byl jako schválený postup zvolen ten nejobtížnější?To musí mít přece nějaký důvod.Nesouvisí to nějak s teplotou vody a termostatem?


12.9.06, 15:34
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 59 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz