Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 00:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Převodovka v háji ? 
Autor Zpráva

Příspěvek Převodovka v háji ?
U feldy 1,6 (290tkm) se mi asi něco rozsypalo v převodovce - po startu se při prvních několika rozjezdech vždycky v okamžiku,kdy naplno zabere spojka, ozvala rána. Pak jsem si všiml hluku, hlavně dvojka a trojka "zpívá" a navíc je slyšet jakýsi chrčení, nejznatelnější je to na volnoběhu při neutrálu bez zmačklé spojky. Při zmačknutí spojky je ticho. Za jízdy je hrčení slyšet se zařazenou rychlostí, na neutrálu se ztiší a při vyšláplný spojce přestane. Jde trochu ztuha řadit. V čem může být problém? Poprvé mě napadlo ložisko spojky, ale v to už ani nedoufam :-( Může se na vstupní hřídeli převodovky vysypat něco krom ložisek? Má cenu řešit nějakou opravu , nebo rovnou převodovku vyměnit? Nemá tady někdo zachovalou na prodej, případně tip, kde ji dobře koupit? Za kolik se asi dá pořídit? Kolik je rozumná cena za práci za její výměnu, pokud bych se do toho nechtěl pouštět sám, případně nějaká záludnost při svépomocné výměně? Trochu hodně otázek, ale za každou odpověď předem díky. Ondra Případný odpovědi prosím na mail ondra.beran@centrum.cz

29.5.08, 19:56
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Ondro a byl v tý skříni někdy olej?? :lol: Takovejch věcí okolo a najednou....Určitě by se musela rozpůlit a podívat se co tam je všecko nedotáhlý, a s jakou vůlí...Na 1,6tku skříň nemám...mám pouze cca 2 kousky 4,167 a dva 4,11 to jest střední fávo a felda 1,3....Tvůj 3,83 na 1.6 nee....mám ale stálej z diesela 3,57 ale to už by i na tu tvojí litinu bylo moc... :wink:

29.5.08, 22:15

Příspěvek 
Olej jsem kontroloval, je ho akorát, od výměny měl najeto tak 15 tkm (akorát jsem místo syntetiky 75w90 (nebo co tam bylo) dal asi půl napůl 80w a 90w co jsem měl doma. přijde mi,že se asi rozpadlo nějaký ložisko na hnací hřídeli, po jednom startu se při následnym puštění spojky v neutrálu na 1000rpm volnoběžící motor skoro zastavil, než se hřídel roztočila. Je to kombík,tak si tím stálým převodem nejsem tak úplně jistej, každopádně pokud by bylo na výběr z něčeho jinýho, než co tam mám, dal bych radši delší (těžší), takže tý z diesela bych se asi nebránil, u původní převodovky mi přijde pětka dost krátká (při 130km/h to točí asi 3800 a na plnej knedlík kolem 5000). Je to rok 96, co vím,tak po faceliftu se údajně dávala převodovka o něco těžší, takže by to taková tragédie snad nebyla. Diesel má o 10Nm menší krouťák a co jsem s jedním firemním Vanplusem jezdil, nepřišlo mi, že by to motor neutáhnul. Kolik bys za ni chtěl a v jakym je stavu (najeto,synchrony,hlučnost)? Ondra

29.5.08, 23:26
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
já bych mrkl do pětky, jesli nejsou povolené kola a nebrousí o sebe a pokud je pětka OK řešil bych to druhou převodovkou a toho diesela bych se taky nebál motor sílu má a vytočený je opravdu hodně, jednu doma mám ale je potřeba ji axiálně vymezit na volnoběh rampluje miloš

30.5.08, 06:30

Příspěvek Kontakt
Patriku, pošli mi, prosím Tě, na sebe kontakt, pokud jsou ty převodovky za rozumnou cenu na prodej. Dost to spěchá, koupil bych ji hned. Kdyžtak mi písni na ondra.beran@centrum.cz, ICQ 317906678 , nebo cinkni (stačí prozvonit) na 608956467. Klidně bych se v případě zajímavý nabídky stavil ještě dneska (pokud jsi z toho Brandýsa). Rád bych ji o víkendu vyměnil a nechce se mi kupovat z vrakáče. Díky, Ondra

30.5.08, 13:39
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]