|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Po vymene baterie se ozyvaji divne zvuky
Autor |
Zpráva |
honzazesveta
|
Po vymene baterie se ozyvaji divne zvuky
Ahoj,
potreboval bych poradit s jednim problemem: Dal jsem do Favorita novou
baterii a od te doby se z motoroveho prostoru ozyvaji zvuky pripominajici
lehke susteni nebo syceni. Vzdycky to zacne delat az asi 30 sekund po tom,
co nastartuju motor.
Trochu mi pripada, ze ten zvuk jde nekde od klinoveho remene, ktery pohani
alternator. Napadlo me, ze je mozne, ze kdyz mam ted silnou baterii, tak
ze alternator klade vetsi odpor a pri pusobeni vetsich sil tam teco susti. Ale nevim. Nemate nekdo prosim napad, co by to mohlo byt, nebo jak to vyzkouset?
Diky moc
Honza
|
14.9.06, 16:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nepér
|
Prokluzující řemen píská. Podle mně mezi novým akumulátorem a syčením nebude žádná souvislot, pokud se ti tedy nevaří elektrolyt...
Jestli se ti zdá, že prokluzuje řemen, zkus ho na stojícím(!) motoru opatlat mýdlovou vodou...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
14.9.06, 19:49 |
|
|
jarda11
|
Nepér píše: Prokluzující řemen píská. Podle mně mezi novým akumulátorem a syčením nebude žádná souvislot, pokud se ti tedy nevaří elektrolyt... Jestli se ti zdá, že prokluzuje řemen, zkus ho na stojícím(!) motoru opatlat mýdlovou vodou...
Když neprokluzuje proto, že je volný, ale protože je mastný. Napřed zkontrolovat jestli není poškozený, jestli je správně napnutý a jestli není porušena souosost řemenic.
|
14.9.06, 22:08 |
|
|
ferrari
|
skús aj takú vec, ako či to šušťanie neprestane (resp. nezacne) po stlacení pedála spojky...to ba ale nemalo žiaden súvis s baterkou...
a ten remen - prever napnutie, vizuálne ho skontroluj, prípadne ho napatli mydlovou vodou (inak ja to robím tak, že počas behu motora opatrne priložím mydlo na jednu a potom druhú stranu remeňa - pohybom remena sa nanesie mydlo) - ak šušťal remeň, malo by to prestať...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
14.9.06, 22:24 |
|
|
honzazesveta
|
Diky za vsechny rady. Ze by remen prokluzoval se mi moc nezda. Vizualne vypada neporuseny a napnuty mi prijde pekne. Je taky mozne ze to susteni nezpusobuje remen, ale neco jineho, treba malo promazany alternator, nebo nakonec i motor, ktery uz ma docela hodne odjezdeno... Tak snad mi to nekde neklekne.
|
15.9.06, 09:15 |
|
|
Nepér
|
Kolik máš oleje v převodovce?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
15.9.06, 12:36 |
|
|
honzazesveta
|
Kolik oleje je v převodovce, to bohužel netuším. Nevím jak se to dá zjistit. Zkusím najít nějaký návod někde tady na serveru.
Když by ten zvuk ale šel z převodovky, tak by měl po sešlápnutí spojky přestat. A to se neděje. Nebo se pletu?
Díky,
Honza
|
19.9.06, 11:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|