|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
FELICIE - ZHASÍNÁNÍ TEPLÉHO MOTORU
Autor |
Zpráva |
jirkazvire
|
Zdar, poradí i někdo, co způsobuje zhasínání už ohřátého motoru i za jízdy. Motor jde natočit až po různě dlouhé době (30sec - 15min). Kabely, rozdělovač i víčko, palec jsem kontroloval, čidlo teploty jsem vyměnil včera a hned jsem dnes zůstal 10min viset.
Díky, Jirka.
|
18.5.08, 11:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: FELICIE - ZHASÍNÁNÍ TEPLÉHO MOTORU
jirkazvire píše: Zdar, poradí i někdo, co způsobuje zhasínání už ohřátého motoru i za jízdy. Motor jde natočit až po různě dlouhé době (30sec - 15min). Kabely, rozdělovač i víčko, palec jsem kontroloval, čidlo teploty jsem vyměnil včera a hned jsem dnes zůstal 10min viset. Díky, Jirka.
a co to máš MPi nebo BMM nebo ještě tu poválečnou miloš
|
18.5.08, 11:31 |
|
|
Kristensen
|
Co tam máš za svíce? 1,3 - 1,6???? BMM - MPi????
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
18.5.08, 11:47 |
|
|
Kristensen
|
Koukám že píšeš kabely OK rozdělovač - víčko OK, takže 1,3 MPi nemáš, tak uz zbejvá jen 1,3 BMM nebo 1,6 takže co ty svíčky? Viděl bych to na 1,3 BMM co?
|
18.5.08, 11:49 |
|
|
jirkazvire
|
Jedná se o benzíňáka 1,3, rok výroby 96. Svíčky jsem měnil někdy v lednu.
Jirka
|
18.5.08, 12:13 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jirkazvire píše: Jedná se o benzíňáka 1,3, rok výroby 96. Svíčky jsem měnil někdy v lednu. Jirka
chce to diagnostiku, závada může být i kombinovaná a které čidlo teploty jsi měnil, máš na termostatu čtyřpinové nebo dvě čidla na termostatu i pin a na saní 2 pin miloš
|
18.5.08, 12:30 |
|
|
Kristensen
|
Ale jaký jsi tam dal? označení
|
18.5.08, 12:44 |
|
|
Jiri
|
s necim podobnym sem se setkal a byla to inducka jak se zahrala trosku tak konec...ale bylo to favo takze klasicke zapalovani ...u toho trafa co maji BMM nevim...
|
18.5.08, 12:47 |
|
|
Kristensen
|
Jiri píše: s necim podobnym sem se setkal a byla to inducka jak se zahrala trosku tak konec...ale bylo to favo takze klasicke zapalovani ...u toho trafa co maji BMM nevim...
I u nich je tohle možný
|
18.5.08, 13:26 |
|
|
jirkazvire
|
Na diagnostice jsem byl minulý týden - bez závady. Tak mi tam poradili výměnu toho čidla, je tam 4pinový na termostatu. Svíčky jsem dával BRISK DR17YC, ale na ty bych to neviděl, už se mi to stalo jednou vloni, ještě na nějakých BOSCH. Jeden chytrej v práci říkal něco o snímači otáček, ale stojí přes 1000,- Kč a chtěl bych to aspoň mít potvrzený, než začnu tahat litry z peněženky.
Jirka
|
18.5.08, 14:49 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jirkazvire píše: Na diagnostice jsem byl minulý týden - bez závady. Tak mi tam poradili výměnu toho čidla, je tam 4pinový na termostatu. Svíčky jsem dával BRISK DR17YC, ale na ty bych to neviděl, už se mi to stalo jednou vloni, ještě na nějakých BOSCH. Jeden chytrej v práci říkal něco o snímači otáček, ale stojí přes 1000,- Kč a chtěl bych to aspoň mít potvrzený, než začnu tahat litry z peněženky. Jirka
až z toho budeš blb a nebudeš vědět jak dál tak přeletuj kontakty z magnetického snímače pinu z klíčku, nevím jak, ale když si pohledáš příspěvky od xenona tak ten případ najdeš, že ty kontakty jsou špatně upraveny přehřívají se a vypadne signál z klíče a motor chcípne, ten konektor ze snímače končí v řídící jednotce ima a je pod přístrojovkou, myslím že nejlepší diagnostika když ti chcípne vysunout a zasunout ten konektor, a ještě nepoužíváš ve spínačce klíče s rozdílnými piny? miloš
|
18.5.08, 15:43 |
|
|
jirkazvire
|
No to jsi mi moc nepotěšil, to je na mě moc jemná práce, asi to přenechám odborníkům. Klíč mám jen jeden, taky čekám, kdy mě to vysmahne, až ho ztratím...
Díky, Jirka.
|
18.5.08, 16:04 |
|
|
Ondras83
|
jirkazvire píše: Na diagnostice jsem byl minulý týden - bez závady. Tak mi tam poradili výměnu toho čidla, je tam 4pinový na termostatu. Svíčky jsem dával BRISK DR17YC, ale na ty bych to neviděl, už se mi to stalo jednou vloni, ještě na nějakých BOSCH. Jeden chytrej v práci říkal něco o snímači otáček, ale stojí přes 1000,- Kč a chtěl bych to aspoň mít potvrzený, než začnu tahat litry z peněženky. Jirka
snímač otáček nestojí litr....vyměŇ ho...nebo ho aspoň vyndej a musí bejt jak zrcadlo....(utírat hadrem, ne vocelákem a šmirglem )
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
18.5.08, 18:56 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jirkazvire píše: No to jsi mi moc nepotěšil, to je na mě moc jemná práce, asi to přenechám odborníkům. Klíč mám jen jeden, taky čekám, kdy mě to vysmahne, až ho ztratím... Díky, Jirka.
poradím ti jeden test, ale je potřeba pomocník, až ti auto chcípne potřebuješ následující pomůcky:
1 klíč na svíčky
2 chobot
3 stačí jedno oko
jakmile ti motor chcípen vyšroubuj svíčky nasadíš VN kabely na svíčky a položíš je na víčko ventilů, pomocník startuje a pak nahlaš údaje zda oko vidělo jisrku a chobot cítil benzín miloš
|
18.5.08, 21:42 |
|
|
Paulie I.
|
Neni nad zdravý sedliacky rozum (nič v zlom Miloš - píšem to v dobrom ) ...niekedy je to najjednoduchšie riešenie to najúčinnejšie
|
19.5.08, 19:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|