Jak odpojit táhlo od převodovky - Favorit
Autor |
Zpráva |
Nepér
|
Jak odpojit táhlo od převodovky - Favorit
Už se mi povedlo vyrazit ten kolík, přesto mi nejde stáhnout to táhlo z tyčky, je na to nějakej trik?
Nechce se mi do toho moc mlátit, abych si nevylágroval převodovku...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
18.9.06, 17:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
cau, nevim, jestli ti to pomuze, ale kdyz sem potreboval to tahlo odpojit u Rapida, tak sem zaradil 3-ku (ta "tycka" se zasunula do prevodovky), pak sem vlezl pod auto, vytahnul ten sroubek, kterym to bylo zajistene a pak sem zaradil 4-ku.
Jako tu 4-ku sem tam uz samozrejme nezaradil, ale tim pohybem radici paky z 3 na 4 se to tahlo vysunulo...
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
18.9.06, 18:19 |
|
|
Nepér
|
Jo, jenže mě se nevysune, je tam přirostlý...
|
18.9.06, 19:05 |
|
|
Lukas
|
vyzkousej to postrikat MD sprejem. kdyz mi neco nejde povolit, tak to postrikam tim MD a necham tak den byt - vetsinou to pak jde.
Coupé club TW
|
18.9.06, 19:27 |
|
|
Nepér
|
Mezi tyčkou a táhlem není žádná vůle, připadá mi to tam naražený, takže by mezi to asi nic nenateklo. Mužu něco poškodit, když budu přehazovat kvalty 3-4?
|
18.9.06, 19:30 |
|
|
Lukas
|
tam ani neni treba mezera aby to zateklo. To se pry nejak vsakuje do terzi, neb otak neco...
poskodit tim prerazovanim nemas co, pokud to nebudes delat vylozene na silu, nebo trhem...
Coupé club TW
|
18.9.06, 19:35 |
|
|
ferrari
|
Lukas píše: tam ani neni treba mezera aby to zateklo. To se pry nejak vsakuje do terzi, neb otak neco... poskodit tim prerazovanim nemas co, pokud to nebudes delat vylozene na silu, nebo trhem...
...a so stlačenou spojkou...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
18.9.06, 19:55 |
|
|
Nepér
|
Převodovka jaksi leží před autem...
...takže s tou spojkou to nebude tak horký...
|
18.9.06, 19:59 |
|
|
Roman
|
jo casto je to tam tak zasekly, ze to drzi jako zavareny - pouzij poradnou silu - ono to povoli - a o prevodovku se neboj - ta toho vydrzi prostitutka hodne (napriklad me spadla prevodovka ze stolu (cca 1m) na beton a jezdi dodnes ale ne ze bych se tim chtel chlubit
_________________ LPG a dlouha spajzka :-D:-D 92, orangee 93
|
18.9.06, 20:22 |
|
|
Nepér
|
Ohřál jsem to a ukroutil jsem to, takže dobrý, snad se mi teď nezvětší vůle zleva doprava...
Jinak jakej je trik na nasunutí toho gufera, aby se neškráblo, olepit to páskou?
|
18.9.06, 20:49 |
|
|
Bukaj
|
ferrari píše: Lukas píše: tam ani neni treba mezera aby to zateklo. To se pry nejak vsakuje do terzi, neb otak neco... poskodit tim prerazovanim nemas co, pokud to nebudes delat vylozene na silu, nebo trhem... ...a so stlačenou spojkou...
Proč se spojkou, když motor neběží?
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
19.9.06, 09:10 |
|
|
Nepér
|
Si to zkus, i když motor stojí a přehazuješ kvalty bez spojky, tak tam některý nejdou úplně lehce. Když k tomu sešlápneš spojku, jde to líp, ono se to asi musí trošičku pootočit aby to zapadlo a právě tohle pootočení není pro všechny kvalty stejný. Toť moje vysvětlení...
Jinak auto už jezdí, spojka spojkuje, převodovka převádí a ani olej snad nikde neteče. Nikdy bych nevěřil, jak bude znát dynamický tlumič na poloose...
A asi si dám novej obrázek do profilu...
...dobrej ksicht.
|
19.9.06, 17:10 |
|
|
Bukaj
|
No, ale pro vycuknutí táhla nemusíš řadit převody...
Ale jinak máš samozřejmě pravdu
Pěkné foto!
The Force Be With You!
(nebo taky De Švorc s tebou!)
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
19.9.06, 17:48 |
|
|
Nepér
|
Jo, jen tak pro zajímavost, to táhlo jsem tam dal nejdřív obráceně (Murpyho zákon, že...), tak jsem si to musel zkusit ještě jednou, to už jsem tlačil dopředu za 3 a hýbal jsem do stran...
|
19.9.06, 17:53 |
|
|
michalkatka
|
ja som tam na tom kolíku mal vôľu a vyriešil som to takto...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
19.9.06, 18:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|