Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 10:19

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 204 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Další
 Nechápu co máte proti HTP motoru 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Ten A sloupek u nových aut to je věc...při zatáčení vůbec nevidím kam jedu a uhývám hlavou jako slepice....další věc co mi na nových vozech vadí (Fabii nevýjimaje) je absolutně tichý motor na volnoběh a citlivý - necitelný plyn....to že mi v AŠ chcípl motor jsem pochopil až tehdy, co jsem pustil skoro celou spojku a plyn byl na podlaze a pořád se nic nedělo. Ten plyn neklade žádný odpor, takže ani v trepkách netuším, jestli na pedál šlapu nebo ne, pak mi to na světlech zařve a já vypadám jako pičusák, to se mi ve Favoritu nestane...a při delších trasách se o pedál pěkně opřu a ne jak v těch nových autech držím nohu našponovanou až mě bolí. Pohodlí taky....já se v nových autech prostě necítím, nejsem s něma kamarád, při řízení s něma zápasím....to se mi zatím v žádném Favoritu či Felicii nestalo (742 jsem bohužel ještě neměl tu čest řídit).

Je tu sice mnoho dalších a podstatných faktorů, ve kterých nemají "staré" škodovky co nabídnout, ale pro nás zaujaté škodovkáře jsou naprosto přehlédnutelné.

1.6.08, 19:17
Pspvek Reklama

Příspěvek Pro nově příchozí:
Co máme proti HTP? třeba tohle:
http://klasika.ukazto.com/?img=2010262,HTP1.2II..jpg
http://klasika.ukazto.com/?img=2010263,HTP1.2I..jpg
http://www.skoda.panda.cz/forum/viewtop ... ie&start=0
atd atd atd...

1.6.08, 19:42

Příspěvek 
gokralik: Pokud ti tak vadi ten plyn treba na dalnici, tak si porid tempomat, neni to zas tak draha zalezitost :wink:

1.6.08, 21:19

Příspěvek 
Braver píše:
gokralik: Pokud ti tak vadi ten plyn treba na dalnici, tak si porid tempomat, neni to zas tak draha zalezitost :wink:

Ne na dálnici, ale prostě i mimo město...koneckonců i ve městě musím mít tu nohu pořád tak našponovanou. Nevím jestli mám nějaké zvláštní pošahané nohy, ale ten plyn nemá žádnou oporu/odezvu a to mi vadí.

1.6.08, 21:34

Příspěvek Re: Nechápu co máte proti HTP motoru
Majlanky píše:
scorpik píše:
Každý tady furt vykládá jak je fabia 1,2 HTP hrozné auto, ale řeknu to asi takhle. Má to stejný objem motoru jako ty vaše stodvácy a s přehledem bych vám kdykoliv kdekoliv bez námahy ujel. Co se spotřeby týče, tak ji mám asi 5,5 litru na sto... Kdo to tak má se stodvacítkou. O jízdních vlastnostech fabie oproti škodě 120 ani nemluvím, to je nebe a dudy. Fabia 1,2HTP je hodně dobré auto pro nenáročné řidiče. Jistě, pokud někdo jezdí často po dálnci, asi by ocenil silnější motor, i když i 1,2HTP jede klidně 130 a jenom si u toho přede a při 160 pořád zrychluje...

Je to motor kterymu chyby valec. Je to neco jako chlap bez jedny koule...

To je MEGA názor :D :D :D :D :D :D :lol:

1.6.08, 21:37

Příspěvek 
Ale abych taky přilil oleje do HTP.Je to motor a auto jako tato doba...je vykulenej z vejce moc rychle,je na něm vše až moc spočítáné,což se taky nevyplácí a jaksi konstruktéři už nejsou takový selsky uvažující....prostě jsou naprogramovaný,že tak to to bude pro bussines nejlepší řešení...Ostatně motor nemá tolik mech.ztrát že,tak že lidé budou spokojení,že ušetří nějakej ten peníz za benzín....A to jestli tuší nebo netuší,co se stane až to naloží a pojedou ve čtyřech na dovolenou,jak se to prodraží a opotřebí,to nikoho nezajímá,i když v reklamě a v prodejně se jich zeptají co od toho čekat......Doslova konstatují z fabriky,že rozvody se nemění,proč?,dyť je tam mechnicko-hydro napínák a řetěz....Jenže i to se opotřebovává,i ty kola i ty vodící lišty...Prostě všecko jde časem do kopru...tak že až se bude stávat,jako že k tomu časem nejspíš dojde,budou se motory HTP potkávat jako báby na trhu na klábos....protože není nařízena kontrola napnutí řetězu a věřte,že při 200.000 km už ten řetěz a rozety jsou tolik opotřebený,že napínák už opírá jednu vodící lištu o druhou....Co nastane po dalších 50.000 km se neodvažuju hádat. :wink:Už tato závada poničila ventily,tak že není ani třeba čekat na dalších 50.000 km... :lol: Ale třeba jsem opravoval jeden kšunt z miliónu.Tak že jaká je doba,takové jsou výrobky...proto se nemužou srovnávat s dobou poctivou,i když zas v době nesvobody....Každopádně je to bytelný a tichý...A snad i moderní... :wink:

1.6.08, 21:54

Příspěvek Nevim nevim
Já osobně teda bratránkovi, který má haťapku 1.2 do kopce vždycky ujedu a to mám emko.

3.6.08, 08:21

Příspěvek Re: Nevim nevim
Martin Sedláček píše:
Já osobně teda bratránkovi, který má haťapku 1.2 do kopce vždycky ujedu a to mám emko, 4q po dědovi.
On než tam frkne za 5, tak já se přehoupnu přes stovku a upozorňuju, že trojku vytočím maximálně na 70km/h a dvojku na max. 50km/h

3.6.08, 08:27

Příspěvek 
Ach jo..... o tom pochybuji.

3.6.08, 13:44

Příspěvek 
jezdil sem s tim v autoškole a řeknu vám že je to auto maximálně pro nějaký starý dědky který jedou ráno k doktorovy,do kauflandu a zas do garáže... když sem jel při závěrečkách (plný auto) v Třebu do Boroviňáku tak to vůbec nestíhalo..když se to roztáhne tak to jede..ale za ty prachy bych si pořídil určitě něco jinýho s minimálně 4 válci

3.6.08, 13:48
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
jacobsz1 píše:
jezdil sem s tim v autoškole a řeknu vám že je to auto maximálně pro nějaký starý dědky který jedou ráno k doktorovy,do kauflandu a zas do garáže... když sem jel při závěrečkách (plný auto) v Třebu do Boroviňáku tak to vůbec nestíhalo..když se to roztáhne tak to jede..ale za ty prachy bych si pořídil určitě něco jinýho s minimálně 4 válci

To mi povidej, este kdyz je zkusebni komisar pekny drobek. Typek co byl na zkouskach se mnou zastavil v jednom peknym kopecku, no musel se pak rozjizdet asi na 4000 otacek :o

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

3.6.08, 13:55
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Shodou okolností jsem v tom dneska vezl 22 krabic papíru. Zadek na dorazech. Bylo to do orlických hor. Ano rozdíl tam byl že tam kde jedu na 5 jsem jel na 4 a tam kde na 3 tak na 2ku ale zase tak hrozný to nebylo.Předjíždět se dalo v klidu na rovině jsem rozdíl ani nepocitoval. O autoškole bych moc nemluvil když s váma jede komisař tak to přece nebude tahat, každej chtěl udělat řidičák.

3.6.08, 14:15
Hluchoň

Příspěvek 
no hlavně v autoškole ještě každej celkem ho**o umí, ono umět si přečíst motor, to chce zkušenosti, který se legálně v době autoškoly prostě získat nedají, černí jezdci pochopitelně umět mohou

3.6.08, 14:18
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít píše:
no hlavně v autoškole ještě každej celkem ho**o umí, ono umět si přečíst motor, to chce zkušenosti, který se legálně v době autoškoly prostě získat nedají, černí jezdci pochopitelně umět mohou

Tak v autoškole jezdíš jak ti říkají.....Já jezdil s favem a felicii a taky bych řekl že to nic nejede. Fel 1,6.

3.6.08, 14:19
Hliník navždy.

Příspěvek 
Vít píše:

Nojo, a proc se tedy se skodovkou jezdilo lepjeji zezacatku kdyz ty zkusenosti stale jeste nebyly?

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

3.6.08, 14:24
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 204 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Další