jak jednoduše snížit předek ?
Autor |
Zpráva |
Kachnis
Moderátor
|
Re: jak jednoduše snížit předek ?
abych vysvetlil svou myslenku... videl sem nekolik uzovek- skodovek do r.83 ktere maj uzovkovy blatniky a na tech byla nabastlena M naprava.. vypadalo to dost divne...nerikam ze spatne..jen se mi to tolik nelibilo... bylo to hezky siroky, ale moc ¨zvedly..podotykam ze pokazdy sem tam videl jen gumy 165/80 a takhle sem top proste nechtel...proto sem se rozhod vzit pulku zavitu...protoze sem se bal kdyz vemu vic tak aby mi nedrhlo kolo o blatnik ...tim sem nechtel rict ze vsichni co maj emka maj problemy... to urcite ne... resim jenom svoje auto...kazdej at si tuni svoje jak chce... tak doufam ze sem se dobre obhajil a ze uz nejsem nesvepravnej rezac pruzin jo a jedna vec mi taky zvedla zluc... uzovky nemaj xicht ale tvář, hlavne ty 4 oky taxe mejte
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
7.9.06, 19:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Bukaj
|
Užovky do modelu 80 měly dlouhý a tuhý zadní pružiny a vypadaly nejlíp.
Mladší škodovky, užovky i eMka, měly zadní nápravu měkčí a vzhledem k jejich stáří se dnes najde málokterá, která by nevypadala jak nakopnutá kočka... (to je blbý přirovnání, co?!? )
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
7.9.06, 20:46 |
|
|
MAJO
|
Citace: Užovky do modelu 80 měly dlouhý a tuhý zadní pružiny a vypadaly nejlíp. Mladší škodovky, užovky i eMka, měly zadní nápravu měkčí a vzhledem k jejich stáří se dnes najde málokterá, která by nevypadala jak nakopnutá kočka... (to je blbý přirovnání, co?!? Rolling Eyes )
Je to pravda, ja tam mám na emkovej náprave pôvodné pružiny z r.77 a auto stojí úplne rovno.
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
7.9.06, 22:47 |
|
|
elegant
|
Ja mám v eMkovej karosérii celý podvozok z užovky a vypada to divne...
Ale aspoň jazdí...
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
8.9.06, 05:32 |
|
|
Drak
|
Bukaj píše: Užovky do modelu 80 měly dlouhý a tuhý zadní pružiny a vypadaly nejlíp. Mladší škodovky, užovky i eMka, měly zadní nápravu měkčí a vzhledem k jejich stáří se dnes najde málokterá, která by nevypadala jak nakopnutá kočka... (to je blbý přirovnání, co?!? )
To se mi právě podařilo vyřešit těma podložkama pod zadní pera, vypadá to super, sedí to jak přibitý, zatáčka, co mám na cestě dom snesla dřív tak 85km/h, teďka už snese kilo. Počítám, že do konce září by se měly objevit fotky na http://www.autosvoboda.com.
|
8.9.06, 06:15 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Drak píše: Bukaj píše: Užovky do modelu 80 měly dlouhý a tuhý zadní pružiny a vypadaly nejlíp. Mladší škodovky, užovky i eMka, měly zadní nápravu měkčí a vzhledem k jejich stáří se dnes najde málokterá, která by nevypadala jak nakopnutá kočka... (to je blbý přirovnání, co?!? ) To se mi právě podařilo vyřešit těma podložkama pod zadní pera, vypadá to super, sedí to jak přibitý, zatáčka, co mám na cestě dom snesla dřív tak 85km/h, teďka už snese kilo. Počítám, že do konce září by se měly objevit fotky na http://www.autosvoboda.com.
Protoze jsem admin tak mam vzdycky pravdu: Uzovkovy (<1979) pera dozadu i dopredu, kdo chce predek pritvrdit, muze sehnat pera z Rapida a kus uriznout, nebo si koupit pera 130L/A.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
8.9.06, 15:10 |
|
|
Bukaj
|
Tak jsem včera vezl ve stodváce v kufru 10 pytlů cementu (á 25 Kg) a na střeše ještě 4 sádrokartonový desky a to vám byl TUNING...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
9.9.06, 08:49 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.9.06, 17:46 |
|
|
Bukaj
|
|
10.9.06, 20:41 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Bukaj píše: Tak jsem včera vezl ve stodváce v kufru 10 pytlů cementu (á 25 Kg) a na střeše ještě 4 sádrokartonový desky a to vám byl TUNING...
Taky mne udivilo za oficialne ma kufr ve Skodovce nosnost jenom 40kg. 250kg pritom neni problem, chudaci dorazy....
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
11.9.06, 07:32 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
spíš by mě zajímalo kam si to narval
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
11.9.06, 19:48 |
|
|
ferrari
|
To Kachnis: žehličky s M kovou prednou nápravou sú rovnako vysoké ako m ká, ale majú iný tvar blatníkov, preto vypadajú tak divno...ale zasa po skrátení pružín vypadajú super...
To Drak: máš vyššie ťažisko, tými podložkami si znížil rozchod zadnej nápravy a je to lepšie v zátačkach? Prečo?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
15.9.06, 22:21 |
|
|
Drak
|
ferrari píše: To Kachnis: žehličky s M kovou prednou nápravou sú rovnako vysoké ako m ká, ale majú iný tvar blatníkov, preto vypadajú tak divno...ale zasa po skrátení pružín vypadajú super...
To Drak: máš vyššie ťažisko, tými podložkami si znížil rozchod zadnej nápravy a je to lepšie v zátačkach? Prečo?
Tož to nevím prečo, zeptej se toho auta, prostě mi to v zatáčkách sedí líp než předtím, a těžiště sem snížil zase tím, že tam mám 70ky gumy, takže se to posunulo akorát dopředu. A ten rozchod bych taky tak drasticky neviděl, 2cm podložka mi to zmenší max o 1mm na každé straně a to zase mám kompenzovaný 3mm podložkama pod kolo, páč tam nemám origo kola a dřely mi o brzdič, takže rozchod mám větší než originál.
|
17.9.06, 12:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|