| Autor |
Zpráva |
|
forgonati
|
Zaoberám sa s autohifi velmi vážne už viac ako 8 rokov. Počul som už vela aparatúru, veľmi vela. Ver mi, že vôbec nie som laik, naivní zákazník. Aj ja som mal v svojom aute veľmi lacné káble. Teraz nepíšem cenu, lebo vidim že máš s tým problém. A viem, že na káble sa velmi záleží. Ale teraz darmo ti hovorím o tom, kým to nepočuješ, ajtak to nevies predstaviť, že aký vĺký môže byť rozdiel. Takže používaj kludne lacné káble, úplne ti to stačí 
|
| 7.6.08, 05:23 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
forgonati píše: Zaoberám sa s autohifi velmi vážne už viac ako 8 rokov...
Kdybys nevěděl, které kabely máš zapojené, taky bys rozdíl nepoznal. Neříkám, že není rozdíl mezi "tkaničkami" (nejlevnější kablíky) a pořádným kabelem s pořádnými konektory, takový rozdíl opravdu slyšitelný je, ale nějaké procenta bezkyslíkaté měďi, no...
A i kdybys náhodou slyšel rozdíl, tak který zvuk je lepší? To poznáš? Paradoxně se ti může zdát lepší právě ten více "ořezaný" zvuk. Pokud rozdíl nemáš změřený objektivní metodou, jak rozhoduješ, který kabel je lepší? Podle cenovky? 
|
| 7.6.08, 06:29 |
|
 |
|
forgonati
|
To más pravdu, je to subjektívna vec. Ale ja mám také skúsenosti, ze sa to dá pocut, som istý, ze aj Ty by si to pocul, te rozdiel. Kvalitnejsí kábel hrá lepsie, vyrovnanejsie, cistejsie. Vies, je to tazké, ten pocit opisat. Treba to pocut. Ale este raz to poviem, aby ten rozdiel bol pocutelný, to vyzaduje dost kvalitné casti retazca. Más pravdu, nedá sa to merat, ze ktorý kábel je kvalitnejsí, ale ked to hrá, dá sa to pocut, ze ktorí kábel je kvalitnejsí. Ale mozno ze sú také ludia, ktorým by pácil zvuk práve tú lacnú kábla. Ja som stakými este nestretával, ale mozné ze sú. Ako hovorís, je to subjektívna vec.
|
| 7.6.08, 07:06 |
|
 |
|
Paulie I.
Registrován: 18.5.08, 19:31 Příspěvky: 136 Bydliště: Skalica.....momentálne BA
|
forgonati píše: To más pravdu, je to subjektívna vec. Ale ja mám také skúsenosti, ze sa to dá pocut, som istý, ze aj Ty by si to pocul, te rozdiel. Kvalitnejsí kábel hrá lepsie, vyrovnanejsie, cistejsie. Vies, je to tazké, ten pocit opisat. Treba to pocut. Ale este raz to poviem, aby ten rozdiel bol pocutelný, to vyzaduje dost kvalitné casti retazca. Más pravdu, nedá sa to merat, ze ktorý kábel je kvalitnejsí, ale ked to hrá, dá sa to pocut, ze ktorí kábel je kvalitnejsí. Ale mozno ze sú také ludia, ktorým by pácil zvuk práve tú lacnú kábla. Ja som stakými este nestretával, ale mozné ze sú. Ako hovorís, je to subjektívna vec.
Nedá mi to aby som sa nevyjadril....musím s Tebou plne súhlasiť - to čo doporučuješ by som doporučoval ja, keep going buddy  ...Howgh
_________________ VAG-COM 704.1 CAN HEX, alarmy,centrál,elektrické okná,PDC,autoelektrika..
|
| 7.6.08, 18:14 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
forgonati píše: Kvalitnejsí kábel hrá lepsie, vyrovnanejsie, cistejsie...
Co znamená, "kabel hraje lépe"? Co znamená "vyrovnaněji"? Co znamená "čistěji"? Takové subjektivní pocity opravdu o kvalitě nic moc neříkají, snad víš sám, že vhodným způsobem zkeslený signál zní lépe.
Nikde jsem snad nenapsal, že kvalita kabelu se nedá změřit. Ona se změřit dá, ale jednodušší je podívat se na cenovku. Připomínáš mi redaktory různých hi-fi časopisů. Postiženi hluchotou odmítají jakékoliv měření...
|
| 7.6.08, 20:12 |
|
 |
|
forgonati
|
Vieš čo, ja už tu nebudem s Tebou hádať o kábloch, nemá to zmysel vôbec. Myslím že nikdy v živote si nemal naozaj dobré a kvalitné káble, a preto nevieš pochopiť, alebo nechceš to pochopiť, že čo by som Ti skúsil povedať. Nevadí.
Ajtak neviem tie pocity opísať, darmo spýtaš že čo to znamená že čistejšie, atď. Už som Ti písal, že dokedy nepočujes naozaj kvalitný kábel, nebudeš to pochopiť. Takže ja som s tým skončil. Každý kúpi také káble aké chce, a hotovo. Ked Ti vyhovujú tie lacné oničom šnúry, to je Tvoja vec. Mne to jednoducho nestačí, to je všetko.
|
| 7.6.08, 21:59 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
mě stačí ke spokojenosti dvoulinka a blaupunkty z feldy
|
| 7.6.08, 22:28 |
|
 |
|
forgonati
|
Vít! No, presne tak, niekomu to postačí, niekomu to nie. Mne napríklad postačí 63cm standard televízor, niekto kúpi 120cm plazmu...
|
| 7.6.08, 22:36 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
forgonati píše: Vieš čo, ja už tu nebudem s Tebou hádať o kábloch, nemá to zmysel vôbec.
Přesně tak, nemá to smysl. Tebe zajímá cena a název kabelu, mě zajímají parametry kabelu. Tebe zajímají subjektivní pocity, mě objektivní fakta.
Nikdy jsem neměl kabely "kvalitní" dle tvých cenových kritérií, opravdu nehodlám vyhazovat tisíce jen za namachrovaný název. Mám kabely kvalitní dle mých kritérií, ale asi nemá smysl brát ti tvou iluzi, že tvůj drahý kabel hraje čistěji, než můj levný kabel. 
|
| 7.6.08, 22:42 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Forgonati, jsem také dosti skeptický, ale vyvracet ti to nebudu, protože jsem na muziku hluchý, dej mi do ruky kytaru a ona se rozbije. Možná v tom něco opravdu je, nevím jak to tady sleduješ, atd, ale chystá se cosi jako sraz, co kdybys přijel a ukázal nám to ? Mě by to zajímalo, to čemu se říká autohifi, jsem nikdy nezkoumal, a jeslti ty to děláš 8 let, tak už se dá možná hovořit o profi systému, chtěl bych vědět, jak to zahraje např. Hells Bells nebo T.N.T. /snad to neumí hrát jen tuc tuc 
|
| 7.6.08, 22:51 |
|
 |
|
Tuner#2
Registrován: 30.1.08, 15:01 Příspěvky: 2753 Bydliště: Rokycansko
|
Tak jsem se zas pobavil  Pokud někdo chce slyšet opravdové car hifi, tak může zaject na každý sraz kde je EMMA SQ a najde tam spoustu dobře hrajících aut. Moje auto je k poslechu taky kdykoliv a srazů jezdím celkem dost, ale proč bych měl jako jezdit na nějaký pro mě nezajímavý sraz? Když dotyčný něco chce, tak pro to taky musí něco udělat.
A co se týče kabelů, tak pokud se jedná o seriózní firmu, tak opravdu je slyšet zvukový rozdíl dle ceny. Čím dražší kabel tím lepší. Zrovna tenhle čtvrtek jsem byl na školení od firmy Audioquest a testovali jsme 6 párů repro kabelů ve stejné délce se stejnýma konektory a malé věžičce od Sharpu (to bylo záměrně, že ten rozdíl pozná každý i na laciném zařízení) a opravdu čím jsme šli výš, tím byl zvuk dynamičtější s lepší focusem na jednotlivé nástroje. Za tu éru co se pohybuju profesně 11 let v hifi, tak vím, že dobrý kabel dokáže pozvednout sestavu o hodně jinam a taky naopak. je pravda, že nejde vybírat obecně kabel dle ceny, ale v rámci jednoho výrobce určitě ano. Souhlasím ale s tím, že dané sestavě může třeba i lacinější kabel sednout lépe než ten drahý, který odhalí její chyby (např. agresivní středy a výšky apod.) Bohužel laboraci můžem dělat doma v autě, kde se kabely složitě protahují, jsou v různých délkách to jde obtížně. Po auto platí, že kabel by měl být perfektně ohebný bez změny vlastností, měl by mít odolou izolaci a nejlépe a pořádné stínění, klidně 2 - 3 násobné, aby odolal rušení.
_________________ https://www.facebook.com/Tuner2carphotos https://www.instagram.com/tuner2carphotos/
|
| 8.6.08, 01:09 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
tato kablova tema je celkom zaujimava
ludske ucho pocuje zmenu vo zvuku okolo 4 percent, skolene ucho menej.
mozno by nebolo odveci nahrat ten isty monofonny (L=R) zvukovy zaznam zaroven cez 2 rozne kable (napr. jeden velmi tenky a druhy medeny, hruby) a vysledny signal jedneho kanalu otocit dole hlavou (invertovat) a pripocitat k druhemu
tym dostaneme rozdielovy signal - presny rozdiel v kvalite kablov.
ak tam bude nejaky rozdiel ktory pocujete, na kabli zalezi, ak nie, tak nezalezi
je to objektivne meranie a jeho vysledok sa da povazovat za relevantny, koniec dohadom
moj osobny nazor je ze kvalita zavisi od kablu ale kvalitu ovplyvnuje v takej malej miere ze je nepocutelna (ovela menej ako 2 percenta) v pripade ze ide o kable na ten isty ucel a nie diametralne a kvalitativne uplne odlisne
ale ruku do ohna za to nedam
ak budete mat zaujem, mam pristup k zvukovemu laboratoriu s presnymi meracimi pristrojmi (AP - audio precision http://www.tti.co.uk/products-resale/ap/ap-2700-1.htm ) a mohol by som ten pokus zrealizovat, dobre by bolo kupit nejaky metrove kable rozsirenych znaciek aby to bolo aj uzitocne
co vy na to? 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
Naposledy upravil deekay dne 8.6.08, 01:26, celkově upraveno 1
|
| 8.6.08, 01:21 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
Vít píše: chtěl bych vědět, jak to zahraje např. Hells Bells nebo T.N.T. /snad to neumí hrát jen tuc tuc 
my mame smolu (alebo stastie)  na nasu muziku je woofer nanic, pokial nemas nejaky extremne dobry, a extremne zladeny so zvyskom 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 8.6.08, 01:23 |
|
 |
|
Tuner#2
Registrován: 30.1.08, 15:01 Příspěvky: 2753 Bydliště: Rokycansko
|
deekay píše: Vít píše: chtěl bych vědět, jak to zahraje např. Hells Bells nebo T.N.T. /snad to neumí hrát jen tuc tuc  my mame smolu (alebo stastie)  na nasu muziku je woofer nanic, pokial nemas nejaky extremne dobry, a extremne zladeny so zvyskom  Nemám extrémě dobrý woofer, ale nechápu jak bez něj jde udělat kvalitní zvuk v autě, kde do dveří dáš většinou max. 16cm repro a není to ideální ozvučnice pro hluboké frekvence, takže se zpravidla ořezávají na 60 - 80Hz a níž musí prostě hrát woofer.
Kabely bych klidně zapůjčil, ale jsem z Plzně a to je docela z ruky a druhá věc je ta, že ten rozdíl slyším a dělali jsme s kolegou několikrát slepý test. On zapojoval a já nevěděl který kabel hraje a měli jsme tam i tu zmíněnou tkaničku a rozdíly poznali i návštěvníci studia, takže to není jen o trénovaném uchu.
_________________ https://www.facebook.com/Tuner2carphotos https://www.instagram.com/tuner2carphotos/
|
| 8.6.08, 01:35 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
Tuner#2 píše: Nemám extrémě dobrý woofer, ale nechápu jak bez něj jde udělat kvalitní zvuk v autě, kde do dveří dáš většinou max. 16cm repro a není to ideální ozvučnice pro hluboké frekvence, takže se zpravidla ořezávají na 60 - 80Hz a níž musí prostě hrát woofer.
Kabely bych klidně zapůjčil, ale jsem z Plzně a to je docela z ruky a druhá věc je ta, že ten rozdíl slyším a dělali jsme s kolegou několikrát slepý test. On zapojoval a já nevěděl který kabel hraje a měli jsme tam i tu zmíněnou tkaničku a rozdíly poznali i návštěvníci studia, takže to není jen o trénovaném uchu.
to je jasne ze spodny rozsah pri 16cm repro je inde ako u subwoofera
skor som to myslel tak ze na pocuvanie rocku to chyba ovela menej ako techno a podobne tuc tuc  ja si scorions a BPH vychutnam celkom dobre aj na 16kach, pri hlucnosti toho auta sa nejak nehram na kvalitny posluch  resp. da sa ale pri takej urovni hlasitosti ze sa posdka nema sancu pocut
prednedavnom som ojednaval monitory do studia a mal som dielmu ci kupit woofer alebo nie. ide o malu miestnost (sice zvuovo usposobenu) a mestia sa tam jedine neafieldy
pri mastrovani na malych nearfieldoch je takmer nemozne zistit co sa deje pod cca 40hz a to sa moze velmi skaredo odzrkadlit pri pocuvani na domacom kine ktore bude len dunet a dunet
takze nakoniec bude aj sub  bojim sa akurat ze bude nocna mora ho zladit s reprakmi pretoze v studiu je to uz ine kafe a budeme asi cely den behat so spektrom a kalibracnym mikrofonom. a bude to zazrak ak nebude miestnost presytena basmi
inac studiovy perfekcionisti maju dokonca lavy a pravy subwoofer!
tie kable: ja som rozmyslal ze by som mohol porovnat rozne typy kablov (tenka stereolinka vs mikrononny kabel)
a tiez rovnaky typ od roznych vyrobcov (take rozsirenejsie znacky, napada ma napr. Proel)
|
| 8.6.08, 01:44 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |